آمریکا و اروپا خواستار پایان درگیریها و ازسرگیری مذاکره در یمن شدند

کاخ سفید ضمن اعلام نگرانی از حملات اخیر حوثیهای یمن به تأسیسات نفتی عربستان سعودی این حملات را «خطرات امنیتی جدّی» ارزیابی کرد.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید گفت: «تعدد حملات حوثیها به عربستان سعودی سبب نگرانی ما شده است.» وی همچنین افزود: «اوجگیری چنین حملاتی رفتار گروهی نیست که جداً خواستار صلح باشد.»
از سوی دیگر سفیر آمریکا در ریاض نیز حملات اخیر را محکوم کرد و گفت: «این حملات خطرناکاند و زندگی شهروندان و از جمله آمریکاییها را بهخطر میاندازند.»
همزمان ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده خواستار پایان فوری حملات شورشیان به عربستان شد و گفت: «حوثیها باید خواست خود را برای آغاز یک فرآیند سیاسی نشان دهند، آنها باید حمله را متوقف کنند و خواستار مذاکره شوند.»
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
از سوی دیگر اتحادیهٔ اروپا نیز با صدور بیانیهای ضمن محکوم کردن حملات دو طرف درگیر خواستار برقراری آتشبس شد.
در بیانیهٔ روز دوشنبهٔ بروکسل آمده است: «حمله به غیرنظامیان ناپذیرفتنی است. اتحادیهٔ اروپا از طرفهای درگیر در یمن میخواهد بیدرنگ آتشبس برقرار کنند. تلاشهای اخیر جامعهٔ بینالملل برای رسیدن به توافق سیاسی و پایان درگیریها نباید به خطر بیفتد.»
خبر حملهٔ روز یکشنبهٔ حوثیهای یمن به تأسیسات پالایشگاهی آرامکو در جنوب عربستان سبب شد بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال از ۷۰ دلار بیشتر شود، رقمی که در یک سال گذشته بیسابقه بوده است. مقامات عربستان اعلام کردند که موفق شدهاند پهپاد و موشک بالستیک را رهگیری و پیش از برخورد به هدف منهدم کنند.
حوثیها مدعی شدند که این حملات در پاسخ به حملهٔ اخیر سعودی به این کشور صورت گرفته است. آنان همچنین اعلام کردند با نوع تازهای از موشکهای بالستیک توانستهاند یک مرکز نظامی را در نزدیکی فرودگاه أبها در عربستان هدف قرار دهند.
این حملهها به فاصلهٔ کمی از حملهٔ هوایی نیروهای ائتلاف بهرهبری عربستان سعودی به صنعا، پایتخت یمن صورت گرفت.
دولت جو بایدن حوثیهای یمن را از سیاههٔ گروههای تروریست خارج کرده و از سوی دیگر اعلام کرده است برای بهبود قابلیّت دفاعی عربستان در برابر خطرات امنیتی از این کشور پشتیبانی خواهد کرد. شش سال جنگ در یمن تا کنون بیش از ۱۳۰ هزار تن کشته برجای گذاشته است که بیش از ۱۲ هزار تن از آنان غیرنظامی بودهاند.