به گفته گروه کارشناسی تغییرات آب و هوایی در برنامه کوپرنیک تاکنون هیچ گاه گرمایی مشابه آنچه در ماه مه (۱۲ اردیبهشت تا ۱۱ خرداد) امسال به ثبت رسید مشاهده نشده بود.
دانشمندان متخصص در زمینه تغییرات آب و هوایی اعلام کردند که ماه مه که پنج روز پیش به پایان رسید، گرمترین ماه مه در سطح کره زمین بوده است.
به گفته گروه کارشناسی تغییرات آب و هوایی در برنامه کوپرنیکوس (C3S) تاکنون هیچ گاه گرمایی مشابه آنچه در ماه مه (۱۲ اردیبهشت تا ۱۱ خرداد) امسال به ثبت رسید مشاهده نشده بود. دانشمندان کارشناس در زمینه تغییرات آب و هوایی دمای ماه مه امسال را با میانگین دمای هوای ماه مه از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۰ میلادی مقایسه کردند.
بنا به اعلام این دانشمندان دمای هوای کره زمین در ماه مه سال جاری ۰.۶۳ درجه سانتیگراد از دمای ماه مه در دوره مرجع (۱۹۸۱ تا ۲۰۱۰) بیشتر بوده است.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
بررسی محققان نشان می دهد که هرچند ماه گذشته میانگین دمای هوا در قاره اروپا اندکی از میانگین دوره مرجع کمتر بوده، اما در این زمینه اختلاف زیادی بین بخش های مختلف این قاره وجود داشته است. به گفته آنها جنوب غربی و شمال شرقی قاره اروپا به طور خاص شاهد درجه حرارتی بیشتر از میانگین ثبت شده در دوره مرجع بوده است.
از سوی دیگر بیشترین اختلاف دمای هوا در ماه مه با میانگین ثبت شده در بخش هایی از سیبری در روسیه، ایالت آلاسکای آمریکا و جنوبگان مشاهده شده است.
به گفته پژوهشگران کره زمین طی ۱۲ ماه گذشته نزدیک به ۰.۷ درجه سانتیگراد از دوره مرجع گرمتر بوده است.
برنامه کوپرنیکوس (کوپرنیک) که با هدف مشاهده و بررسی کره زمین ایجاد شده تحت نظر کمیسیون اروپا قرار دارد. آژانس فضایی اروپا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا و دیگر نهادهای این اتحادیه نیز با برنامه کوپرنیک همکاری می کنند.