NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

کشف تصادفی کهکشان‌های مخفی متعلق به عصر «سپیده‌دم کیهانی»

تصویرسازی رایانه‌ای از کهکشان‌های اولیه
تصویرسازی رایانه‌ای از کهکشان‌های اولیه Copyright NASA
Copyright NASA
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

اخترشناسان در ژاپن به طور اتفاقی کهکشان‌هایی را در فضا کشف کرده‌اند که عمر آنان به میلیاردها سال پیش و آغاز پیدایش جهان می‌رسد.

آگهی

اخترشناسان در ژاپن به طور اتفاقی کهکشان‌هایی را در فضا کشف کرده‌اند که عمر آنان به میلیاردها سال پیش و آغاز پیدایش جهان می‌رسد.

این دو کهکشان بیش از ۱۳ میلیارد سال پیش، یعنی تنها ۸۰۰ میلیون سال بعد از تولد جهان، در زمانی شکل گرفته‌اند که اصطلاحا «سپیده‌دم کیهانی» نامیده می‌شود. دانشمندان از این عنوان برای توصیف یک بازه زمانی در سال‌های نخستین شکل‌گیری جهان یاد می‌کنند.

بنابر قرارداد، این بازه زمانی بین ۵۰ میلیون تا ۱ میلیارد سال پس از مهبانگ یا انفجار بزرگ تعیین شده است و هنگامی را شامل می‌شود که نخستین کهکشان‌ها، سیاهچاله‌ها و ستاره‌ها در فضا به وجود آمدند.

کشف تازه با استفاده از یک تلسکوپ تداخل‌سنج بسیار حساس در شیلی به نام «آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما» یا «آلما» (ALMA) که با آنتن‌های مخصوص در بیابان آتاکامای شیلی نصب شده انجام شده است. این تلسکوپ می‌تواند ستاره‌ها و کهکشان‌های بسیار دور را که در دوران نخستین پدید آمدن جهان موسوم به «سپیده‌دم کیهانی» شکل گرفته‌اند رصد کند.

هیچ یک از تلسکوپ‌های عادی کنونی به اندازه‌ی کافی قوی نیستند که این کهکشان‌ها را به طور مستقیم ببینند، چرا که آن‌ها از ما بسیار دور هستند.

تیم تحقیقاتی مستقر در دانشگاه علوم واسدا توکیو و رصدخانه ملی نجوم ژاپن سرگرم مطالعه ۴۰ کهکشان درخشان همسایه بودند که به طور تصادفی سیگنال‌های طیفی پر قدرتی را از این دو کهکشان پنهان مشاهده کردند. اخترشناسان می‌گویند نور این کهکشان‌ها، که REBELS-12 و REBELS-29 نامیده شده‌اند، در محدوده ماوراءبنفش بسیار روشن‌تر از کهکشان‌های مجاور بوده است.

در واقع حضور امواج آنان در محدوده نور نامرئی باعث شده منجمان نتوانسته باشند آن‌ها را به صورت طبیعی رصد کنند و حساسیت آنتن‌های تلسکوپ آلما به طول موج‌های مادون قرمز بوده که آن‌ها را آشکار کرده است.

اخترشناسان می‌گویند کشف این دو کهکشان در «لبه جهان» نشان می‌دهد که سرشماری فعلی که بر مبنای اشعه ماوراء بنفش از کهکشان‌های اولیه صورت گرفته هنوز ناقص است.

انتظار می‌رود از هر پنج کهکشان که در دوران سپیده‌دم کیهانی پدیده آمده‌اند، دستکم یک کهکشان در هاله‌ای از گرد و غبار کیهانی پنهان شده باشد. دانشمندان می‌گویند کشف این دو کهکشان جدید می‌تواند به یافتن دیگر اجرام آسمانی که توسط گرد و غبار مخفی شده‌اند کمک کند.

نتایج یافته‌های جدید در نشریه علمی «نیچر» منتشر شده است.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اخترشناسان برای نخستین بار یک کهکشان در حال زوال را مشاهده کردند

حکم تاریخی دادگاه عالی ژاپن؛ نوزاد زوج پناهجوی افغان توانست تابعیت بگیرد

طوفان و سیل در ژاپن؛ پروازها و قطارها لغو و دست‌کم ۶ نفر کشته شدند