اِندرانگِتا که پایگاه اصلی خود را در منطقه فقیرنشین کالابری ایتالیا مستقر کرده، بنا بر تخمینهای صورت گرفته سالانه بیش از ۵۰ میلیارد دلار گردش مالی دارد.
گروه «اِندرانگِتا» در منطقه کالابری ایتالیا از کوزا نوسترایِ سیسیل و کامورایِ ناپل پیشی گرفته و به نیرومندترین شبکه مافیایی ایتالیا بدل شده است.
محاکمه ۳۵۵ نفر از دار و دسته این گروه خشن مافیایی به اتهامهایی از جمله اخاذی، قاچاق مواد مخدر و دزدی از روز چهارشنبه ۱۳ ژانویه (۲۴ دی) در ایتالیا آغاز شده است.
محاکمهای که به گفته دادستان ارشد پرونده بیش از یک سال طول خواهد کشید و در جلسههای مستمر هفتگی بسیاری از افراد همچون وکلا، حسابداران، بازرگانان، سیاستمداران و ماموران پلیسی که در تشکیل و بالندگی این گروه مافیایی نقش داشتهاند، محاکمه خواهند شد.
۱-ریشه اِندرانگِتا به کجا و کِی برمیگردد؟
به گفته آنا سرگی، استاد جرمشناسی در دانشگاه اسکس بریتانیا، نام این گروه ریشه یونانی دارد. واژه «andranghateia» اشاره به «گروهی از مردان پرافتخار» دارد و کلمه «andrangatho» به معنی «اقدام نظامی» است.
هر چند اِندرانگِتا از سال ۲۰۱۰ میلادی در قوانین ایتالیا به عنوان گروهی مافیایی شناخته شده است اما ریشه تشکیل آن حداقل به موعد اتحاد ایتالیا در سال ۱۸۶۱ بر میگردد.
نام این گروه در دهههای ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ و در پی رخداد چند فقره آدم ربایی بر سر زبانها افتاد. پیشتر نیز این گروه مظنون شماره یک ربایش نوه ژان پل گتی، آمریکایی فعال در تجارت نفت بود که در سال ۱۹۷۰ و در شهر رُم، پایتخت ایتالیا رخ داد.
۲-گردش مالی این گروه چقدر است؟
طبق اطلاعات منتشر شده توسط دادگاه ایتالیا این گروه مافیایی حداقل ۲۰ هزار عضو دارد و دامنه فعالیتهای جنایتکارانه آن در پنج قاره جهان گسترده شده است.
اِندرانگِتا که پایگاه اصلی خود را در منطقه فقیرنشین کالابری ایتالیا مستقر کرده، بنا بر تخمینهای صورت گرفته سالانه بیش از ۵۰ میلیارد دلار گردش مالی دارد.
۳-حوزههای فعالیت اِندرانگِتا چیست؟
مطابق اعلام دادگاه ایتالیا این گروه مافیایی عمدتا در حوزههای قاچاق بینالمللی مواد مخدر به ویژه کوکایین و فعالیتهای معمول سازمانهای جنایی همچون تسویه حساب(شرخری)، زورگیری، قاچاق غیرقانونی زباله و پولشویی فعال است.
جریان عظیم پول حاصل از قاچاق مواد مخدر توسط این گروه با استفاده از راهکارهای پولشویی تبدیل به مغازه و رستوران شده و حجم آن چنان افزایش یافته که نه تنها اقتصاد ایتالیا بلکه اقتصاد بسیاری دیگر از کشورها را نیز آلوده کرده است. این گروه طی سالهای اخیر وارد صنعت ساخت و ساز شده و حتی در بحبوحه فراگیری ویروس کرونا به عقد قراردادهای تازه در صنعت ساختمان ادامه داده است.
آن چه اِندرانگِتا را از سایر گروههای مافیایی متمایز میکند ساختار خانوادگی آن است که آن را بسیار قابل اعتماد کرده و ساختار آن را غیرقابل تلاشی ساخته است.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
۴-خودنمایی خونین در آلمان
این گروه مافیایی در اوت سال ۲۰۰۷ در آلمان نیز خودنمایی خونینی داشت. اجساد شش ایتالیایی که بین ۱۶ تا ۳۹ سال سن داشتند و اعضای یکی از دو گروه مافیایی منطقه کالابری بودند در حالی که گلولهباران شده بودند، در دو خودروی پارک شده در مقابل رستوران ایتالیایی «دا برونو» در دویسبورگ کشف شد.
به گفته محققان جنایی، این کشتار انتقام ترور ماریا استرانجیو، همسر جیووانی نیرتا، رئیس گروه رقیب بود که در اواخر سال ۲۰۰۶ صورت گرفته بود.
۵-دادرسی تاریخی
محاکمه صدها نفر از مظنونان به عضویت در گروه مافیایی اِندرانگِتا آغاز شده است. محاکمهای که با حضور ۳۵۵ متهم، ۹۰۰ شاهد و ۴۰۰ وکیل بُعدی تاریخی پیدا کرده است.
این دادگاه تنها با محاکمه بزرگ در پالرمو علیه سیسیا کوزا نوسترا در سال ۱۹۸۷-۱۹۸۶ قابل مقایسه است که که در پایان منجر به صدور رای محکومیت برای ۳۳۸ متهم شد. البته پس از پایان این دادگاه، جیووانی فالکونه و پائولو بورسلینو، دو قاضی پرونده توسط مافیا ترور شدند.