NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پیروزی چپ‌های میانه‌رو در انتخابات زودرس پرتغال تکرار شد

آنتونیو کاستا، نخست وزیر پرتغال
آنتونیو کاستا، نخست وزیر پرتغال Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

حزب آنتونیو کاستا، نخست وزیر کنونی پرتغال که بعد از خروج چپ‌های تندرو مجبور به برگزاری انتخابات مجدد زودرس شده بود، توانست با نتایجی بهتر از دور قبلی، جایگاه خود را در ساختار قدرت در این کشور تحکیم کند.

آگهی

سوسیالیست‌های میانه‌رو در پرتغال توانستند برخلاف پیش‌بینی‌ها با نتایجی درخشان در انتخابات پارلمانی در این کشور پیروز و جایگاه خود را نسبت به قبل مستحکم‌تر نمایند.

رای‌گیری در پرتغال پس از آن صورت گرفت که کمونیست‌ها در اعتراض به عمکرد دولت و همچنین بودجه پیشنهادی کابینه اعلام کردند که از اتحاد با سوسیالیست‌های میانه‌رو خارج و به جناح راست می‌پیوندند. با این حال نتایج انتخابات روز یکشنبه ۳۰ ژانویه نشان داد که حزب آنتونیو کاستا، نخست وزیر کنونی، توانسته به کرسی‌هایی حتی بیش از انتخابات سال ۲۰۱۹ دست یابد.

ناظران بر این باورند میزان مشارکت بیشتر از حد انتظار بوده و با وجود همه‌گیری کرونا افراد زیادی پای صندوق‌های رای حاضر شده‌اند که این هم فراتر از پیش‌بینی‌ها بوده است. نتایج این انتخابات یک دولت با ثبات‌تر و یک‌دست‌تر برای آنتونیو کاستا به ارمغان خواهد آورد و او دیگر نگران کارشکنی احزاب دیگر که در کابینه او حضور داشتند، نخواهد بود.

نتایج انتخابات نشان می‌دهد که دو حزب چپ افراطی که با خروج از کابینه کاستا، زمینه برگزاری این انتخابات را فراهم کردند، بیش از همه هزینه این اشتباه سیاسی خود را پرداختند و بیش از نیمی از کرسی‌های خود را در پارلمان از دست دادند.

این در حالیست که خود کاستا هفته گذشته پیش بینی کرده بود که پرتغالی‌ها اکثریت کامل را به او و حزبش نخواهند داد و او آماده خواهد بود با «احزاب همفکر» برای تشکیل دولت ائتلاف کند. آقای کاستا البته پس از پیروزی در انتخابات و در سخنرانی خود گفت: «اکثریت مطلق به معنای قدرت مطلق نیست. به معنای حکومت کردن به تنهایی نیز نیست. حالا مسئولیت ما افزایش یافته و می‌خواهیم با همه پرتغالی‌ها کشور را اداره کنیم.»

هرچند هنوز نتایج نهایی و رسمی اعلام نشده، اما آقای کاستا اذعان کرد که حزب او ۱۱۷ یا ۱۱۸ کرسی در پارلمان آینده که در آن ۲۳۰ نماینده حضور خواهند داشت، به دست آورده است. این در حالیست که این حزب در انتخابات سال ۲۰۱۹، توانسته بود ۱۰۸ کرسی کسب کند.

کاستا در سال ۲۰۱۵ پس از بحران بدهی اقتصادی که بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ این کشور را با مشکل رو به رو ساخته بود، به قدرت رسید. این سیاستمدار اما عملکرد قابل قبولی از خود بر جای گذاشته و توانسته رشد اقتصادی قابل توجهی را در پرتغال به ثبت برساند. با این حال پرتغال همچنان فقیرترین کشور اروپای غربی است و به صندوق‌های احیای اقتصاد بعد از همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ متکی است.

بر اساس نتایج اعلام شده، سوسیال دموکرات‌های راست میانه چیزی کمتر از ۳۰ درصد آرا را کسب کرده‌اند و بعد از سوسیالیست‌های چپ میانه که به ۴۲ درصد دست یافته‌اند، با فاصله‌ای قابل توجه در جایگاه دوم قرار می‌گیرند.

همچنین جریان راست افراطی که در انتخابات قبلی تنها ۱ کرسی کسب کرده بود، توانسته در این دور سهم خود را به دست‌کم ۱۱ صندلی افزایش دهد.

Armando Franca/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved
دولت به افراد مبتلا به کووید-۱۹ هم اجازه داده بود در انتخابات شرکت کند و افرادی را هم با پوشش‌های مخصوص بهداشتی برای دریافت آرای این بیماران مامور کرده بودArmando Franca/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

با وجود اینکه بیش از یک دهم از جمعیت ۱۰ میلیونی پرتغال به دلیل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در قرنطینه به سر می‌بردند، دولت حتی به افراد آلوده به ویروس هم اجازه داده بود شخصا پای صندوق‌های رای حاضر شوند و مسئولان برگزاری انتخابات هم با پوشش‌های بهداشتی مناسب آرای این افراد را دریافت کردند.

دولت با ثبات در پرتغال می‌تواند فضای ممتازی برای کابینه جدید ایجاد کند تا بتواند از بسته ۱۶.۶ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای کمک به خروج از بحران اقتصادی ناشی از همه‌گیری کووید خارج شود.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

شکایت کمیسیون اتحادیه اروپا از پرتغال بدلیل تولید بیش از حد دی اکسید نیتروژن

ژوزه سوکراتش، نخست وزیر پیشین پرتغال به اتهام جعل و پولشویی محاکمه می‌شود

برگزاری انتخابات پرتغال زیر سایه کرونا؛ رقابت رئیس جمهور کنونی با پوپولیست جوان