شورای امنیت از زمان آغاز همهگیری بیماری «کووید ۱۹» تاکنون تنها یک قطعنامه درباره این موضوع صادر کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به ابتکار بریتانیا کارزار واکسیناسیون در برابر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» در سطح جهان را بررسی خواهد کرد.
راه های تضمین دسترسی کشورهای در حال توسعه به واکسن کرونا و تزریق این واکسن به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل از جمله موضوعاتی است که در دستور کار این جلسه قرار خواهد داشت. جلسه شورای امنیت در حالی تشکیل خواهد شد که تضمین سلامت عمومی در سطح جهان در حیطه وظایف و اختیارات این نهاد نیست.
شورای امنیت از زمان آغاز همه گیری بیماری «کووید ۱۹» تاکنون تنها یک قطعنامه درباره این موضوع صادر کرده است. این شورا تابستان گذشته در قطعنامه ای خواستار توقف درگیری ها در کشورهای جنگزده شد تا امکان مقابله با شیوع ویروس کرونا فراهم شود.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
به گفته برخی دیپلمات های مستقر در سازمان ملل بریتانیا اخیرا پیش نویس قطعنامه ای درباره مدیریت توزیع واکسن کرونا در سطح جهان را با برخی کشورهای دیگر عضو شورای امنیت به اشتراک گذاشته است.
قرار است ۹۲ کشور فقیر جهان تا پایان سال ۲۰۲۱ از طریق ساز و کار «کوواکس» یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دوز از واکسن کرونا را دریافت کنند. این ساز و کار در مجموع قرار است تا پایان سال جاری میلادی دو میلیارد دوز از واکسن کرونا را در سطح جهان توزیع کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در جریان سخنرانی هایش طی ماههای اخیر تاکید کرده است که جهان بدون دستیابی به ایمنی یکسان از همه گیری کرونا در امان نخواهد بود. او همچنین خواستار اعلام واکسن کرونا به عنوان «دارایی عمومی مشترک» شده است.