NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

سیل مرگبار آلمان؛ آیا سیستم‌های هشدار درست عمل کردند؟

Germany
Germany Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

«به نظر می‌رسد که زنجیره هشدار، در جایی دچار مشکل شده و به این ترتیب مردم نتواسنتند هشدارهای لازم را به موقع دریافت کنند.»

آگهی

در پی وقوع سیل ویرانگر هفته گذشته در آلمان که تاکنون بیش از ۱۵۰ کشته برجای گذاشته، این پرسش مطرح است که آیا ممکن است سیستم‌های هشدار هوا و حفاظت شهروندان در این کشور به درستی عمل نکرده باشند؟

گریگور دگان، ساکن ناحیه سیل زده «اهرویلر» به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «حدود دو روز قبل از فاجعه، ما در اینجا زندگی عادی داشتیم. در اخبار پیش‌بینی وضع هوا، درباره بارش شدید باران شنیده بودیم اما هیچ کس تصور نمی‌کرد که چنین چیزی اتفاق بیفتد. شب قبل از حادثه من دیدم که یک هشدار کوتاه آمد. اما در واقع با توجه به ارتفاع بالای سیل، این هشدار خیلی دیر آمده بود.»

در این ناحیه، آب با ارتفاع ۲.۵ متر به شهرها هجوم آورده بود و به گفته گریگور دگان «دیگر فرصتی برای محافظت از خود وجود نداشت».

او مانند بسیاری از ساکنان شهر ۳۰ هزار نفری «رنانی» که زمانی بسیار زیبا بود، اکنون تقریبا همه چیزش را از دست داده است.

آیا سیستم‌های هشدار هوا و حفاظت شهروندان درست عمل کرده‌اند؟

سیستم هواشناسی و حفاظت شهروندان که باید علاوه بر هشدار به موقع به جمعیت، دستورهای تخلیه را هم صادر کند، اکنون با تلفات بالای انسانی این حادثه با انتقادات جدی روبروست.

هانا كلوک، استاد هیدرولوژی دانشگاه ریدینگ بریتانیا در مصاحبه با تلویزیون «ضد دی اف» آلمان در این باره می‌گوید: «نباید در سال ۲۰۲۱ میلادی این همه قربانی داشته باشیم. می‌توانستیم از چند روز زودتر آنچه را که در شرف وقوع است، پیش‌بینی کنیم. با این وجود به نظر می‌رسد که زنجیره هشدار، در جایی دچار مشکل شده و به این ترتیب مردم نتواسنتند هشدارهای لازم را دریافت کنند.»

روزنامه «بیلد» آلمان نیز در گزارشی می‌نویسد که «آژیرها در بسیاری مناطق به صدا درنیامده‌اند و به ندرت نیز پیام هشداری دریافت شده است. اینها برای عملکرد سیستم حفاظت شهروندان یک فاجعه محسوب می‌شود؛ آنهم در حالی که حوزه حفاظت شهروندان یکی از ماموریت‌های اساسی دولت است.»

اما در مقابل، سرویس‌های هواشناسی با اعلام اینکه هشدارهای بارندگیِ شدید داده شده، از خود دفاع می‌کنند.

مالو دری‌یر، از مقامات منطقه راینلاند‌-پالاتینات که بشدت از این حوادث آسیب دیده، روز یکشنبه اطمینان داد که همه سیستم‌های هشدار سیل فعال بودند؛ با این وجود اعتراف كرد كه اختلال در سیستم تلفن همراه به دلیل وقوع سیل، رساندن پیامهای هشدار به مردم را دشوار كرده بود.

مسئولان به دیگر نواقص کار نیز اذعان دارند؛ از جمله اینکه اگرچه مردم از این موضوع آگاهی داشتند که باران شدیدی در راه است اما وسعت و شدت این بارندگی بطور واضح اعلام نشده بود.

آنیا کارلیچک، وزیر تحقیقات آلمان از مقامات خواست تا با تکیه بر این تجربه تلخ، آمادگی بیشتری داشته باشند و افزود که باید بر تحقیقات مربوط به بخش آب و هوا در سال‌های پیش‌رو تمرکز بیشتری شود.

با این وجود آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز یکشنبه در جریان بازدید از یکی از مناطق سیل زده، نسبت به طرح انتظارات اغراق آمیز هشدار داد.

او گفت: «ما مطمئناً پس از هر رویداد به راههایی برای بهبود عملکرد خود می‌اندیشیم. اما گاهی اوقات بلایای طبیعی آنچنان به سرعت اتفاق می‌افتند که نمی‌توانیم از آنها فرار کنیم.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سیل در مرکز چین ۱۶ کشته و ده‌ها هزار آواره بر جای گذاشت

دشواری‌های پاکسازی مناطق سیل‌زده اروپا؛ شمار کشته‌ها به ۱۹۱ نفر رسید

تحقیقی جدید: روش‌های نظارتی و قهری پلیس آلمان به «تبعیض و پروفایل‌سازی نژادی» دامن می‌زند