افزایش تعداد تلفات جانی نظامیان ارمنستان در درگیری با سربازان جمهوری آذربایجان

ارمنستان میگوید تعداد تلفات سربازانش در درگیریهایی که روز سهشنبه میان این کشور و جمهوری آذربایجان رخ داده افزایش یافته است.
مقامهای وزارت دفاع روز جمعه ۱۹ نوامبر با اشاره به این مطلب تایید کردند که ۶ سرباز این کشور در درگیریهایی که روز ۱۶ نوامبر با نیروهای آذربایجانی رخ داد، کشته شدهاند. پیشتر مقامهای این کشور از کشته شدن تنها یک نفر خبر داده بودند.
بر اساس بیانیه وزارت دفاع ارمنستان این سربازان آذربایجانی بودهاند که ابتدا به سمت خاک ارمنستان آتش گشودهاند و نیروهای ارمنی نیز در واکنش مجبور شدهاند به این حملات پاسخ دهند. در مقابل جمهوری آذربایجان ارمنستان را متهم کرده که چندین روستای این کشور را گلوله باران کرده است.
پیشتر وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرده بود که ۷ نفر از نیروهای این کشور در درگیریهای مرزی سهشنبه شب با ارمنستان کشته شدهاند. مطابق این آمار همچنین در جهبه مقابل ۱۰ ارمنی نیز جان باختهاند.
ایروان و باکو، طرف مقابل را مسئول و مقصر این تنشها میدانند. دور تازه تنشها شدیدترین تبادل آتشی است که از زمان پایان جنگ ۶ هفتهای سال گذشته که به تصرف دوباره مناطق از دست رفته قرهباغ توسط نیروهای جمهوری آذربایجان انجامید، میان دو طرف به وقوع پیوسته است. شدت گیری تنشها ناظران منطقهای را از به راه افتادن دور تازهای از درگیریها در منطقه میان دو کشورهمسایه نگران کرده است.
رسانههای محلی خبر میدهند که درگیری جدید میان دو کشور در منطقه ناخاچیان که در نزدیکی مرز ارمنستان و ایران واقع شده، به وقوع پیوسته است. در هفتههای اخیر تهران هم از بروز درگیریهای تازه که باعث بر هم خوردن مرزهای کنونی منطقه شده، ابراز نگرانی کرده است.
جنگ سال گذشته میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قرهباغ میان دو کشور شکل گرفت و پس از شکست نیروهای نظامی ارمنستان، کنترل این منطقه از دست نیروهای ارمنی خارج شد. طرفین با میانجیگری روسیه به توافق آتش بس دست یافتند و کنترل بخشهای بزرگی از منطقه قرهباغ به باکو واگذار شد.
برخی از ناظران منطقه میگویند «جاهطلبیهای باکو» ممکن است به آغاز شدن جنگ جدیدی منجر شود. به گفته این ناظران، جمهوری آذربایجان اصرار دارد سربازانش را به مناطقی که هنوز مرزها در آنها به صورت مشخص تعیین نشده اعزام کند و همین مسئله دور تازهای از درگیریها را رقم زده است. ناظران سیاسی معتقدند باکو قصد دارد با زور و یا فشار بر ارمنستان خواستههای خود را اجرایی کند و با اعزام نیروهای نظامی خود به مناطق مورد مناقشه روند تحولات را به سود خود تغییر دهد.