براساس گزارش کمیسیون تحقیق ۹۰۰۰ شیرخوار و کودک در سالهای۱۹۲۲ تا ۱۹۹۸ در خانههای بازپروری وابسته به کلیسای کاتولیک و بهویژه صومعه «مریم مجدلیه» ایرلند جان باختتند.
یک روز پس از انتشار گزارش مفصل کمیسیون تحقیق درباره بدرفتاری با مادران مجرد و مرگ ۹ هزار نوزاد در مراکز وابسته به کلیساهای ایرلند، نخست وزیر این کشور از طرف حکومت جمهوری ایرلند از قربانیان و وابستگان این فاجعه عذرخواهی کرد.
مایکل مارتین، رئیس دولت ایرلند روز چهارشنبه در یک نطق تلویزیونی گفت: «حکومت شما را به حال خود رها کرده بود. من از طرف جمهوری ایرلند تاسف عمیق خود را ابراز میکنم.»
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
براساس گزارش کمیسیون تحقیق ۹۰۰۰ شیرخوار و کودک در سالهای۱۹۲۲ تا ۱۹۹۸ در خانههای بازپروری وابسته به کلیسای کاتولیک و بهویژه صومعه «مریم مجدلیه» ایرلند جان باختند.
پژوهش و نگارش این گزارش از سال ۲۰۱۶ و پس از کشف بقایای اجساد ۷۹۶ جنین و کودک زیر ۲ سال در یکی از ساختمانهای متعلق به خانههای مادران مجرد و کودکان وابسته به کلیسا آغاز شد.
پیش از این و در سال ۲۰۱۳، دولت ایرلند با پذیرش مسئولیت در قبال بدرفتاری با مادران و کودکان مقیم خانههای وابسته به کلیسای کاتولیک، راه را برای جبران خسارت و پرداخت غرامت به قربانیان و بازماندگان گشوده بود.
کلیسا و مذهب کاتولیک در جمهوری ایرلند یکی از پایههای «هویت ملی» و بهویژه تمایز با بریتانیا به شمار میرود. تا سال ۱۹۹۳، رسانهها و دولت درباره بدرفتاری و زن و کودکستیزی در نهادهای «خیریه» وابسته به کلیسا عملا صحبتی نمیکردند. از این زمان به بعد، و بهویژه با پخش یک مستند درباره «رختشورخانههای مجدلیه» در سال ۱۹۹۸ از شبکه بیبیسی و بهویژه پخش فیلم «خواهران مجدلیه» اثر پیتر مولن در سال ۲۰۰۲، حساسیت افکار عمومی و درخواست اجرای عدالت در ایرلند و اروپا نسبت به این ماجرا بالا رفت.
تخمین زده میشود که تنها در قرن بیستم دهها هزار زن «گمراه» ایرلندی عمدتا به اجبار خانواده از زندگی عادی و جامعه رانده و مجبور به پذیرش شرایط سخت اقامت در خیریههای وابسته به کلیسا شدند. آخرین خیریههای کاتولیک در سالهای پایانی قرن بیستم در ایرلند تعطیل شدند.