دیوان حقوق بشر اروپا، ترکیه را به دلیل بازداشت ۱۰ خبرنگار محکوم کرد

دیوان حقوق بشر اروپا، ترکیه را به دلیل بازداشت موقت خبرنگاران روزنامه جمهوریت در سال ۲۰۱۶، به نقض آزادی و آزادی بیان محکوم کرد.
نیروهای امنیتی ترکیه در سال ۲۰۱۶، ۱۰خبرنگار این نشریه اپوزیسیون را به اتهام تبلیغ برای سازمانهای تروریستی بازداشت کردند. مورات صابونچو (مراد صابونچی) سردبیر سابق جمهوریت از جمله بازداشتشدگان بود.
دیوان حقوق بشر اروپا در حکم خود آورده است که حساسیت دولت نسبت به روزنامه جمهوریت به دلیل خط مشی این نشریه در انتقاد شدید از دولت ترکیه در روزنامه و شبکههای اجتماعی بوده است.
دولت ترکیه در زمان بازداشت این روزنامهنگاران گفته بود که موارد مشکوک بسیاری از تلاشهای جمهوریت برای تبلیغ به نفع حزب کارگران کردستان ترکیه (پکک) و شبکه فتحالله گولن وجود دارد. آنکارا پکک را گروهی تروریستی میداند و شبکه گولن را به سازماندهی کودتای نافرجام ژوئیه ۲۰۱۶ متهم میکند.
دیوان حقوق بشر اروپا میگوید که بازداشت موقت و طولانی مدت این روزنامهنگاران که بعضا تا سال ۲۰۱۸ هم ادامه یافته، صرفا براساس «موارد مشکوک» انجام شده و شواهد و مدارک محکمه پسندی برای سلب حق آزادی این شهروندان پیش از برگزاری دادگاه وجود نداشته است.
به این ترتیب دیوان حقوق بشر اروپا، ترکیه را به دلیل نقض مواد ۵ و ۱۰ کنوانسیون حقوق بشر اروپا درباره حق آزادی و امنیت و حق آزادی بیان به پرداخت ۱۶ هزار یورو به هریک از شاکیان محکوم کرد.
ترکیه در گزارش سال ۲۰۱۹ سازمان خبرنگاران بدون مرز در میان ۱۸۰ کشور جهان، جایگاه ۱۵۷ آزادی مطبوعات را به خود اختصاص داد.