NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

بوئینگ تا پیش از ۲۰۳۰ هواپیمای مسافربری با سوخت غیربنزینی می‌سازد

بوئینگ
بوئینگ Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

سوخت هواپیمایی پایدار، سوختی است که به جای آن که از نفت مشتق شده باشد، به طور کلی از منابع پایدار مانند زباله‌های گیاهی و ضایعات کشورزی، زباله‌های خانگی بازیافت‌پذیر و حتی روغن‌های دست دوم مانند روغن آشپزی استفاده شده به دست می‌آید.

آگهی

شرکت بوئینگ روز جمعه ۲۲ ژانویه، ۳ بهمن اعلام کرد از هم‌اکنون تا سال ۲۰۳۰ میلادی به فناوری ساخت هواپیمای مسافربری که بتواند با سوخت غیربنزینی پرواز کند، دست خواهد یافت.

سال‌هاست که شرکت‌های هواپیماسازی مشغول طراحی هواپیماهایی هستند که اثرات مخرب کمتری برای محیط زیست داشته باشند و در همین راستا روی سوختی که کمتر آلوده‌کننده باشد یا موتورهای کم‌مصرف‌تر هم کار کرده‌اند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

نخستین هواپیمایی که موتورش با مخلوطی از نفت سفید یا کروزن و زیست‌سوخت کار می‌کرد، در سال ۲۰۰۸ به پرواز درآمد.

گروه هواپیماسازی بوئینگ آمریکا در بیانیه‌ای که در روز جمعه منتشر کرد نوشته است که از آن زمان آزمایش‌هایی را با هواپیماهایی که صد در صد از «سوخت هواپیمایی پایدار» یا SAF استفاده می‌کنند، انجام داده و قصد دارد تا قبل از ۲۰۳۰ استفاده صد در صد از این سوخت در موتور هواپیماهای تولیدی خود را عملی کند.

این شرکت به موازات همین طرح، مشغول طراحی هواپیماهایی است که با سوخت‌های دیگری از جمله برق و هیدروژن کار می‌کنند.

سوخت هواپیمایی پایدار، سوختی است که به جای آن که از نفت مشتق شده باشد، به طور کلی از منابع پایدار مانند زباله‌های گیاهی و ضایعات کشاورزی، زباله‌های خانگی بازیافت‌پذیر و حتی روغن‌های دست دوم مانند روغن آشپزی استفاده شده به دست می‌آید. این سوخت را حتی از کربن گرفته شده از هوا نیز می‌توان تولید کرد.

به گفته سازمان بین‌المللی هوانوردی، یاتا سوخت هواپیمایی پایدار می‌تواند به کاهش تولید دی‌اکسید کربن تا ۸۰ درصد بینجامد. امروزه هواپیماها اجازه دارند با ترکیبی شامل حد اکثر ۵۰ درصد سوخت پایدار پرواز کنند.

یاتا همچنین با یادآوری این که در حال حاضر در جهان به طور میانگین سالی ۵۰ میلیون لیتر سوخت پایدار تولید می‌شود، گفته است برای این که این سوخت بتواند با سوخت‌های فسیلی کنونی رقابت کند، میزان تولید آن باید به حد اقل ۷ میلیارد لیتر در سال برسد، عددی که دستیابی به آن در حال حاضر دشوار به نظر می‌رسد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

هواپیمای مسافربری جدید ساخت روسیه نخستین پرواز خود را انجام داد

بنزین E10؛ سوخت سبز جدید بریتانیا چیست؟

ایجاد تأثیر بزرگ و جلب توجه: پارک آبی، کوسه‌‌نهنگ‌ها و هنر ساخت قایق‌های دهوی قطر