NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

سازمان حقوق بشر ایران: همزمان با اعتراض‌های سراسری شمار اعدام‌شدگان دو برابر شد

آمار اعدام شدگان در ایران در شش ماه اول سال ۲۰۲۲ به دو برابر آمار مشابه سال گذشته رسید.
آمار اعدام شدگان در ایران در شش ماه اول سال ۲۰۲۲ به دو برابر آمار مشابه سال گذشته رسید. Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

سازمان حقوق بشر ایران گزارش داد که آمار اعدام شدگان در ایران در شش ماه اول سال ۲۰۲۲ به دو برابر آمار مشابه سال گذشته رسید.

آگهی

در حالی که اعتراضات متعددی در سراسر ایران در جریان است، حاکمیت برای مقابله با این اعتراضات و ایجاد ترس و وحشت بین معترضان دست به اعدام‌های بیشتری زده است.

این مطلب را روز جمعه سازمان غیردولتی «حقوق بشر ایران» منتشر کرد. گزارشی که بر مبنای آن تعداد اعدام‌‌شدگان در ایران در نیمه اول سال ۲۰۲۲ در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ بیش از دو برابر شده است.

این سازمان غیردولتی مستقر در نروژ در گزارش خود اعلام کرد که از اول ژانویه تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۲، ۲۵۱ نفر در ایران به دار آویخته شدند، این در حالی است که تعداد اعدامی های مدت مشابه در سال گذشته ۱۱۷ نفر بوده است.

اعدام در ایران - یکی از کشورهایی که در کنار چین و عربستان سعودی بیشترین مجازات اعدام را اعمال می‌کند - با دار زدن انجام می‌شود.

از اول ژانویه تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۲، ۲۵۱ نفر در ایران به دار آویخته شدند، این در حالی است که تعداد اعدامی های مدت مشابه در سال گذشته ۱۱۷ نفر بوده است.
حقوق بشر ایران

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارشی که در پایان ژوئن منتشر شد از ادامه روند صعودی اعدام در ایران ابراز نگرانی کرد.

ایران سال‌هاست که درگیر یک بحران عمیق اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و سوءمدیریت است. بر همین اساس، ماه گذشته نیز تظاهراتی علیه افزایش هزینه‌های زندگی از جمله بهای نان، و فساد در چندین شهر ایران برگزار شد.

محمود امیری مقدم، بنیانگذار «حقوق بشر ایران» به خبرگزاری فرانسه گفت: «شکی نیست که هدف از این اعدام ها خنثی کردن اعتراضات فزاینده علیه حاکمیت است.»

آقای امیری مقدم گفت که واکنش‌های بین‌المللی قوی‌تر و نیز کمپین‌های ملی در محکوم کردن این اعدام‌ها می‌تواند از نظر سیاسی به مقامات ایرانی فشار وارد کند تا جلوی این روند نگران‌کننده اعدام‌ها گرفته شود.

وی خاطرنشان می کند که ۱۳۷ مورد از این اعدام ها از زمان آغاز موج جدید اعتراضات در ۷ مه صورت گرفته است. به گفته این سازمان غیردولتی، در میان اعدام شدگان، شش زن نیز حضور داشتند.

تنها در روز چهارشنبه هشت زندانی محکوم به تجاوز جنسی و قتل در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند.

مدافعان حقوق بشرهمچنین نگران افزایش بی رویه تعداد اعدام‌شدگان از اقلیت‌های قومی به‌ ویژه بلوچ‌ها و کردها هستند. بنابر گزارش این نهاد در شش ماه اول سال تعداد ۶۷ زندانی از اقلیت قوم بلوچ که اکثرا هم سنی بودند، اعدام شده‌اند.

نادا الناشف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تشریح آخرین گزارش آقای گوترش درباره ایران در پایان ماه ژوئن، این وضعیت را محکوم کرد و گفت: رای اعدام در ایران کماکان برای اعمال و تخلفاتی صادر می‌شود که جزء جدی‌ترین جنایات و تخلفات منطبق بر استانداردهای جهانی نیستند.»

او همچنین نسبت به صدور رای اعدام برای جنایاتی که افراد در سنین کودکی مرتکب شده‌اند، ابراز تاسف کرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کفیل سیاسی عباس دریس به یورونیوز: او تنها نظاره‌گر یک کشتار بوده است

عفو بین‌الملل: در سال ۲۰۲۲ هر روز دست‌کم یک نفر در ایران اعدام شده است

گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران: جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۱ دست‌کم ۲۸۰ نفر را اعدام کرد