NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

تنش مسکو-کی‌یف؛ اوکراین خواستار تسریع عضویتش در ناتو شد

رییس جمهور اوکراین
رییس جمهور اوکراین Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز سه‌شنبه از ناتو خواست تا روند عضویت کشورش در این سازمان را تسریع کند. رئیس جمهور اوکراین تحقق این خواسته را تنها راه پایان جنگ با جدایی‌طلبان طرفدار روسیه عنوان کرد.

آگهی

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز سه‌شنبه از ناتو خواست تا روند عضویت کشورش در این سازمان را تسریع کند. رئیس جمهور اوکراین تحقق این خواسته را تنها راه پایان جنگ با جدایی‌طلبان طرفدار روسیه عنوان کرد.

برخی تحلیل‌گران سیاسی از نگرانی آقای زلنسکی از تشدید درگیری‌های جدایی‌طلبانه در شرق اوکراین خبر داده‌اند.

از همین رو رئیس جمهور اوکراین پس از افزایش درگیری‌ها و همچنین تحرکات نظامی روسیه در مرز دو کشور با ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو گفتگو کرد.

آقای زلنسکی پس از گفتگوی تلفنی با دبیر کل ناتو در حساب کابری خود در توئیتر نوشت: «اکنون زمان آن است که ناتو به آرزوی طولانی مدت اوکراین برای عضویت در این سازمان تحقق بخشد.»

او همچنین خبر داد که کی‌یف به اصلاحات دفاعی درخواست شده توسط ناتو برای پذیرش عضویت متعهد است.

آقای زلنسکی امیدوار است دولت او در سال جاری برای پیوستن به «برنامه اجرایی عضویت در ناتو»(MAP) دعوت شود. رئیس جمهور اوکراین با این اعتقاد که «ناتو تنها راه پایان دادن به جنگ در دونباس است» گفت که پیوستن اوکراین به «برنامه اجرایی عضویت در ناتو» یک نشانه واقعی برای روسیه خواهد بود.

نیروهای دولتی اوکراین از سال ۲۰۱۴ تاکنون با جدایی‌طلبان در منطقه دونباس روس زبان در حال جنگ هستند.

اوکراین هفته گذشته روسیه را متهم کرد که هزاران نفر از نیروهای نظامی‌اش را در مرزهای شمالی و شرقی خود و همچنین در شبه جزیره کریمه متمرکز کرده است.

شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ توسط مسکو ضمیمه این کشور شده است. متحدان غربی کی‌یف پس از این اتفاق به دفاع از اوکراین شتافتند و با یکسری بیانیه‌ها به روسیه بابت اقدام‌های بعدی‌اش هشدار دادند.

حمایت ناتو از تمامیت ارضی اوکراین

دبیر کل ناتو نیز روز سه‌شنبه گفت که او برای ابراز نگرانی جدی از فعالیت‌های نظامی روسیه در اوکراین و اطراف این کشور و همچنین نقض آتش بس در حال انجام، با آقای زلنسکی تماس گرفته است.

آقای استولتنبرگ تأکید کرد:«ناتو قاطعانه از حاکمیت اوکراین و تمامیت ارضی این کشور حمایت می‌کند. ما همچنان به همکاری نزدیک خود متعهد هستیم.»

آمریکا و بریتانیا نیز همبستگی خود را با اوکراین اعلام کردند. هفته گذشته پنتاگون اعلام کرد که نیروهای آمریکایی در اروپا وضعیت هوشیاری خود را افزایش داده‌اند.

کرملین: عضویت اوکراین در ناتو فایده ندارد

کرملین تحرکات نیروهای خود را در مرزهایش انکار نکرده است اما تأکید دارد که مسکو کشوری را تهدید نمی‌کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز سه شنبه به خبرنگاران گفت که عضویت اوکراین در ناتو برای حل مناقشه و مشکلات داخلی این کشور هیچ فایده‌ای نخواهد داشت.

به اعتقاد سخنگوی کرملین، عضویت اوکراین در ناتو «تنها وضعیت را بدتر خواهد کرد.» او گفت: «اگر از چند میلیون نفری كه در جمهوری‌های خودخوانده در شرق اوکراین زندگی می‌کنند بپرسید، می‌گویند كه عضویت در ناتو برای آنها كاملاً غیرقابل قبول است.»

آگهی

گزارش‌ها از افزایش نیروهای روسیه در مرز اوکراین در حالی منتشر شده است که در هفته‌های گذشته خبرها از تشدید درگیری‌ها در این مناطق حکایت داشت.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده حداقل ۲۳ سرباز اوکراینی از ابتدای سال تاکنون کشته شده‌اند، در حالی که در کل سال ۲۰۲۰ تعداد کشته شده ها ۵۰ نفر بوده است.

ارتش اوکراین روز سه‌شنبه به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که دو سرباز این کشور در روز دوشنبه پس از حمله جدایی‌طلبان کشته شده‌اند.

در پی این درگیری‌ها نیروی زمینی اوکراین از ۱۰ روز تمرین برای ۶۰۰ نیروی ذخیره در جنوب این کشور با هدف «حفاظت از مرزهای اداری با کریمه» و «مناطق قابل دسترسی به ساحل» خبر داد.

آگهی

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

از زمان آغاز درگیری‌ها در سال ۲۰۱۴ تا کنون بیش از ۱۳ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. از سال گذشته و در پی توافق برای آتش بس، درگیری‌ها در این منطقه به پایین‌ترین سطح در سال‌های گذشته رسیده بود.

اکنون مسکو و کی‌یف یکدیگر را به شعله‌ور ساختن درگیری‌های مجدد متهم کرده‌اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

درخواست رئیس‌جمهور رومانی از بایدن: نیروهای بیشتری از سوی ناتو به شرق اروپا بفرستید

بحران اوکراین؛ زلنسکی در پاریس خواهان برگزاری نشستی با حضور مرکل، ماکرون و پوتین شد

سلاح روس‌ها برای مقابله با پهپادها به دست اوکراینی‌ها افتاد؛ سامانه «موج‌شکن» چیست؟