ماکرون و بایدن برای حل بحران دیپلماتیک واشنگتن-پاریس تلفنی گفتگو کردند

شش روز پس از آغاز بحران سفارش زیر دریایی های اتمی توسط استرالیا، جو بایدن و امانوئل ماکرون، روسای جمهوری آمریکا و فرانسه بر تعهد هر دو کشور برای اعتمادسازی و بازگشت به حال عادی تأکید کردند.
استرالیا بواسطه یک پیمان دفاعی جدید مشترک با آمریکا و بریتانیا که هفته گذشته منعقد شد، قرارداد خرید زیردریاییهایی از فرانسه را لغو کرد.
در واکنش به اقدام استرالیا، پاریس سفرای خود را از واشنگتن و کانبرا فراخواند و وزیر خارجه فرانسه نیز لغو سفارش خرید زیردریاییها توسط استرالیا را به عنوان «خنجری از پشت» توصیف کرد.
اینک با درخواست واشنگتن، روسای جمهور آمریکا و فرانسه در گفتگویشان که حدود ۳۰ دقیقه به طول انجامید تلاش کردند تا راه حلی برای جدیترین بحران دیپلماتیک میان دو کشور از زمان «نه» گفتن فرانسه در جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ پیدا کنند.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید با بیان اینکه لحن گفتگوی روسای جمهور آمریکا و فرانسه «دوستانه» بوده، گفت که جو بایدن امیدوار است که این اقدام «گامی در جهت بازگشت به حالت عادی» میان دو متحد قدیمی باشد.
به گفته مقام های آمریکایی، بایدن و ماکرون توافق کردهاند که در کنار مشورتها و همکاریهای نزدیک در زمینههای مختلف، در ماه اکتبر هم در اروپا با یکدیگر ملاقات کنند.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
بر اساس خبرهای منتشر شده، قرار است رئیس جمهور آمریکا در پایان ماه اکتبر در نشست گروه ۲۰ در شهر رم و سپس در ابتدای ماه نوامبر در نشست آب و هوایی «سی.او.پی ۲۶» در شهر گلاسگو شرکت کند.
امانوئل ماکرون در پی گفتگویش با جو بایدن تصمیم گرفت که سفیر فرانسه در آمریکا به واشنگتن بازگردد.
اهمیت استراتژیک
اگر چه فرانسه پس از اقدام آمریکا، بریتانیا و استرالیا در انعقاد پیمان دفاعی جدید خشمگین شد اما لحن بیانیه مشترک واشنگتن و پاریس نشان میدهد که مشارکت کشورهای عضو اتحادیه اروپا در منطقه هند و اقیانوسیه از اهمیت استراتژیک برخوردار است.
در بیانیه مشترک دو کشور که پس از گفتگوی بایدن و ماکرون منتشر شده، بر «اهمیت یک نظام دفاعی قوی اروپایی برای کمک به امنیت فرا-اطلسی و مکمل نقش ناتو» تأکید شده است؛ موضوعی که موضع آمریکا در برابر آن مبهم بود.