ناوالنی در سالروز مسموم شدنش خواستار مبارزه غرب با فساد و تحریم نزدیکان پوتین شد

الکسی ناوالنی، منتقد زندانی کرملین همزمان با اولین سالگرد مسمومیت خود از کشورهای غربی خواست تا با فساد مبارزه کنند.
ناوالنی ۴۵ ساله، در مطلبی که از زندان نوشته است، استدلال کرد که فساد تنها یک مشکل داخلی برای کشورهایی از جمله روسیه، اریتره، میانمار و ونزوئلا نیست بلکه «تقریبا همیشه یکی از عوامل اصلی چالشهای جهانی است که غرب با آن روبرو بوده است.»
وی ابراز تاسف کرد که اکثر رهبران، فساد را بهعنوان یک «دستور کار ثانویه» میدانند و در عین حال آن را مسئول شکستها بر میشمرند.
وی از غرب خواست تا پنج گام «واقعبینانه و آسان برای مقابله با فساد» اتخاذ کند. از جمله این موارد او به ایجاد یک گروه ویژه از «کشورهایی که ترویج به فساد میکنند» اشاره کرده است تا مجازاتهای گسترده علیه آنها اعمال شود.
وی همچنین خواستار اعمال تحریمهای بیشتر علیه افراد نزدیک به پوتین از جمله «الیگارشها» شد.
او در مطلب خود نوشت: «واقعیت غمانگیز این است که حتی سازمانهای غربی مجری قانون با مقامات خارجی فاسد با اغماض رفتار میکنند.»
وی افزود: «برای شروع به کار، نه پول، نه سرباز، نه پیکربندی مجدد صنعت یا سیاست نیاز است. فقط اراده سیاسی نیاز است که متاسفانه اغلب با کوتاهی روبرو میشود.»
ناوالنی در ۲۰ اوت سال گذشته هنگام سفر به مسکو برای حمایت از نامزدهای مخالف در آستانه انتخابات پارلمانی مسموم و برای درمان به آلمان منتقل شد و پس از بهبودی در ژانویه گذشته هنگام بازگشت در فرودگاه مسکو دستگیر شد.
وی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را متهم به سازماندهی ترور خود کرد موضوعی که کرملین قاطعانه آن را رد کرده است. مسکو همچنین میگوید تردید دارد که ناوالنی واقعا مسموم شده باشد و غرب را به «روسیه هراسی» متهم کرد.
وزارت خارجه روسیه چند روز پیش گفت: «اقدامات انجام شده از سوی مقامات آلمانی در ۱۲ ماه گذشته به وضوح نشان میدهد که یک تحریک از پیش برنامهریزی شده علیه روسیه انجام شده است.»
در بیانیهای که اوایل این هفته منتشر شد این نهاد اعلام کرد اتهامات علیه مسکو درباره ناوالنی «بیاساس» است.
وزارت خارجه روسیه بار دیگر اتهاماتی را مبنی بر این که آلمان درباره «مسمومیت ناوالنی» مدرکی ارائه نکرده است، تکرار کرد.
دادستانهای دولتی روسیه آوریل گذشته طی حکمی فعالیت بنیاد مبارزه با فساد وابسته به الکسی ناوالنی را به حالت تعلیق در آورد. مدیران این مجموعه گفتهاند که مسئولان دولتی دستور تعطیلی تمام فعالیتهای این بنیاد را صادر کردهاند.
روابط روسیه و اتحادیه اروپا که از زمان الحاق کریمه به مسکو در سال ۲۰۱۴ تیره شده پس این اتفاق برای ناوالنی بدتر نیز شده است. بروکسل به خاطر این موضوع مقامات برجسته روسیه را تحریم کرد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان قرار است روز جمعه در مسکو با پوتین دیدار کند. این آخرین ملاقات وی در این سمت قبل از کنارهگیری در ماه آینده است. انتظار میرود که او درباره ناوالنی و موضوعات دیگری مانند اوکراین، بلاروس و آخرین تحولات در افغانستان نیز صحبت کند.