NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

احیای روابط حماس و سوریه پس از ۱۰ سال؛ بازگشت شبه نظامیان فلسطینی به «محور مقاومت» به رهبری ایران

بشار اسد و خلیل الحیه
بشار اسد و خلیل الحیه Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

جنبش اسلامگرای فلسطینی حماس روز چهارشنبه ۱۹ اکتبر اعلام کرد که روابط خود را با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه احیا می‌کند. دمشق ۱۰ سال پیش آن‌ها را به خاطر حمایت از جنگ‌جویان مسلح مخالف بشار اسد از سوریه بیرون رانده بود.

آگهی

جنبش اسلامگرای فلسطینی حماس روز چهارشنبه ۱۹ اکتبر اعلام کرد که روابط خود را با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه احیا می‌کند. دمشق ۱۰ سال پیش آن‌ها را به خاطر حمایت از جنگ‌جویان مسلح مخالف بشار اسد از سوریه بیرون رانده بود.

دو مقام ارشد حماس روز چهارشنبه از دمشق دیدار کردند. به نظر می‌رسد این دیدار که پس از میانجی‌گری چند ماهه ایران و حزب‌الله لبنان صورت می‌گیرد، نخستین گام در جهت برقراری مجدد روابط صلح‌آمیز میان حماس و دولت بشار اسد باشد.

در سال‌های گذشته، تهران و حزب‌الله لبنان به رغم مخاصمه بشار اسد با حماس روابط خود را با این شبه نظامیان فلسطینی حفظ کرده‌اند. پیش از این مخاصمات حماس پایگاه سیاسی قدرتمندی در سوریه داشت و از پشتیبانی بشار اسد در کارزارهای خود علیه اسرائیل بهره می‌برد. رهبری در تبعید قدرتمند حماس در سال ۲۰۰۷ حتی پس از به قدرت رسیدن در نوار غزه در سوریه باقی ماند. اما زمانی که سوریه وارد جنگ‌های داخلی شد، حماس روابط خود با دمشق را قطع و به پشتیبانی از شورشیان پرداخت. 

خلیل الحیه، نفر دوم حماس و اسامه حمدان به همراه هایتی از نماینده‌های جناح‌های مختلف فلسطینی روز چهارشنبه با بشار اسد دیدار کردند. آقای الحیه در خاتمه این دیدار و در یک نشست مطبوعاتی گفت: «گردهمایی بسیاری گرمی داشتیم. آقای اسد در حمایت از مقاومت و مردم فلسطین بسیار مصر است. وی اذعان داشت که سوریه هر جا که بتوند به حمایت از مردم فلسطینن ادامه می‌دهد. به امید خدا ورق برمی‌گردد و روزهای خوش آینده فرا می‌رسد.»

وی با اشاره به مشکلاتی که در روابط بین حماس و دمشق در سال‌های گذشته به وجود آمده بود اضافه کرد: «معتقد هستم هرآن‌چه در گذشته بین طرفین اتفاق افتاده، دیگر تمام شده است. هیچ‌کدام از آن اشتباهات و اقداماتی که انجام شده دیگر مورد تایید ما نیست و از بین رفته است. بنابر این، به امید خدا این برگ جدیدی در روابط دوجانبه ما و همچنین مردم دو کشور خواهد بود.»  

ایجاد مجدد پایگاه حماس در دمشق می‌تواند نشان‌دهنده پیوستن مجدد این شبه نظامیان به «محور مقاومت» تحت رهبری ایران باشد. زیرا تهران در زمانی که مذاکرات با قدرت‌های جهانی بر سر برنامه هسته‌ای ایران متوقف شده، به دنبال جمع آوری متحدانی برای خود است.

این اقدام حماس همچنین پس از احیای روابط دولت ترکیه با اسرائیل و همچنین عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی از جمله امارات عربی متحده و بحرین با تلاویو صورت گرفت. حماس اسرائیل را دشمن شماره یک خود می‌داند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حمله شبانه به کامیون‌های حامل سوخت «منتسب به ایران» در خاک سوریه؛ دستکم ۱۵ نفر کشته شدند

حمله نیروهای دولتی سوریه به کمپ آوارگان در ادلب «۹ کشته و ده‌ها زخمی» بر جای گذاشت

اعلام جنگ داعش به حماس؛ ریشه نزاع در چیست؟