تنش میان ایران و آذربایجان؛ خامنهای: کسانی که برای امنیت به دیگران تکیه میکنند سیلی خواهند خورد

علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه بدون اشاره مستقیم به تنش میان تهران و باکو به حضور نیروهای نظامی خارجی در کشورهای منطقه هشدار داد.
ارتش ایران از دو روز پیش و با وجود گلایههای الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان یک رزمایش نظامی گسترده را در مرزهای شمالغربی خود آغاز کرده است. مقامهای نظامی و سیاسی ایران میگویند حضور اسرائیل و نیروهای سوریهای مورد حمایت در مرزهای خود با آذربایجان را تحمل نخواهند کرد.
سال گذشته و در جریان جنگ قرهباغ گزارشهای متعددی از حضور نیروهای نیابتی ترکیه به پشتیبانی از ارتش آذربایجان در نزدیکی مرزهای ایران منتشر شد. ترکیه و آذربایجان هرگز این گزارشها را تکذیب نکردند. ایران میگوید مطمئن نیست این شبهنظامیان از منطقه خارج شده باشند.
رهبر جمهوری اسلامی ایران با «توهم» توصیف کردن تکیه کشورهای منطقه به نیروهای خارجی گفت:«کسانی که به این توهم دچارند سیلی آن را بهزودی خواهند خورد چرا که دخالت مستقیم یا غیرمستقیم بیگانگان در امنیت و جنگ و صلح هر کشوری، فاجعهای مصیبتبار است.» آقای خامنه ای گفت: «حوادثی که در شمالغرب ایران، در برخی کشورهای همسایه در جریان است باید با منطق پرهیز از دادن مجوز حضور بیگانگان حل شود.»
ایران از سالها پیش جمهوری آذربایجان را متهم میکند که یکی از پایگاههای اسرائیل برای حمله به مراکز و شخصیتهای هستهای این کشور است. آذربایجان یکی از واردکنندگان عمده تسلیحات اسرائیلی و همزمان یکی از صادرکنندگان نفت به این کشور است.
تصویر واقعی ارتش آمریکا در افغانستان دیده شد
علی خامنهای همچنین در یکی از نخستین واکنشهای عمومی خود درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت: آمریکاییها ۲۰ سال قبل برای سرنگونی طالبان به افغانستان لشکرکشی کردند و در این اشغالگری طولانیمدت، کشتار و جنایت و خسارات فراوانی به بار آوردند اما بعد از این همه هزینه مادی و انسانی، حکومت را به طالبان دادند و خارج شدند که این واقعیت برای همه کشورها درسآموز است.» رهبر ایران تصویر رسانهای ارتش ایالات متحده را هالیوودی توصیف کرد و گفت ماهیت واقعی نیروهای نظامی این کشور همان است که در افغانستان دیده شد.
جمهوری اسلامی ایران اگرچه از سال ۲۰۱۵ با طالبان ارتباط رسمی دارد و در ماههای گذشته و پیش از سقوط جمهوری اسلامی افغانستان مانند دیگر قدرتهای منطقهای با طالبان وارد مذاکره مستقیم شده بود، هنوز کابینه طالبان را به رسمیت نشناخته و به این گروه به دلیل حمله و کشتار در پنجشیر اعتراض کرده است.