جنگ اوکراین؛ ارتش روسیه مانع انتقال نیروهای اوکراینی به جبهه‌های شرقی می‌شود

کی‌یف
کی‌یف Copyright آسوشیتدپرس
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در خارج از پایتخت اوکراین ارتش روسیه حملاتش را در همه جا بویژه در خارکیف و دونباس تشدید کرده و در تلاش است تا از انتقال نیروهای اوکراینی از مناطق شمالی به سمت شرق برای تقویت جبهه‌ها جلوگیری کند.

آگهی

امدادگران شهر کی‌یف، پایتخت اوکراین بامداد جمعه ۲۹ آوریل همچنان در تلاش برای کمک به افرادی هستند که در جریان حمله موشکی روز پنج‌شنبه به یک منطقه مسکونی در مرکز شهر، خود یا محل سکونتشان آسیب دیده‌اند.

در این منطقه موسوم به «چوتچنکو» بود که عصر پنج‌شنبه آنهم در جریان سفر دبیرکل سازمان ملل «پنج موشک» روس اصابت کرد و دست‌کم ۱۰ زخمی برجای گذاشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین در یک پیام ویدئویی دربارۀ حملات موشکی روز گذشته آنهم همزمان با سفر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل گفت: «این حادثه چیزهای زیادی را درباره نگرش واقعی روسیه نسبت به نهادهای بین‌المللی حکایت می‌کند.»

در خارج از پایتخت اوکراین نیز ارتش روسیه حملاتش را در همه جا بویژه در خارکیف و دونباس تشدید کرده و در تلاش است از انتقال نیروهای اوکراینی از مناطق شمالی به سمت شرق برای تقویت جبهه‌ها جلوگیری کند.

آخرین تحولات جنگ اوکراین در تاریخ جمعه ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت) را در این صفحه دنبال کنید:

29.04.2022
23:00

پنتاگون پوتین را به «فساد» و «بی‌رحمی» متهم کرد

پنتاگون روز جمعه به دلیل رفتار نیروهای روسی در اوکراین، ولادیمیر پوتین را به «فساد» و «ظلم» متهم کرد.

این نیروها به کشتن غیرنظامیان از جمله کودکان متهم هستند.

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در یک نشست خبری با اشاره به جنایات منتسب به نیروهای روس برای لحظاتی بغض کرد.

آقای کربی که معمولاً به خونسردی در برابر دوربین شناخته می‌شود، گفت: «نگاه کردن به برخی فیلم‌ها و تصور اینکه یک رهبر می‌تواند این کار را انجام دهد، دشوار است.»

وی در مورد وضعیت روانی رئیس جمهور روسیه در این مرحله از جنگ، افزود: «از وضعیت روحی و روانی او اطلاعی ندارم، اما فکر می‌کنم می‌توان در مورد فساد او صحبت کرد.»

او با «مزخرف» خواندن استدلال‌های «عجیب» رئیس جمهوری روسیه که ادعا می‌کند این جنگ برای محافظت از اقلیت روسی در برابر نازیسم اوکراینی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد که «تطابق دادن این لفاظی‌ها با آنچه او در اوکراین انجام می‌دهد، کار سختی است. کاری که آنها کرده‌اند شلیک از پشت گردن به افراد بی‌گناه دست‌بسته، شلیک به زنان باردار و بمباران بیمارستان‌ها بوده است.»

جان کربی، سخنگوی پنتاگون

این سخنگو اعتراف کرد که به‌رغم «وحشیگری» روس‌ها در جنگ‌های گذشته مانند چچن یا سوریه، واشنگتن انتظار چنین خشونتی علیه غیرنظامیان اوکراینی را نداشت.

از زمان کشف صدها جسد در چندین منطقه در کی‌یف تحت اشغال نیروهای روسی در ماه مارس، اوکراین و کشورهای غربی روسیه را به «قتل عام» و «جنایت جنگی» متهم کرده‌اند.

