کره شمالی در بحبوحه تنشها بر سر پرواز هواپیماهای بدون سرنشین سه موشک شلیک کرد

ارتش کره جنوبی اعلام کرد که کره شمالی روز شنبه ۳۰ دسامبر سه موشک بالستیک کوتاه برد شلیک کرده است.
تنشهای نظامی در شبه جزیره کره در سال ۲۰۲۲ به شدت افزایش یافته است چرا که کره شمالی تقریبا هر ماه آزمایشهای تسلیحاتی ضد تحریم از جمله شلیک پیشرفتهترین موشکهای بالستیک قاره پیما را انجام داده است.
پرتاب روز شنبه یک روز پس از آزمایش موفقیتآمیز یک پرتابگر فضایی سوخت جامد از سوی کره جنوبی و همچنین پس از حمله پنج پهپاد کره شمالی به حریم هوایی همسایه جنوبی خود در اوایل هفته انجام شد.
ارتش کره جنوبی اعلام کرد که سه موشک بالستیک کوتاهبرد را که کره شمالی در حدود ساعت هشت صبح به وقت محلی از منطقه چانگهوا در استان هوانگهه شمالی به سمت دریای شرق پرتاب کرده، شناسایی کرده است.
این موشکها پیش از فرود در آبهای بین شبه جزیره کره و ژاپن حدود ۳۵۰ کیلومتر را طی کردند. برد تخمینی نشان میدهد که موشکهای آزمایش شده میتوانند کره جنوبی را هدف قرار دهند.
رئیس ستاد مشترک ارتش این موشکها را «یک تحریک بزرگ» خواند که صلح بینالمللی را تضعیف میکند.
وی افزود: « ارتش ما در عین همکاری نزدیک با ایالات متحده و تقویت نظارت و هوشیاری، آمادگی کامل خود را نیز حفظ میکند.»
این اتفاقها در حالی رخ میدهد که حمله پهپادهای کره شمالی در روز دوشنبه جنجالی شد چرا که ارتش همسایه جنوبی نتوانست با وجود عملیاتی پنج ساعته این پهپادها را سرنگون کند و در نهایت وزیر دفاع اقدام به عذرخواهی کرد.
یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی، این حادثه را «غیرقابل تحمل» خواند و افزود که کره جنوبی باید مطمئن شود که پیونگ یانگ متوجه است که «تحریکها همیشه با عواقب سختی روبرو میشوند.»
ارتش کره جنوبی روز پنجشنبه مانورهایی را برگزار کرد که به گفته مقامات ارشد سئول، دفاع این کشور در برابر هرگونه اقدام تحریک آمیز پهپادها در آینده را بهبود میبخشد.
از سوی دیگر وزارت دفاع کره جنوبی گفت که این کشور روز جمعه یک پرتابگر فضایی جدید را با موفقیت بهعنوان بخشی از تلاشها خود برای تقویت قابلیتهای شناسایی و نظارت مبتنی بر فضا آزمایش کرده است.
پیونگ یانگ در اوایل ماه جاری اعلام کرد که آزمایش مهم «مرحله نهایی» را برای توسعه یک ماهواره شناسایی انجام داده است. این کشور ادعا میکند که فناوریهای پیشرفتهای را برای گرفتن تصاویر از فضا توسعه داده است.
یانگ مو جین، استاد دانشگاه مطالعات کره شمالی در سئول هدف از پرتاب امروز کره شمالی را پاسخ به پرتابگر فضایی سئول با سوخت جامد توصیف کرد و گفت به نظر میرسد پیونگ یانگ به این موضوع بهعنوان یک رقابت فکر میکند.