NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه فرانسه و ایران؛ آیا ماکرون امیرعبداللهیان را دعوت کرده است؟

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران Copyright AFP
Copyright AFP
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

امیرعبداللهیان: «ماکرون حتی بر این تاکید کرد که خیلی علاقه‌مند هستیم شما سفری به پاریس داشته باشید و وزیر خارجه فرانسه را صدا کرد و گفت من از ایشان دعوت کردم که به پاریس بیاید و یک بار بنشینید و مسائل را مرور کنید.»

آگهی

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه اول سپتامبر (۱۰ شهریور) در گفتگویی تلفنی درباره روابط دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو کردند.

وزیر امور خارجه فرانسه در مکالمه تلفنی با همتای ایرانی خود خواستار آن شد که تهران هر چه سریع‌تر به مذاکرات برجام بازگردد.

لودریان با یادآوری «نگرانی» فرانسه از مجموعه فعالیت‌های هسته‌ای ایران که به «نقض» توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ منجر شده، ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگو بین فرانسه و ایران بتواند به از سرگیری و سرانجام یافتن مذاکرات پیرامون موضوع هسته‌ای و نیز به تقویت ثبات و امنیت منطقه‌ای در خاور میانه کمک کند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

امیرعبداللهیان نیز با یادآوری خروج یکجانبه آمریکا از برجام گفت: «جمهوری اسلامی ایران در مذاکراتی که نتایج ملموسی را در تأمین حقوق و منافع مردم ایران در بر داشته باشد، حضور خواهد یافت.»

طرفین همچنین از اهداف کنفرانس منطقه‌ای بغداد که از جمله با شرکت وزیر امور خارجه ایران و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در روز ۲۸ اوت (۶ شهریور) برگزار شد، به ویژه برای ترغیب تعاملات منطقه‌ای اعلام حمایت کردند.

وزرای خارجه ایران و فرانسه پس از آن درباره تحولات افغانستان گفتگو و بر ضرورت همکاری برای تضمین ثبات و امنیت در این کشور تأکید کردند. لودریان همچنین با اشاره به قطعنامه ۲۵۹۳ مورخ ۳۰ اوت شورای امنیت سازمان ملل و یادآوری انتظارات فرانسه از طالبان برای دادن اجازه خروج ایمن و بدون مانع از افغانستان، گفت که باید این اجازه به اتباع خارجی و افغان‌هایی که خواستار ترک کشورشان هستند به آنها داده شود.

آیا ماکرون امیرعبدالهیان را به فرانسه دعوت کرده است؟

وزیر امور خارجه ایران پس از بازگشت از نشست بین‌المللی و منطقه‌ای عراق، در یک برنامه تلویزیونی گفت که در جریان این رویداد، رئیس جمهوری فرانسه او را به پاریس دعوت کرده است.

وی گفت: «فرانسوی‌ها خیلی علاقه‌مند بودند تا با استفاده از این فرصت بتوانند به جمهوری اسلامی ایران نزدیک شوند و آقای ماکرون در کمتر از دو ساعت و نیمی که در اجلاس حضور داشتیم دو بار به سمت من آمد.»

وزیر خارجه جدید ایران ادامه داد: «ماکرون حتی بر این تاکید کرد که خیلی علاقه‌مند هستیم شما سفری به پاریس داشته باشید و وزیر خارجه فرانسه را صدا کرد و گفت من از ایشان دعوت کردم که به پاریس بیاید و یک بار بنشینید و مسائل را مرور کنید.»

ماکرون حتی بر این تاکید کرد که خیلی علاقه‌مند هستیم شما سفری به پاریس داشته باشید و وزیر خارجه فرانسه را صدا کرد و گفت من از ایشان دعوت کردم که به پاریس بیاید و یک بار بنشینید و مسائل را مرور کنید.
حسین امیرعبدالهیان
وزیر امور خارجه ایران

به گفته امیرعبداللهیان، رئیس‌جمهوری فرانسه، جمهوری اسلامی ایران را «کشور مهمی در منطقه» توصیف و تأکید کرده است: «ما باید مسائل دوجانبه را با هم مرور کرده و راهکاری برای تداوم گفت‌وگوها پیدا کنیم.»

اما دفتر سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در پاسخ به پرسش کتبی یورونیوز درباره این اظهارات، موضوع دعوت ماکرون از امیرعبدالهیان را تأیید نکرده و مفاد گفتگوی تلفنی دیروز وزاری خارجه دو کشور را یادآوری کرده است.

پیش از این نیز ژرژ مالبرونو، خبرنگار ارشد فرانسوی با یادآوری ادعای وزیر خارجه ایران در توییتر نوشت که روز شنبه گذشته در بغداد، موضوع را از شخص ژان ایو لودریان جویا شده اما لودریان به او گفته است: «وقتی در سفر خارج از کشور هستیم، رئیس جمهوری خودش باید اظهار نظر کند.»

حاشیه‌های دیگر

حضور ایران در نشست بغداد در کل با حاشیه‌های زیادی همراه بود. در حالی که کشورهای دیگر از جمله فرانسه به عنوان کشوری خارج از منطقه در سطح سران در این نشست شرکت کرده بودند، ایران که یکی از مهم‌ترین بازیگران منطقه‌ای است، نماینده‌ای در سطح وزیر به بغداد فرستاده بود. گفته می‌شود که ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران دقیقا به دلیل حضور فرانسوی‌ها در این اجلاس شرکت نکرده است.

از دیگر حواشی جنجالی این نشست آن بود که حسین امیرعبداللهیان در عکس دسته جمعی شرکت‌کنندگان در نشست بغداد، در جایگاه سران ایستاد و نه در ردیف دوم، یعنی ردیف وزرای امور خارجه. وی پس از بازگشت، در توجیه این رفتار خود گفت: «در این اجلاس جایی ایستادم که جای جمهوری اسلامی بود.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

در مکالمه تلفنی ماکرون و رئیسی چه موضوعاتی مطرح شد؟

آغاز نشست بغداد با حضور سران کشورهای منطقه و رئیس جمهوری فرانسه

فایننشال تایمز: مذاکرات پنهانی ایران و عربستان در بغداد آغاز شده است