29.04.2022
22:32

دعوت پوتین به نشست گروه ۲۰: واشنگتن نمی‌خواهد به گونه‌ای رفتار کند که انگار اتفاقی نیفتاده

آمریکا روز جمعه در واکنش به موضوع دعوت از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و نیز ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین برای شرکت در نشست سران گروه ۲۰ که برای برای نوامبر برنامه‌ریزی شده اعلام کرد که در بحبوحه جنگ اوکراین، با پوتین «به گونه‌ای که انگار هیچ اتفاقی نیفتاده» رفتار نخواهد کرد.

جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: «ایالات متحده همچنان بر این باور است که در موضوع مشارکت روسیه در جامعه جهانی یا نهادهای بین‌المللی، نمی‌توان به گونه‌ای رفتار کرد که انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است.»

او مشخص نکرد که آیا واشنگتن از شرکت در نشست سران گروه ۲۰ به دلیل حضور پوتین خودداری می‌کند یا نه.

اندونزی که ریاست گروه ۲۰ و میزبانی نشست سران این تشکل را بر عهده دارد، روز جمعه اعلام کرد که رؤسای جمهوری دو کشور روسیه و اوکراین را به این نشست که در ماه نوامبر برگزار می‌شود، دعوت کرده است.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید با استقبال از دعوت اوکراینی‌ها، به خبرنگاران گفت که رئیس جمهوری جو بایدن «مخالفت خود با حضور رئیس جمهوری پوتین در جی‌۲۰ را آشکارا ابراز کرده است».

جن ساکی افزود که آمریکا با اندونزیایی‌ها در تماس است. دعوت از روسیه به پیش از آغاز تهاجم این کشور به اوکراین در ۲۴ فوریه برمی‌گردد.

اندونزی از زمان آغاز تهاجم به اوکراین، تحت فشار شدید غرب به رهبری آمریکا قرار گرفته تا روسیه را کنار بگذارد.

اما جاکارتا با این استدلال که موقعیتش به عنوان میزبان مستلزم «بی‌طرفی» است، در برابر این خواسته غرب مقاومت کرد. جوکو ویدودو، رئیس جمهوری اندونزی گفت که دعوت از رئیس جمهوری اوکراین گامی در جهت مصالحه است.

29.04.2022
21:53

نبرد در منطقه دنیپروپتروفسک و دونباس

فرماندار منطقه دنیپروپتروفسک گفت که در روز جمعه، دو شهر در منطقه دنیپروپتروفسک در مرکز اوکراین مورد اصابت موشک‌های روسیه قرار گرفتند.

هنوز از تلفات یا خسارات احتمالی این حملات خبری منتشر نشده است.

روز جمعه صدای انفجارهای دیگری نیز از کراماتورسک تا اسلوویانسک، دو شهر در فاصله ۱۸ کیلومتری دونباس شنبده شد. بعد از آن ستون‌های دود از منطقه اسلوویانسک و شهرهای مجاور بلند شد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دست کم یک نفر بر اثر این گلوله‌باران زخمی شده است.

29.04.2022
21:34

تحریم‌های بین‌المللی روسیه را تحت فشار قرار داده است

تحریم‌های بین‌المللی اعمال شده علیه کرملین به دلیل جنگ‌افروزی در اوکراین، روسیه را تحت فشار قرار داده است.

بانک مرکزی روسیه گفت انتظار می‌رود میزان رشد اقتصادی این کشور در سال جاری میلادی تا ۱۰ درصد کاهش یابد و چشم‌‌انداز آن «بسیار نامطمئن» است.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

29.04.2022
21:31

اوکراین با «خیانتکاران» برخورد می‌کند

نیروهای امنیتی اوکراین با افرادی که متهم به همکاری با نیروهای روسیه هستند به شدت برخورد می‌کنند.

نیروهای امنیتی اوکراین تنها در منطقه خارکیف ۲۴ مأموریت انجام داده و در چهارچوب قوانین ضد خیانت که پس از آغاز جنگ وضع شده، نزدیک به ۴۰۰ نفر را بازداشت کردند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

یک متهم به همکاری با روس‌ها در خارکیف
29.04.2022
19:59

پنتاگون: روسیه در نبرد دونباس از برنامه عقب است

یک مقام ارشد پنتاگون روز جمعه گفت که حمله روسیه در دونباس به دلیل مقاومت ارتش اوکراین به کندی و به طور نابرابری پیش می‌رود و بنابراین مسکو از برنامه و راهبرد پیش‌بینی شده خود در شرق اوکراین عقب است.

