NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اوکراین می‌گوید به دنبال توسعه پهپادهای رزمی برای مقابله با پهپادهای انتحاری «ایران» است

سربازان اوکراینی در حال استفاده از پهپاد شناسایی در مرکز فرماندهی زیرزمینی باهموت در منطقه دونتسک، یکشنبه، ۲۵ دسامبر ۲۰۲۲.
سربازان اوکراینی در حال استفاده از پهپاد شناسایی در مرکز فرماندهی زیرزمینی باهموت در منطقه دونتسک، یکشنبه، ۲۵ دسامبر ۲۰۲۲. Copyright آسوشیتدپرس
Copyright آسوشیتدپرس
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

به گفته وزیرتوسعه فناوری دیجیتال، اوکراین حدود ۱۴۰۰ پهپاد خریداری کرده است که عمدتاً برای شناسایی هستند؛ ولی قصد دارد مدل‌های جنگی آن را نیز توسعه دهد.

آگهی

همزمان با احتمال افزایش حملات پهپادی روسیه به شهرهای اوکراین، کی‌یف قصد دارد تا به منظور مقابله با این قبیل حملات، پهپادهایی را که در اختیار دارد را به نحوی توسعه دهد تا بتواند در رزم هوایی به مقابله با پهپادهای انتحاری روسیه برآید.

میخائیلو فدوروف وزیر «توسعه فناوری دیجیتال» اوکراین در این باره به آسوشیتدپرس گفت که امکان دارد که روسیه در ماه‌های فوریه یا مارس و در آستانه اولین سالگرد جنگ، بیش‌ از پیش به استفاده از پهپادهای تهاجمی روی بیاورد.

در جریان موج تازه‌ای از حملات هوایی روسیه به اوکراین همزمان با آغاز سال جدید میلادی، مقامات اوکراینی گفتند که توانسته‌اند کلیه پهپادهای مورد استفاده در این حملات را سرنگون کرده است.

اولین جنگ بزرگ در عصر اینترنت

به گفته وزیرتوسعه فناوری دیجیتال، اوکراین حدود ۱۴۰۰ پهپاد خریداری کرده است که عمدتاً برای شناسایی هستند؛ ولی قصد دارد مدل‌های جنگی آن را نیز توسعه دهد.

میخائیلو فدوروف جنگ روسیه در اوکراین را اولین جنگ بزرگ در عصر اینترنت توصیف کرد. او پهپادها و سیستم‌های اینترنت ماهواره‌ای همچون استارلینک را عامل تحولات عظیم در این درگیری دانست.

از آن‌جا که مسکو تا کنون متحمل خسارات فراوانی شده است، پیش‌بینی می‌شود برای جبران این خسارت‌ها و تصرف مناطق بیشتری در اوکراین، به سمت حملات پهپادی بیشتری روی بیاورد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

بر این اساس، اوکراین توسعه و ارتقای پهپادهای تهاجمی تا سقف ارتفاع پروازی ۱۰ کیلومتر را در دستور کار خود قرار داده است. این پهپادها هم از نوع انتحاری و هم از نوع تهاجمی خواهند بود.

خبرگزاری‌های دولتی روسیه روز ۲۶ دسامبر ۲۰۲۲، از کشته شدن سه نظامی روس در جریان حمله پهپادی ارتش اوکراین به پایگاه نظامی ساراتوف در خاک این کشور خبر داده بود. این حمله، دومین تهاجم پهپادی اوکراین به این بخش از خاک روسیه قلمداد می‌شود.

عصر جنگ‌ پهپادها؛ حرکت از موضع تدافعی به موضع تهاجمی

تهاجم روسیه به اوکراین اشکال مختلفی دارد و شامل حملات زمینی، بمباران و حملات پهپادی بوده است. اوکراین و متحدان آن بارها از نقش ایران در تجهیز پهپادی روسیه خبر داده‌ و آن را محکوم کرده‌اند. ارتش اوکراین می‌گوید توانسته است بسیاری از این حملات پهپادی را خنثی کند.  

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در یکی از آخرین اظهارات خود گفت که تنها دو روز بعد از آغاز سال نو، نظامیان اوکراین توانسته‌اند بیش از ۸۰ پهپاد شاهد ایرانی را در آسمان منهدم کنند. 

 زلنسکی ۲۴ اکتبر ۲۰۲۲ اعلام کرده بود که بر اساس اطلاعاتی که این کشور در اختیار دارد، روسیه حدود ۲ هزار پهپاد از نوع «شاهد۱۳۶» به ایران سفارش داده است.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در واکنش به انتقادها از ایران در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۲۲ گفت که این کشور تنها تعداد محدودی پهپاد آن هم پیش از شروع جنگ اوکراین در اختیار مسکو قرار داده بود.

در این اثنا بود که به نظر می‌رسید مسکو نیز به مدت تقریبی سه هفته، دست از حملات پهپادی خود برداشته است.تا اینکه وزارت دفاع بریتانیا در گزارشی به تاریخ نهم دسامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که «به احتمال زیاد، روسیه ذخایر قبلی خود شامل صدها پهپاد ایرانی را به مصرف رسانده و محموله جدیدی را دریافت کرده است.»

در همین بین، دولت جو بایدن نیز بالاخره با ارسال سامانه دفاع موشکی پاتریوت به اوکراین موافقت کرد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در ۲۱ دسامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد: «بخشی از کمک نظامی به اوکراین برای اولین بار شامل سامانه‌ی پدافند هوایی پاتریوت خواهد بود که می‌تواند موشک‌های کروز، موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد و همچنین هواپیماهایی در ارتفاعات بالاتر را سرنگون کند.» البته به اعتقاد بسیاری از کارشناسان نظامی، استفاده از موشک‌های گران قیمت پاتریوت برای سرنگونی پهپادهای ارزان انتحاری مقرون به صرفه نیست.

آگهی

در یکی از آخرین اظهارنظرهای مقامات اوکراینی، میخائیلو پودولیاک، رئیس دفتر نهاد ریاست جمهوری اوکراین در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۲ در حساب توییتر خود نوشت که ایران «آشکارا به نهاد تحریم‌های بین‌المللی بی حرمتی می‌کند» و در ادامه خواستار نابودی کارخانه‌های اسلحه‌سازی ایران شد.

حال باید دید اوکراین با این ۱۴۰۰ پهپاد جدیدی که در اختیار خواهد داشت تا چه حد می‌تواند به موازنه حملات پهپادی روسیه نزدیک شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آمریکا، بریتانیا و فرانسه به سازمان ملل: درباره نقض قطعنامه شورای امنیت از سوی ایران تحقیق کنید

جوزپ بورل: آتش‌بس پیشنهادی روسیه فاقد «اعتبار» است

وزارت دفاع روسیه: استفاده سربازان روس از موبایل باعث ردیابی و حمله مرگبار اوکراین شد