NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

از اعطای پناهندگی به ترامپ تا جنگ قره‌باغ؛ نشست سالانۀ پوتین با خبرنگاران

Alexander Zemlianichenko
Alexander Zemlianichenko Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ولادیمیر پوتین همچنین نقش کرملین در مسمومیت الکسی ناوالنی، منتقد سرسخت خودش را رد کرد و گفت اگر دولت روسیه می‌خواست او را بکشد، «کار را تمام می‌کرد» و او از مسمومیت جان سالم به در نمی‌برد.

آگهی

ولادیمیر پویتن، رئیس جمهوری ۶۸ ساله روسیه روز پنج‌شنبه در جریان نشست مطبوعاتی سالانه خود که ۴ ساعت و نیم طول کشید، به پرسش‌های خبرنگاران داخلی و بین‌المللی در موضوعات مختلف پاسخ داد.

این شانزدهمین کنفرانس مطبوعاتی سالانه آقای پوتین از زمان رسیدن به قدرت در سال ۱۹۹۹ میلادی است. دو دهه است که او به عنوان رئیس جمهور یا نخست‌وزیر، زمام امور را در بزرگترین کشور جهان با بیش از ۱۴۴ میلیون نفر جمعیت در دست دارد.

این احتمال وجود دارد که با تغییراتی که امسال در قانون اساسی روسیه بوجود آمد، او تا سال ۲۰۳۶ میلادی همچنان بر مسند قدرت باقی بماند.

کنفرانسی متفاوت از سال‌های گذشته

نشست مطبوعاتی امسال پوتین، به دلیل شیوع ویروس کرونا به گونه‌ای متفاوت برگزار شد.

او از محل اقامتش در «نوو-‌اوگاریوو» در خارج از پایتخت، بصورت ویدئو کنفرانس برای حدود ۲۵۰ خبرنگار که در مرکز تجارت بین‌الملل مسکو جمع شده بودند، سخنرانی کرد و به پرسش‌های آنها در موضوعات مختلف از تاثیر شیوع کرونا بر اقتصاد روسیه گرفته تا مشکلات بخش سلامت، محیط زیست، سیاست خارجی و رفاه اجتماعی پاسخ داد.

در ادامه بخشی از مهمترین موضوعات مطرح شده در این نشست ارائه می‌شود.

«چرا هکرهای روسیه نتوانستند مانع از پیروزی جو بایدن شوند؟»

ولادیمیر پوتین پرسش یکی از خبرنگاران خارجی که پرسید «چرا هکرهای روسی نتوانستند باعث انتخاب مجدد دونالد ترامپ شوند و آیا روسیه حاضر است در صورت نیاز به ترامپ پناهندگی سیاسی دهد؟» را تحریک آمیز توصیف و تاکید کرد که هکرهای روسیه هرگز در امور ایالات متحده دخالت نکرده‌اند و هدف از طرح چنین ادعاهایی، تخریب روابط دو کشور و تضعیف موقعیت سیاسی دونالد ترامپ است.

او جو بایدن را نیز فردی «باتجربه» خواند که قادر به حل مشکلات موجود در روابط دو کشور هست و گفت: «رئیس جمهور جدید، فردی باتجربه در سیاست داخلی و سیاست خارجی است که از تحولات باخبر است. انتظار داریم دست‌کم برخی از مشکلات با روی کار آمدن دولت جدید برطرف شود.»

پوتین همچنین اعلام کرد که ترامپ به هیچ کمکی نیاز ندارد زیرا همچنان طرفداران زیادی دارد و قصد ندارد که صحنۀ سیاسی آمریکا را ترک کند.

«در میان رهبران جهان گفتگو با کدامیک سخت‌تر بوده است؟»

ولادیمیر پوتین در پاسخ به این پرسش گفت که هیچ گفتگوی «راحت یا خوشایندی» در سیاست بین‌الملل وجود ندارد. همه طرفهای گفتگوی او، افراد توانمند و واجد شرایطی هستند که «مانند او» همواره منافع ملی خود را دنبال می‌کنند.

او در ادامه به ستایش از شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین پرداخت و رجب طیب اردوغان، همتای ترک خود را نیز فردی توصیف کرد که با وجود اختلاف دیدگاههایی که دارند، همیشه «به قول خود عمل می‌کند».

ولادیمیر پوتین گفت: «من و رئیس جمهور اردوغان نگاه متفاوتی به موضوعات و حتی گاه نگاهی متضاد داریم. اما او بر سر حرفش می‌ماند... و اگر باور داشته باشد که چیزی به نفع کشورش است به پیش می‌رود.... عامل قابل پیش‌بینی بودن بسیار مهم است و به شما کمک می‌کند تا بدانید با چه کسی روبرو هستید.»

مسمومیت الکسی ناوالنی، منتقد کرملین

ولادیمیر پوتین نقش کرملین در مسمومیت الکسی ناوالنی، منتقد سرسخت خودش را رد کرد و گفت اگر دولت روسیه می‌خواست او را بکشد، «کار را تمام می‌کرد» و او از مسمومیت جان سالم به در نمی‌برد.

پوتین در حالی که به جای نام بردن مستقیم از ناوالنی، او را «بیمار کلنیک برلین» خطاب می‌کرد، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا را مسئول دامن زدن به چنین این ادعاهایی دانست و گفت: «این بیمار تحت حمایت سرویس مخفی آمریکا است.»