این مقام ارشد که نخواست نامش فاش شود به خبرنگاران گفت: «چنین می‌اندیشیم که آنها چیزی را که در دونباس به دنبالش بودند، به دست نیاورده‌اند.»

او گفت: «آنها دست کم چند روز از برنامه عقبند. آنها نتوانسته‌اند بین نیروهای وارد شده از منطقه خارکیف (در شرق)، شمال دونباس و نیروهایی که از جنوب وارد اوکراین شده‌اند هماهنگی ایجاد کنند.»

تانک روسی که در مسیر کی‌یف هدف موشک‌های ارتش اوکراین قرار گرفته و زمین‌گیر شده است

اپلیکیشن یورونیوز را از اپل استور دانلود کنید

این راهبرد گازانبری یکی از اهداف ارتش روسیه برای به دام انداختن نیروهای اوکراینی در خط مقدم در اطراف مناطق جدایی‌طلب دونتسک و لوهانسک بوده است.

این مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا گفت: «آنها سریع حرکت نمی‌کنند. چند کیلومتر در روز حداکثر کاری است که می‌توانند انجام دهند، زیرا توسط ارتش اوکراین به عقب رانده می‌شوند.»

او توضیح داد که نیروهای روسی «نمی‌خواهند اشتباهی مشابه عملیات‌شان در کی‌یف را مرتکب شوند».

ستون‌هایی از تانک‌های روسی که عازم کی‌یف بودند، به دست نیروهای اوکراینی مجهز به پرتاب‌کننده‌های موشک‌ دستی و پشتیبانی لجستیکی از راه دور، متوقف شدند.

29.04.2022
18:54

شهردار کی‌یف: پوتین با حمله پنجشنبه، به گوترش انگشت وسط نشان داد

ویتالی کلیچکو، شهردار کیف، گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، با حمله روز پنجشنبه به پایتخت اوکراین در واقع «انگشت وسط» خود را به نشانه تحقیر به گوترش نشان داده است.

ولودیمیر فسنکو، تحلیلگر سیاسی اوکراینی و رئیس اندیشکده «پنتا سنتر» مستقر در کی‌یف در این زمینه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که این حمله حاوی پیامی بوده است. وی گفت: «روسیه سیگنال روشنی در مورد قصد خود برای ادامه جنگ علی‌رغم فشارهای بین‌المللی ارسال کرده است».

حمله روسیه به یک ساختمان همزمان با حضور گوترش در کی‌یف
29.04.2022
17:59

کشته شدن یک داوطلب آمریکایی؛ پنتاگون: به اوکراین نروید

به دنبال کشته شدن یک شهروند آمریکایی که برای جنگ علیه نیروهای روسی به اوکراین رفته بود، پنتاگون روز جمعه به آن دسته از اتباع آمریکایی که برای شرکت در نبرد با روسیه وسوسه می‌شوند، هشدار داد که به اوکراین نروند.

ربکا کابررا مادر ویلی جوزف کانسل، جوان آمریکایی به شبکه سی‌ان‌ان گفت که پسر ۲۲ ساله‌اش احتمالا روز دوشنبه کشته شده است.

جان کربی، سخنگوی پنتاگون در همان شبکه اعلام کرد: «ما همچنان از آمریکایی‌ها می‌خواهیم که به اوکراین نروند».

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

او گفت: «اوکراین منطقه جنگی است، جایی نیست که شهروندان آمریکایی به آنجا بروند.»

جوان کشته شده که متأهل و دارای یک فرزند ۷ ماهه است، در اواسط ماه مارس وارد اوکراین شده بود. او که سابقاً از تفنگداران دریایی بود، به یک شرکت شبه نظامی خصوصی پیوست و داوطلب شد تا به صف مبارزان اوکراین بپیوندد.

سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا هم روز پنجشنبه گفته بود که یک تبعه این کشور در اوکراین کشته شده و یک تبعه دیگر نیز مفقود شده است.

به گفته رسانه‌های بریتانیایی، هر دو این افراد نیز به عنوان داوطلب همدوش نیروهای ارتش اوکراین می‌جنگیدند.

29.04.2022
16:57

نزدیک به یک میلیون اوکراینی از لهستان وارد کشور خود شده‌اند

مرزبانی لهستان روز جمعه اعلام کرد از آغاز جنگ تاکنون حدود ۹۲۴ هزار نفر وارد کشور خود شده‌اند. گروهی از این افراد مردانی هستند که قصد داشته‌اند به ارتش اوکراین بپیوندند و گروهی دیگر از خارج به خانه بازگشته‌اند.

تقریباً از هر ۱۰ نفر پناهنده اوکراینی ۶ نفر (۲ میلیون و ۹۹۲ هزار و ۵۷۵ نفر تا ۲۸ آوریل) به لهستان گریخته‌اند و به این ترتیب لهستان با اختلاف، بزرگ‌ترین میزبان اوکراینی‌هاست، گرچه بسیاری از این جنگزدگان از راه لهستان به دیگر کشورهای اروپایی می‌روند. به گفته گارد مرزی لهستان، شمار اوکراینی‌هایی که از مرز این کشور گذر کردند از مرز سه میلیون فراتر رفت.

تا پیش از جنگ، حدود ۱.۵ میلیون اوکراینی در لهستان زندگی می‌کردند که اکثراً کارگران مهاجر بودند.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

29.04.2022
16:43

در ۲۴ ساعت گذشته ۵۷ هزار اوکراینی از کشور خود گریختند

بر اساس آمار کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد که روز جمعه منتشر شد، تنها در شبانه‌روز گذشته نزدیک به ۵۷ هزار پناهجوی اوکراینی به دلیل جنگ از کشور خود گریخته‌اند.

اگر چه در روزهای اخیر جریان گریز شهروندان اوکراینی از کشورشان به دلیل حمله نظامی روسیه، اندکی افزایش پیدا کرده، اما به طور کلی این آمار از اواخر ماه مارس تاکنون بسیار کاهش یافته است. بر اساس برآوردهای سازمان ملل که این هفته منتشر شد، احتمالا در سال جاری میلادی، شمار جنگزدگان اوکراینی که از کشورشان می‌گریزند به حدود ۸.۳ میلیون نفر خواهد رسید.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

بر اساس گزارش کمیساریای عالی پناهندگان، از زمان آغاز تهاجم روسیه در روز ۲۴ فوریه تا ۲۸ آوریل، ۵ میلیون و ۴۲۹ هزار و ۷۳۹ اوکراینی کشور خود را ترک کرده‌اند.

۹۰ درصد این پناهندگان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. مردان ۱۸ تا ۶۰ ساله اوکراینی به دلیل نیاز احتمالی در جنگ، اجازه خروج از کشور ندارند.

تاکنون تقریباً دو سوم کودکان اوکراینی مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند، از جمله آنهایی که هنوز در کشور هستند.

به گفته سازمان بین‌المللی مهاجرت، بیش از ۷.۷ میلیون نفر در اوکراین به دلیل جنگ خانه‌های خود را ترک کرده‌اند اما هنوز در اوکراین هستند.

تا پیش از حمله روسیه، اوکراین ۳۷ میلیون نفر جمعیت داشت. این رقم شامل کریمه (جنوب) که در سال ۲۰۱۴ به دست روسیه به خاک این کشور الحاق شد و نیز مناطق شرقی تحت کنترل جدایی‌طلبان طرفدار روسیه نیست.

جنگزدگان اوکراینی

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جنگ در اوکراین؛ مقامات غربی: پوتین ممکن است به زودی رسما به کی‌یف اعلان جنگ کند

جنگ اوکراین؛ لاوروف: به دنبال تغییر نظام در کی‌یف نیستیم

گفتگو با شهروند ایرانی که برای ارتش اوکراین کفش تاکتیکی مطابق استانداردهای ناتو تولید می‌کند