اعتراضهای ایران؛ سازمان ملل با ۲۹ رای موافق ایران را از کمیسیون مقام زن اخراج کرد

هشتاد و نهمین روز اعتراضات ایران در حالی آغاز میشود که نگرانیها در مورد سرنوشت بازداشتشدگانی که در دادگاههای انقلاب به اتهام محاربه ویا افساد فیالارض به اعدام محکوم شدهاند، افزایش یافته است.
اعدام دو معترض به اتهام محاربه توسط جمهوری اسلامی در فاصله تنها چند روز، همچنان با روند فزاینده واکنشهای بینالمللی روبرو است. در اقدامی تازه، چند نماینده پارلمان آلمان در ویدیوهایی جداگانه اعلام کردند که کفالت سیاسی چندتن از زندانیان سیاسی را به عهده میگیرند.
شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل متحد همچنین قرار است امروز در جلسه خود قطعنامه اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد را به رای بگذارد. این قطعنامه پیشتر توسط آمریکا و آلبانی پیشنهاد شده بود.
آخرین اخبار و گزارشهای مرتبط با اعتراضها در ایران در روز چهارشنبه ۲۳ آذر (۱۴ دسامبر) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
رابرت مالی: پیام آشکاری برای زنان و دختران ایران فرستاده شد
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در واکنش به تصویب قطعنامه اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل گفت که این رای «پیام آشکاری به زنان و دختران ایران» بود.
او در صفحه توئیتر خود نوشت: «ایران دیگر عضو کمیسیون مقام زن سازمان ملل نیست. نهادی که ماموریتش را حکومت انکار میکند. کنشگران حقوق بشر و حقوق زنان نقشی کلیدی در تشویق به رای امروز داشتند.»
واکنش معاون قوه قضائیه ایران به اخراج از کمیسیون مقام زن سازمان ملل
کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه در واکنش به تصویب قطعنامه اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد گفت که آمریکا «به تنها چیزی که در ایران نمی اندیشد، حقوق زنان و دختران است.»
وی افزود که ایالات متحده «در پس بیانیه ها و اظهارات مزورانه و ریاکارانه خود، تنها منافع و اهداف غیرانسانی و ضد حقوق بشری خود را پیگیری می کند.»
کامالا هریس: اخراج ایران از کمیسیون مقام زن پیروزی معترضان است
کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری آمریکا در واکنش به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد گفت که این رای پیروزی معترضان ایرانی و همه کسانی است که در کنار آنها ایستادهاند.
معاون جو بایدن در بخشی از پیام توئیتری خود نوشت: «پیام محرز این است: جهان گوش شنوا دارد و دست به اقدام میزند. صدای زنان و دختران ایران شنیده خواهد شد.»
نخستوزیر اسرائیل از اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل استقبال کرد
یائیر لاپید، نخستوزیر اسرائیل روز چهارشنبه در واکنش به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل گفت که کشورش از این تصمیم استقبال میکند.
نخستوزیر اسرائیل از قطعنامه اخراج ایران از این کمیسیون حمایت کرد.
وزیر خارجه ایتالیا میگوید سفیر ایران را احضار میکند
آنتونیو تایانی، وزیر خارجه ایتالیا روز چهارشنبه گفت که برای ابراز مراتب اعتراض کشورش به «نقض حقوق اساسی و آزادیها» در ایران سفیر این کشور در رم را احضار میکند.
وزیر خارجه دولت جورجا ملونی، نخستوزیر ایتالیا افزود که رم «به قویترین شکل ممکن» سرکوبها در ایران را محکوم میکند.
سفیر جدید ایران در ایتالیا هنوز اعتبارنامهاش را به رئیسجمهوری این کشور تسلیم نکرده است.
