کارلوس گون در بیروت با حمله به نیسان و ژاپن از فرار خود دفاع کرد

کارلوس گون(غصن)، مدیرعامل سابق شرکت خودروسازی رنو- نیسان برای نخستین بار پس از فرار از ژاپن با حضور در یک نشست خبری در بیروت گفت که دادستان ژاپن با او رفتار «وحشیانهای» داشت.
وی خود را قربانی توطئهای عنوان کرد تا از سمت مدیرعاملی نیسان برکنار شود.
مدیر عامل سابق شرکت رنو-نیسان که دارای گذرنامههای فرانسوی، لبنانی و برزیلی است نوامبر ۲۰۱۸ میلادی به ظن فساد مالی توسط پلیس ژاپن دستگیر شد. فرار مالیاتی و سوء استفاده شخصی از داراییهای شرکت «رنو-نیسان آلیانس» از جمله اتهاماتی است که به او وارد شده است. در زمان بازداشت او رسانهها ژاپنی اعلام کردند که آقای گون از سال ۲۰۱۱ میلادی به مدت پنج سال نزدیک به ۳۸ میلیون یورو از درآمد خود را اعلام نکرده است.
آقای گون که اتهامات وارده به خود را بارها رد کرده بود، پیشتر به قید وثیقه از زندان آزاد شده و تحت حصر خانگی قرار گرفته بود. وی ۳۰ دسامبر گذشته از ژاپن به ترکیه سفر کرد و از آنجا توسط یک هواپیمای جت خصوصی عازم لبنان شد.
وی، امروز هشت ژانویه از توضیح چگونگی فرار خود امتناع کرد و گفت که روایتهای متناقضی درباره عزیمت او به لبنان وجود دارد. وی افزود: «شما در ژاپن یا میمیرید یا مجبور به فرار خواهید شد.»
وی درباره احساس خود گفت: «حس میکردم گروگان کشوری هستم که ۱۷ سال در آن خدمت کرده بودم.»
این نشست خبری در حالی در بیروت لبنان برگزار شد که خبرنگاران رسانههای ژاپنی از جلسه گون اخراج شدند.
وی تاکید کرد که اتهامها علیه من بی اساس است: « دلیل بازداشتم توطئهای بود که طراح آن دادستان و عوامل شرکت نیسان بودند. این شرکت در سال ۲۰۱۷ در حال ورشکستگی بود و تصمیم گرفتم آن را به میتسوبیشی انتقال بدهم اما برخی مخالف این تصمیم درست بودند و توطئه کردند.»
پس از این نشست خبری دادستان توکیو در بیانیهای که در وبسایتش منتشر شد گفت: «انتقادهای یکطرفه گون از سیستم دادرسی کیفری ژاپن غیرقابل قبول است.»
گون در این نشست تاکید کرد که قصد ادغام رنو را با نیسان را آنگونه که برخی این ترس را در ژاپن داشتند نداشت و میخواست این شرکتها را تحت یک شرکت هلدینگ قرار دهد.
مدیرعامل سابق رنو - نیسان هم اکنون به دلیل آنکه پیمان استردادی میان دو کشور ژاپن و لبنان امضاء نرسیده از این حیث مصونیت کامل دارد.