او افزود که ناوالنی باید مقابل دستگاه عدالت کشورش حاضر شود تا مشخص گردد با چه کسانی همکاری می‌کند. او از همه مخالفان دولت خواست تا نه به جاه‌طلبی‌های شخصی خود بلکه به مصلحت کشور بیندیشند.

آگهی

الکسی ناوالنی، حقوقدان، سیاستمدار و منتقد ولادیمیر پوتین در ۲۰ اوت سال جاری میلادی در جریان یک پرواز داخلی در روسیه بیمار شد و به کما رفت. او درنهایت برای معالجه به آلمان منتقل شد و زندگیش نجات یافت.

آزمایشهای انجام شده در آلمان، فرانسه و سوئد همچنین آزمایش‌های سازمان منع سلاح‌های شیمیایی نشان داد که او با سم اعصاب نوویچوک مسموم شده است.

پوتین بار دیگر در سخنرانی روز پنج‌شنبه خود تاکید کرد که اگر شواهدی مبنی بر دخالت دولت روسیه در مسمومیت ناوالنی وجود دارد، غرب باید آن‌ها را در اختیار مسکو بگذارد. او افزود که روسیه بارها درباره وجود چنین شواهدی درخواست داده و غرب از ارائه پاسخی روشن در این باره خودداری کرده است.

تحولات در شرق اوکراین

ولادیمیر درباره تحولاتی که در شرق اوکراین در جریان است و آینده روابط کشورش با کی‌یف نیز گفت که آینده روابط دو کشور، در درجه اول به رفتار دولت اوکراین بستگی دارد.

آگهی

او دولت اوکراین را متهم کرد که ارادۀ سیاسی لازم برای حل مناقشات در شرق این کشور را ندارد و گفت اگرچه دولت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین وعدۀ پایان دادن این درگیری‌ها را داده بود اما پس از رسیدن به قدرت، تحت تاثیر «ملی گرایان افراطی» قرار گرفت.

پوتین همچنین دولت اوکراین را مسئول عدم اجرای توافق میسنک دانست و در ادامه اگرچه برقراری آتش‌بس در دونباس را ستود اما گفت که برای حل و فصل اختلافات سیاسی و اقتصادی در آن منطقه کاری انجام نشده است.

درگیری‌ها میان نیروهای دولت مرکزی اوکراین و جدایی‌طلبان طرفدار روسیه در منطقه دونباس در شرق این کشور از آوریل سال ۲۰۱۴ میلادی در جریان است. این درگیری‌ها تا کنون بیش از ۱۳ هزار کشته و بیش از ۱ میلیون آواره برجای گذاشته است.

پوتین تاکید کرد که روسیه حامی دونباس بوده و به حمایش نیز ادامه خواهد داد.

آگهی

او همچنین درباره الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه گفت که این کار پس از برگزاری همه‌پرسی انجام شده است و نباید در واکنش به چنین تصمیمی مردم کریمه را تحریم و مجازات کرد.

شیوع ویروس کرونا

ولادیمیر پوتین در پاسخ به پرسشی درباره منشاء ویروس کرونا اعلام کرد که روسیه تا کنون هیچ سندی مبنی بر ساخت مصنوعی این ویروس یا انتشار عمدی آن پیدا نکرده است.

او گفت اکنون زمان یافتن کسی برای سرزنش نیست بلکه زمان آن است که دور هم جمع شویم و به مردمی که رنج می‌کشند کمک کنیم.

او همچنین تاکید کرد که برای مبارزه با همه‌گیری این ویروس باید موانع و تحریم‌ها برداشته شوند و همکاری روسیه با دیگر کشورها بویژه چین را برای مبارزه با این بیماری ستود.

آگهی

جنگ ناگورنو-قره‌باغ

ولادیمیر پوتین درباره درگیری‌های ارمنستان و آذربایجان در منطقه ناگورنو‌-قره‌باغ نیز گفت: «وضعیت در آنجا پس از انکه برای سال‌ها مشکل وجود داشت، از کنترل خارج شد. روسیه همیشه از رسیدن به توافقی دربارۀ قره‌باغ آنهم از مسیر گفتگو حمایت می‌کرده است. ما همیشه گفته بودیم که هفت منطقه همجوار قره‌باغ باید در کنترل باکو باشد و از نظر بین‌الملل نیز همه این سرزمین‌ها از جمله ناگورنو‌-قره‌باغ بخشی از خاک آذربایجان است.»

اگرچه در حال حاضر در این منطقه آتش‌بس برقرار شده و ۲ هزار سرباز روسیه نیز برای نظارت بر آتش‌بس مستقر شده‌اند، اما هنوز درباره آینده قره‌باغ تصمیم روشنی گرفته نشده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مشاهدات خبرنگار رویترز در قره‌باغ‌: اجساد سربازان و خودروهای سوخته طول جاده را پوشانده بود

پوتین در مذاکرات صلح با اوکراین برای چین، هند و برزیل جایگاه ویژه تعریف کرد

«شکست‌ناپذیرهای پوتین»؛ محققان آمریکایی محل پرتاب احتمالی موشک هسته‌ای جدید روسیه را پیدا کردند