اداره آمار اتحادیه اروپا (یورواستات) اعلام کرد در سال ۲۰۲۱ صادرات زباله از کشورهای عضو این اتحادیه به کشورهای خارجی به ۳۳ میلیون تن رسیده است که افزایشی ۷۷ درصدی را از سال ۲۰۰۴ بدین سو نشان میدهد.
اداره آمار اتحادیه اروپا (یورواستات) اعلام کرد در سال ۲۰۲۱ میلادی صادرات زباله از کشورهای عضو این اتحادیه به کشورهای خارجی به ۳۳ میلیون تن رسیده است که افزایشی ۷۷ درصدی را از سال ۲۰۰۴ بدین سو نشان میدهد.
در همین حال واردات زباله از کشورهای غیر اتحادیه اروپا ۱۱ درصد نسبت به سال ۲۰۰۴ افزایش یافته و به ۱۹.۷ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ رسیده است. ترکیه با حجمی در حدود ۱۴.۷ میلیون تن در سال گذشته میلادی، بیش از سه برابر سال ۲۰۰۴ و تقریباً نیمی از کل صادرات زباله سال ۲۰۲۱، بزرگترین مقصد صادرات زباله از اتحادیه اروپا است.
دومین مقصد بزرگ زباله اروپا در سال ۲۰۲۱ هند بود که در مجموع تقریباً ۲.۴ میلیون تن زباله از اتحادیه اروپا دریافت کرد. پس از آن در جدول مصر (۱.۹ میلیون تن)، سوئیس (۱.۷ میلیون تن)، بریتانیا (۱.۵ میلیون تن)، نروژ (۱.۴ میلیون تن)، پاکستان (۱.۳ میلیون تن)، اندونزی (۱.۱ میلیون تن)، ایالات متحده (۰.۹ میلیون تن) و مراکش (۰.۶ میلیون تن) قرار گرفتند.
در سالهای اخیر، پاکستان به عنوان مقصدی قابل توجه برای زبالههای اتحادیه اروپا تبدیل شده و حجم زباله وارداتی آن از ۰.۱ میلیون تن در سال ۲۰۰۴ به ۱.۳ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.
در مقابل، صادرات زباله اتحادیه اروپا به چین که زمانی در سال ۲۰۰۹ به ۱۰.۱ میلیون تن میرسید، به ۰.۴ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است.
ضایعات فلزات آهنی؛ نیمی از کل صادرات زباله از اتحادیه اروپا
در سال گذشته صادرات ضایعات فلزات آهنی (شامل پسماندهای آهنی و فولادی) اتحادیه اروپا به ۱۹.۵ میلیون تن رسید که بیش از نیمی (یعنی حدود ۵۹٪) از کل صادرات زباله از اتحادیه را تشکیل میدهد. مقصد اصلی این دست ضایعات ترکیه بود که ۱۳.۱ میلیون تن معادل حدود دو سوم (۶۷ درصد) کل ضایعات فلزات آهنی صادر شده از اتحادیه اروپا را دریافت کرد.
علاوه بر این، اتحادیه اروپا ۵.۵ میلیون تن ضایعات فلزات آهنی وارد کرد که تقریباً یک سوم آن ( معادل۳۲٪) از بریتانیا وارد شد.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
در همین حال مقادیر قابل توجهی ضایعات کاغذ نیز از اتحادیه اروپا صادر شد، هر چند به نسبت ضایعات آهنی عدد کمتری را شامل میشود.
۴.۴ میلیون تن معادل ۱۳ درصد از کل صادرات زباله اتحادیه اروپا در سال گذشته به صادرات ضایعات کاغذی اختصاص داشته است. هند با دریافت ۱.۲ میلیون تن (۲۶ درصد)، اندونزی (۰.۹ میلیون تن یا ۲۲ درصد) و ترکیه با ۰.۴ میلیون تن (۱۰ درصد) مقصد اصلی ضایعات کاغذ کشورهای عضو اتحادیه بودهاند.
در همین حال ۲.۴ میلیون تن ضایعات کاغذ به اتحادیه اروپا وارد شده است که بیشترین مقدار آن (۱ میلیون تن یا ۴۲ درصد) از بریتانیا آمده است.
ترکیب پسماندهای صادراتی از اتحادیه اروپا را اقلامی از جمله فلزات، کاغذ، پلاستیک، پارچه، چوب، شیشه، پسماندهای حیوانی و گیاهی و زبالههای شهری تشکیل میدهد.
در حال حاضر استفاده مجدد و بازیافت پسماندهای صنعتی به صنعتی سودآور در برخی کشورها از جمله اعضای اتحادیه اروپا بدل شده و همین امر تقاضا برای تجارت پسماندها را افزایش داده است.