NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

درگیری مرزی میان نظامیان هند و چین؛ دست‌کم ۲۰ سرباز هندی کشته شدند

مناقشه مرزی هند و چین در شمال ایالت جامو و کشمیر
مناقشه مرزی هند و چین در شمال ایالت جامو و کشمیر Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

برغم تنش‌های نظامی میان دو طرف در لداخ که از ماه مه گذشته شدت گرفته، پکن و دهلی نو همواره از تمایل خود برای حل مسالمت‌آمیز اختلافات و توافق بر سر این مناقشه از طریق دیپلماتیک سخن می‌گویند.

آگهی

در جریان درگیری میان نظامیان میان هند و چین در منطقه مرزی لَداخ، در شمال ایالت جامو و کشمیر؛ دست‌کم ۲۰ سرباز هندی کشته شدند. ارتش هند پیش تر تعداد کشته شدگان را سه نظامی اعلام کرده بود.

تنش‌های نظامی از ماه مه گذشته میان دو کشور در این منطقه مرزی شدت گرفته و درگیری‌ میان نظامیان دو طرف طی دور روز گذشته «شدید» گزارش شده است.

پکن با متهم کردن دهلی نو مدعی است که عبور نیروهای هندی از این منطقه مرزی مناقشه‌آمیز منشا اصلی وضوع درگیری میان دو طرف بوده است.

چین در عین حال به شمار قربانیان خود در جریان درگیری‌های اخیر در منطقه مرزی مورد مناقشه با هند اشاره‌ای نکرده است.

ژائو لیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه در جریان یک کنفرانس خبری گفت: «نیروهای هندی روز پانزدهم ژوئن به طور آشکار توافق دوجانبه را نقض و با عبور از خط مرزی دست به اقدامات غیرقانونی و تحریک آمیز زدند و در نهایت نیز به سوی سربازان ما آتش گشودند.»

سخنگوی وزارت خارجه چین پس از مواجه شدن با سوالی در باره شمار قربانیان احتمالی کشورش در جریان این درگیری‌ها گفت که اطلاعی در این خصوص در اختیار ندارد.

برغم تنش های نظامی میان دو طرف به دلیل مناقشه مرزی در لداخ که از ماه مه گذشته شدت گرفته، پکن و دهلی نو همواره از تمایل برای حل مسالمت‌آمیز اختلافات و توافق بر سر این مناقشه از طریق گفتگوهای دیپملاتیک سخن به میان می‌آورند.

چین و هند که بیش از چهار هزار کیلومتر مرز مشترک دارند در برخی مناطق از جمله در ایالت سیکیم، آروناچال پرادش، تبت و کشمیر با هم اختلاف ارضی دارند. چین ادعای مالکیت بر ۹۰ هزار کیلومتر مربع در منطقه‌ای در شمال شرقی هند را دارد که دهلی آن را ایالت «آروناچال پرادش» می‌نامد. هند همچنین می گوید که چین اراضی این کشور در غرب هیمالیا به وسعت ۳۸ هزار کیلومتر مربع را به اشغال خود درآورده است.

آخرین مناقشه نظامی میان دو کشور پر جمعیت جهان به سال ۱۹۶۲ در هیمالایا باز می‌گردد که در نهایت با قبول آتش بس از سوی چین و بازگشت هند به «خط کنترل واقعی» خاتمه یافت.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

درخواست پکن از هند برای بازگرداندن فوری سرباز مفقودشده چینی

چین تصمیم هند به تقسیم جامو و کشمیر را به باد انتقاد گرفت

سلفی‌های خطرناک؛ موج رودخانه گردشگران سهل انگار را با خود برد