بررسیهای گروهی از سازمانهای غیر دولتی نشان میدهد که برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا با شیوع ویروس جدید کرونا دیگر حاضر به پذیرش پناهجویان نیستند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا براساس معاهدات این اتحادیه و همچنین توافق های بین المللی موظف هستند تا با وجود شیوع ویروس جدید کرونا و بسته شدن مرزها به پناهجویان اجازه ورود دهند.
آنها همچنین بنا به معاهدات اتحادیه اروپا باید درخواست پناهندگی این پناهجویان را که به حمایت بین المللی نیاز دارند به ثبت برسانند. هرچند بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به دلیل شیوع بیماری همه گیر «کووید ۱۹» قرنطینه سراسری به اجرا گذاشته اند اما ایلوا یوهانسون، کمیسر امور داخلی این اتحادیه بر لزوم ادامه ثبت درخواست پناهندگی پناهجویان تاکید کرده است.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز خواستار پذیرش پناهجویان و ادامه روند ثبت درخواست پناهندگی آنها شده است. با این حال بررسی های گروهی از سازمان های غیر دولتی نشان می دهد که برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا دیگر حاضر به پذیرش پناهجویان نیستند. شمار دیگری از کشورها نیز ارائه برخی از خدمات کلیدی را به حالت تعلیق در آورده اند. امری که در عمل بهره مند شدن پناهجویان از حقوق خود بر مبنای معاهدات اتحادیه اروپا و توافق های بین المللی را بسیار سخت و حتی غیرممکن کرده است.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
بررسی های «شورای اروپایی پناهندگان و تبعید شدگان» نشان می دهد که کشورهای یونان، مجارستان و هلند دیگر حاضر به ثبت درخواست پناهندگی پناهجویان نیستند. این در حالی است که حق پناهندگی را حتی در زمان شرایط اضطراری نیز نمی توان به حالت تعلیق در آورد یا برای آن محدودیت قائل شد.
«شورای اروپایی پناهندگان و تبعید شدگان» شبکه ای از ۹۵ سازمان غیر دولتی از ۴۰ کشور اروپایی است.
تحقیقات این گروه همچنین نشان می دهد که برخی از کشورها مانند اسپانیا جلسات استماع درخواست تجدیدنظر در مورد اعطای پناهندگی به پناهجویان را به حالت تعلیق در آورده اند. این در حالی است که تعطیلی ادارات دولتی در برخی کشورهای دیگر در عمل به این معنا است که پناهجویان امکان درخواست پناهندگی ندارند. یکی از تبعات مهم عدم ثبت درخواست پناهندگی پناهجویان محرومیت آنها از حق مسکن و حق درمان است.