چپهای افراطی اسپانیا که وزارت کار این کشور را نیز در اختیار دارند با ارائه طرح ۴ روز کاری به جای ۵ روز فعلی در هفته به اختلاف درونی در دولت ائتلافی این کشور برای مهار تبعات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا دامن زدند.
چپهای افراطی اسپانیا که وزارت کار این کشور را نیز در اختیار دارند با ارائه طرح ۴ روز کاری به جای ۵ روز فعلی در هفته به اختلاف درونی در دولت ائتلافی این کشور برای مهار تبعات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا دامن زدند.
پابلو ایگلسیاس، رهبر حزب چپگرای افراطی پودِموس که حدود یکسال است در دولت ائتلافی پدرو سانچز حضور دارد، از وزارت کار دولت سوسیالیست اسپانیا خواسته تا طرح کاهش ساعت و روزهای کار هفتگی را با هدف افزایش اشتغال و کاهش بیکاری بررسی کند.
یولاندا دیاز، وزیر کار اسپانیا که خود نیز عضو حزب پودموس است با استقبال از طرح کاهش ساعت کار هفتگی از ۴۰ ساعت فعلی به ۳۲ ساعت اعلام کرد که ساعت کار با توجه به تغییر شرایط باید انعطاف داشته باشد ولی ارائه یک فرمول ثابت برای کارکنان همه بخشها غیرضروری است بلکه باید با توجه به شرایط داخلی هر شرکت ساعت و روزهای کاری کارکنان را منعطف کرد.
در مقابل ماریو خسوس مونتِرو، سخنگوی دولت اسپانیا گفته که ارائه چنین طرحهایی نباید دولت را از وظیفه اصلی خود که بازگرداندن رشد و رونق اقتصادی به سطح پیش از شیوع ویروس کروناست، منحرف کند.
مطابق برآورد صندوق بینالمللی پول نرخ رشد اقتصادی اسپانیا در سال ۲۰۲۰ و تحت تاثیر رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا به منفی ۱۲.۸ درصد رسیده است.
همچنین خوزه لوئیس اسکریوا، وزیر امنیت اجتماعی اسپانیا نیز تاکید کرده که با توجه به این که نرخ بهرهوری در این کشور از متوسط اروپا پایینتر است، تصویب و اجرای طرح چهار روز کار در هفته میتواند وضع را بدتر کند.
البته اتحادیه کارگری اسپانیا نیز این طرح را عامل بهبود کیفیت زندگی و افزایش اشتغال دانسته ولی اذعان کرده که فعلا ترجیح میدهد به جای تلاش برای تحقق ایده مطلوب کاهش ساعت کار، طرح گفتگوی جمعی با دولت و اتحادیه کارفرمایان را با هدف افزایش حداقل دستمزد و اصلاح قانون کار به پیش ببرد. اما اتحادیه کارفرمایان اسپانیا به مخالفت صریح با این طرح پرداخته اعلام کرده که با توجه به تبعات منفی شیوع کرونا که صاحبان مشاغل متحمل شدهاند، چنین ایدهای یک رویای مخرب است.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
با این وجود، حزب پودموس تحت تاثیر حمایت اجتماعی منتقدان وضع موجود اقتصادی اسپانیا بر پیگیری طرح کاهش ساعات و روزهای کاری اصرار دارد؛ تلاشی که به افزایش اختلاف در دولت ائتلافی اسپانیا دامن زده است. در چنین شرایطی بانک مرکزی اسپانیا از دولت خواسته تا بررسی این طرح را به تجزیه و تحلیل دقیق وضعیت بازار کار و شرایط اقتصادی اسپانیا منوط کند.
پیشتر جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند نیز کاهش روزهای کاری هفته به چهار روز را به عنوان یکی از راهکارهای احتمالی دولتش برای احیای اقتصاد پس از شیوع ویروس کرونا مطرح کرده بود. همچنین در ماه اوت گذشته نیز اتحادیه قدرتمند کارگران صنایع فلزی آلمان نیز خواستار کاهش ساعات و روزهای کاری شده بودند.