«از دیدگاه ژئواستراتژیک، اتحادیه اروپا و به طور مشخص آلمان علاقه خود را به عضویت کشورهای بالکان غربی در این اتحادیه نشان دادهاند.»
صدر اعظم آلمان در جریان دیدار از بلگراد، پایتخت صربستان در روز دوشنبه نیز گفته بود که برخی کشورهای دیگر مانند روسیه و چین نیز خواهان اتحاد کشورهای بالکان با آنها هستند.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان روز سهشنبه ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) در جریان سفر به آلبانی از رهبران شش کشور غرب حوزه بالکان خواست تا همکاریهای منطقهای خود را به هدف عضویت در اتحادیه اروپا تقویت کنند.
مرکل خطاب به این کشورها گفت: «هرچه بیشتر همکاری کنید، روند برلین بیشتر تقویت میشود.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
روند یا پروسه برلین برنامهای است که آنگلا مرکل آن را در سال ۲۰۱۴ میلادی برای تقویت همکاریهای منطقهای بین کشورهای بالکان غربی آغاز کرد.
صدر اعظم آلمان که در یک نشست خبری سخن میگفت، افزود: «از دیدگاه ژئواستراتژیک، اتحادیه اروپا و به طور مشخص آلمان علاقه خود را به عضویت کشورهای بالکان غربی در این اتحادیه نشان دادهاند.»
کشورهای غرب حوزه بالکان شامل آلبانی، بوسنی و هرزگوین، کوزوو، مونته نگرو، مقدونیه شمالی و صربستان در مراحل مختلف در مسیر عضویت در اتحادیه اروپا قرار دارند. در سالهای اخیر به دلیل بیمیلی اتحادیه به گسترش مرزهایش و نیز تنشهای دیپلماتیک اتحادیه پس از برکسیت، روند پیوستن این کشورها به اتحادیه متوقف شده است.
آلبانی و مقدونیه شمالی معیارهای تعیین شده برای الحاق به اتحادیه را فراهم کردهاند اما آغاز مذاکرات برای عضویت آنها به دلیل وتوی بلغارستان که خود عضو اتحادیه اروپاست، به تعویق افتاده است.
مرکل در این زمینه گفت: «اتحادیه اروپا باید به قول خود پایبند باشد و دائما شرایط جدیدی را بارها و بارها مطرح نکند، چون ممکن است به دلایل داخلی در برخی کشورهای عضو علاقهای به پیشبرد روند الحاق کشورهای دیگر نداشته باشد. این باعث ناامیدی میشود و من این ناامیدی را درک میکنم. ما باید به یکدیگر اعتماد کنیم.»
صدر اعظم آلمان در جریان دیدار از بلگراد، پایتخت صربستان در روز دوشنبه نیز گفته بود که برخی کشورهای دیگر مانند روسیه و چین نیز خواهان اتحاد کشورهای بالکان با آنها هستند.
ادی راما، نخست وزیر آلبانی نیز در دیدار با مهمان آلمانیاش گفت که بعد از رفتن مرکل، جای او در منطقه بالکان خالی خواهد بود. او افزود: «در تاریخ این منطقه، آنگلا مرکل چرخشگاه مهمی را برای دهههای آینده رقم زده است.»
اما مرکل به مخاطبان خود چنین اطمینان داد: «هر صدر اعظم دیگری هم که در آلمان روی کار بیاید، دل با این منطقه (بالکان) خواهد داشت زیرا بسیاری از مردم بالکان در آلمان زندگی میکنند.»
انتخابات سراسری آلمان در روز ۲۶ سپتامبر (۴ مهر) امسال برگزار میشود. آنگلا مرکل که از سال ۲۰۰۵ تاکنون هدایت بزرگترین اقتصاد اروپا را در دست داشته است، در انتخابات امسال مجددا نامزد نشده است.