مشاور امنیت ملی آمریکا: اخراج ایران از کمیسیون مقام زن نشانه دیگری از اتفاقنظر بینالمللی علیه تهران است
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه در واکنش به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل از این اقدام به عنوان «نشانهای» دیگر از «اجماع فزاینده بینالمللی» درباره ایران یاد کرد.
به گفته وی واشنگتن به همکاری با «شرکا و متحدان» خود برای پاسخگو کردن ایران در برابر موارد نقض حقوق «معترضان مسالمتآمیز» و «زنان و دختران» ادامه خواهد داد.
جیک سالویان با اشاره به اعدامهای اخیر در ایران تاکید کرد که این اقدام تنها اراده آمریکا برای مقابله با ایران را افزایش میدهد.
نماینده ایران در واکنش به تصویب قطعنامه علیه تهران از آمریکا انتقاد کرد
نماینده ایران پس از تصویب قطعنامه اخراج این کشور از کمیسیون مقام زن سازمان ملل در سخنانی از نقش آمریکا و سیاست خارجی واشنگتن انتقاد کرد.
نماینده ایران همچنین گفت که تهران قطعنامه به تصویب رسیده را «قاطعانه» رد میکند. وی اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل را «نمایشی سیاسی» توصیف کرد.
او در بخش دیگری از سخنانش از «ریاکاری» و «معیارهای دوگانه» آمریکا انتقاد کرد.
قطعنامه اخراج ایران از کمیسیون مقام زن با ۲۹ رای موافق به تصویب رسید
قطعنامه اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد روز چهارشنبه با ۲۹ رای موافق و هشت رای مخالف به تصویب رسید.
بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن رای منفی دادند. در مقابل کشورهای آرژانتین، اتریش، بلژیک، بنین، بلغارستان، کانادا، شیلی، کلمبیا، کرواسی، جمهوری چک، دانمارک، فتلاند، فرانسه، یونان، گواتمالا، اسرائیل، ایتالیا، ژاپن، لتونی، لیبریا، لیبی، مونتهنگرو، نیوزیلند، پاناما، پرو، پرتغال، کره جنوبی، بریتانیا و آمریکا به این قطعنامه رای مثبت دادند.
کشورهای بنگلادش، کنگو، ساحل عاج، گابن، هند، اندونزی، مکزیک، موریتانی، تایلند، جزایر سلیمان، تونس و تانزانیا از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
نماینده سوریه: اگر ایران از کمیسیون مقام زن اخراج شود سنت خطرناکی ایجاد میشود
نماینده سوریه در سازمان ملل گفت: «ایران بهصورت شفاف و دموکراتیک به عضویت کمیسیون مقام زن در آمده است. این سنت خطرناکی است که ایران از کمیسیون اخراج شود.»
وی افزود: «این قطعنامهها سیاسی است.» وی تاکید کرد که «ایالات متحده آمریکا در حال پیگیری سیاستی است که کار جمعی ما را تضعیف میکند و روی یکسری کشورهای خاص دست میگذارد.»
وی از کشورهای سازمان ملل خواست تا به این قطعنامه تن ندهند و با تلاشهای سیاسی برای زیر سوال بردن اصل چندجانبه گرایی همراه نشوند. این خلاف اصول منشور سازمان ملل است.»
نماینده اسرائیل: حضور ایران در کمیسیون مقام زن یک ابتذال است
نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفت: «کسی که از پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا حمایت نکند همدست جنایت های ایران است.»
وی افزود: «اصلا نباید سوالی درباره اخراج ایران باشد. این حرکت کوچکی است اما حرکت مهمی است.»
وی تاکید کرد که «حرکت مهم این است که توافق هستهای با این رژیم انجام نشود. توافق هستهای باید ملغی شود.»
وی تصریح کرد: «مردم ایران کسانی که رای منفی به این موضوع دهند میبینند.»
وی گفت: «۴۰ سال است که این رژیم تندرو شهروندان خود را میکشد. ایران هرگز نباید عضو کمیسیون مقام زن میشد. این خودش یک ابتذال است.»