عراق چندی است که به یکی از مهمترین کانونهای تنش میان متحد بزرگ خود ایالات متحده و همسایه قدرتمندی چون ایران تبدیل شده است.
مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق روز بیست و ششم ژوئیه در کاخ سفید با جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده خود ملاقات و گفتگو خواهد کرد.
سفر قریبالوقوع مصطفی کاظمی به ایالات متحده در حالی روز جمعه به تایید کاخ سفید رسید که عراق بواسطه حملات اخیر شبهنظامیان تحت حمایت ایران به منافع آمریکا در این کشور به یکی از مهمترین کانونهای تنشهای منطقهای میان تهران و واشنگتن تبدیل شده است.
بر اساس آنچه در بیانیه کاخ سفید بر آن تاکید شده سفر نخست وزیر عراق به ایالات متحده اهمیت «مشارکت استراتژیک» میان دو کشور را مورد تاکید قرار خواهد داد.
در این بیانیه همچنین آمده است که رئیس جمهور بایدن از فراهم شدن امکان «تقویت همکاری دوجانبه با عراق بر سر مسائل سیاسی، اقتصادی و امنیتی استقبال میکند» و بویژه از تلاشهای مشترک دو کشور برای اطمینان از شکست قطعی و پایدار گروه موسوم به خلافت اسلامی، داعش رضایت دارد.
گفتگوی استراتژیک میان بغداد و واشنگتن همچنین در برگیرنده یک جدول زمانی مشخص برای خروج نیروهای ائتلاف بینالمللی ضد داعش خواهد بود.
نیروهای مشارکت کننده در این ائتلاف بینالمللی سال ۲۰۱۴ همزمان با آغاز استیلای داعش بر بخش بزرگی از خاک عراق و سوریه برای مقابله با این گروه اسلامگرا وارد میدان شده بودند.
حدود ۳ هزار و پانصد سرباز خارجی از جمله ۲ هزار و پانصد نظامی آمریکایی هنوز در خاک عراق مستقر هستند و خروج این نیروها ممکن است چند سال به طول انجامد.
عراق چندی است که به یکی از مهمترین کانونهای تنش میان متحد بزرگ خود ایالات متحده و همسایه قدرتمندی چون ایران تبدیل شده است.
مقامات دولت عراق در واکنش به حملات راکتی متعدد صورت گرفته به منافع آمریکا و پاسخهای نظامی واشنگتن بارها اعلام کردهاند که نمیخواهند کشورشان به محل رویارویی طرفهای خارجی تبدیل شود.
واشنگتن گروههای نزدیک به ایران را عامل اصلی حملات اخیر به پایگاههای محل استقرار نظامیان این کشور و نیز منافع دیپلماتیک خود در پایتخت عراق میداند.
سفارتخانه ایالات متحده در بغداد و پایگاههای نظامی محل استقرار نظامیان این کشور از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون هدف دست کم پنجاه مورد حمله راکتی یا پهپادی قرار گرفتهاند.
انجام این حملات که هرگز گروهی به طور صریح و مشخص مسئولیت آنها را بر عهده نگرفته به حشد شعبی، شبهنظامیان شیعی تحت حمایت تهران نسبت داده میشود که در بدنه نیروهای مسلح عراق ادغام شده و در ساختار قدرت این کشور نیز نفوذ کردهاند.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
آخرین حمله به منافع آمریکا در عراق که تلفاتی به جای نگذاشت به روز هفتم ماه جاری میلادی برمیگردد؛ زمانی که پایگاه عینالاسد واقع در غرب عراق هدف حمله ۱۴ فروند راکت قرار گرفت.
ارتش آمریکا اواخر ماه ژوئن در واکنش به حملات اخیر راکتی و پهپادی به منافع این کشور در عراق چندین مواضع شبهنظامیان نزدیک به ایران در مناطق مرزی عراق با سوریه را هدف قرار داد که در جریان آن حدود ۱۰ نفر کشته شدند.