مقام های بنگلادش روز پنجشنبه ۱۶ آوریل از نجات ۳۹۶ پناهجوی گرسنه روهینگیایی توسط نیروهای گارد ساحلی این کشور خبر دادند.
مقام های بنگلادش روز پنجشنبه ۱۶ آوریل از نجات ۳۹۶ پناهجوی گرسنه روهینگیایی توسط نیروهای گارد ساحلی این کشور خبر دادند. این پناهجویان که در تلاش بودند خودشان را به مالزی برسانند پس از هفتهها ناکامی در این مسیر نجات یافتند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در بیانیهای از تحویل گرفتن این افراد از مقامهای بنگلادش خبر داد. در میان پناهندگان تعداد زیادی زن و کودک به چشم میخورد.
در حال حاضر گروهی از پناهجویان روهینگیایی در کمپهای پناهندگان در بنگلادش زندگی میکنند. مسلمان روهینگیایی از خشونتهای قومی و مذهبی در میانمار می گریزند.
مرگ ۱۴ پناهجوی روهینگیایی در آبهای بنگلادش
در ماه فوریه سال جاری غرق شدن یک قایق حامل پناهجویان روهینگیایی در آبهای ساحلی بنگلادش به مرگ دست کم ۱۴ نفر منجر شد.
شمار مسلمانان روهینگیایی که سال ۲۰۱۵ از بنگلادش و میانمار گریخته و تلاش کردهاند خود را به کشورهای تایلند، مالزی یا اندونزی برسانند حدود ۲۵ هزار نفر گزارش شده است. گفته میشود که صدها نفر نیز در این میان بر اثر حوادث مختلف در جریان سفر جان باختهاند.
سازمان ملل متحد میانمار را به دلیل نقض حقوق مسلمانان روهینگیا محکوم کرده است. دیوان بینالمللی دادگستری نیز میانمار را موظف به ممانعت از نسلکشی روهینگیا کرده است.
مرگ ۳۲ غیرنظامی در درگیریهای میانمار
همزمان، دفتر حقوق بشر آمریكا روز جمعه ۱۷ آوریل اعلام كرد: «با افزایش درگیری بین ارتش و شورشیان میانمار دستکم ۳۲ نفر که اغلب شان زن و کودک بودند در ایالتهای راخین و چین كشته شدهاند.»
گروه شورشی موسوم به ارتش اراکان، در پی کسب خودمختاری ببیشتر برای منطقه است و بیش از یک سال است با نیروهای دولتی میانمار در حال نبرد است.
به گزارش رویترز، دفتر حقوق بشر سازمان ملل همچنین اعلام کرد: «ارتش میانمار تقریبا روزانه حملههای هوایی و بمباران را در مناطق پر ازدحام انجام میدهد. این اقدام ارتش میانمار از تاریخ ۲۳ مارس به اینسو به مرگ دستکم ۳۲ نفر و زخمی شدن ۷۱ نفر منجر شده است. آنها همچنین مدارس و خانهها را تخریب می کنند و آتش میزنند.»