این ادعا در حالی مطرح میشود که رای دهندگان آمریکایی در برخی ایالاتها پیشتر گفته بودند ایمیلهای تهدید آمیزی از سوی یک گروه راست افراطی موسوم به «پسران مفتخر» برای رای دادن به دونالد ترامپ دریافت کردهاند.
یک مقام بلند پایه اطلاعاتی در ایالات متحده میگوید که ایران و روسیه با در اختیار داشتن اطلاعات برخی رای دهندگان درصدد دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند.
جان رتکلیف، مدیر ارشد دستگاه ناظر بر اطلاعات ملی آمریکا چهارشنبه شب در جریان یک کنفرانس خبری با طرح این ادعا گفت: «ایران و روسیه به اطلاعات شخصی برخی رایدهندگان آمریکایی دسترسی پیدا کرده و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر در جهت اعمال نفوذ در این انتخابات اقدام کردهاند.»
آقای رتکلیف همچنین تاکید کرد که ایران برای دامن زدن به رعب و ترساندن افراد، دامن زدن به آشوبهای اجتماعی و مخدوش کردن چهره رئيس جمهوری آمریکا ایمیلهایی برای رایدهندگان ارسال کرده است.
رئیس نهاد اداره کننده اطلاعات ملی ایالات متحده در ادامه یادآور شد: «مسکو و تهران اقدامات ویژهای را برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی در ارتباط با انتخابات پیش رو در آمریکا در پیش گرفتهاند.»
وی تصریح کرد: «ما تایید میکنیم که ایران و روسیه به طور جداگانه اطلاعاتی مرتبط با فهرستهای انتخاباتی و ثبت نام رای دهندگان در اختیار گرفتهاند.»
آقای رتکلیف در ادامه گفت: «این اطلاعات میتواند توسط بازیگران خارجی برای اطلاعرسانی نادرست به رایدهندگانی که در فهرستهای انتخاباتی ثبت نام شدهاند مورد استفاده قرار گیرد.»
وی هدف از این اقدام را «ایجاد آشفتگی و هرج و مرج» و نیز «تضعیف اعتماد شهروندان به سیستم دموکراسی در آمریکا» عنوان کرد.
جان رتکلیف که پیش از تصدی ریاست نهاد اداره کننده اطلاعات ملی آمریکا از وی به عنوان یکی از محافظهکارترین اعضای کنگره این کشور نام برده میشد اردیبهشت سال جاری از سوی دونالد ترامپ به عنوان نامزد این سمت معرفی شد و در نهایت در این جایگاه قرار گرفت.
برخی مقامات اطلاعاتی پیشین آمریکا منتقد تصدی وی بر نهاد اداره کننده اطلاعات ملی بوده و ابراز نگرانی کرده بودند که وی ممکن است اطلاعات را در جهت مقاصد سیاسی مورد استفاده قرار دهد.
ادعای این مقام اطلاعاتی ایالات متحده در خصوص تلاش ایران و روسیه برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر در حالی مطرح میشود که رای دهندگان آمریکایی در برخی ایالاتها پیشتر گفته بودند ایمیلهای تهدید آمیزی از سوی یک گروه راست افراطی موسوم به «پسران مفتخر» برای رای دادن به دونالد ترامپ دریافت کردهاند.
جان رتکلیف که در کنار ریس ری، مدیر اف بی ای در کنفرانس خبری چهارشنبه شب حضور پیدا کرده بود در خصوص چگونگی دسترسی به اطلاعات شخصی رای دهندگان آمریکایی از سوی ایران و روسیه و نیز این موضوع که مسکو چگونه میخواهد از این اطلاعات بهرهبرداری کند توضیحی ارائه نکرد.
مدیر اف بی ای نیز در این کنفرانس خبری ضمن تاکید بر لزوم امن و مقاوم بودن سیستم انتخاباتی آمریکا هشدار داد که هر کشوری در زمینه نفوذ و تاثیرگذاری بر رایدهندگان اقدام کند بهای آنرا خواهد پرداخت.
ایران: نتیجه انتخابات آمریکا اهمیتی ندارد
سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد هرگونه ادعای دخالت از سوی تهران در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را رد و تصریح کرد که در ایران «ترجیحی برای نتیجه انتخابات وجود ندارد.»
علیرضا میریوسفی در پاسخ به اتهامات مطرح شده از سوی جان رتکلیف در پیامی توییتری نوشت: «جهان شاهد تلاشهای عمومی ناامیدانه آمریکا برای زیر سوال بردن نتیجه انتخابات خود در بالاترین سطح است. این اتهامات چیزی جز سناریوی دیگری برای تضعیف اعتماد رای دهندگان به امنیت انتخابات ایالات متحده نبوده و واهی است.»
رایزن مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در ادامه تاکید کرد: «ایران هیچ علاقهای به دخالت در انتخابات آمریکا و هیچ ترجیحی برای نتیجه آن ندارد. آمریکا میبایست به اتهامات بدخواهانه و خطرناک خود علیه ایران پایان دهد.»
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز به تازگی در سخنانی تاکید کرده که مهم نیست چه کسی پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود زیرا از دیدگاه وی «هر فردی که سکان هدایت دستگاه اجرایی ایالات متحده را در دست بگیرد باید در برابر ملت ایران تسلیم شود.»
سازمانهای اطلاعاتی آمریکا پیشتر تایید کرده بودند که روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ به نفع دونالد ترامپ مداخله کرده، ادعایی که رئیس جمهوری ایالات متحده بارها آنرا رد کرده است.