اعتراض به قانون شهروندی خارجیان غیرمسلمان در هند؛ یک نفر در آسام کشته شد

به دنبال تصمیم دولت هند به اعطای شهروندی به برخی اقلیتها، اعتراض و تشنج بخشهایی از این کشور به ویژه ایالت آسام را فرا گرفت.
یک منبع بیمارستانی آسام از کشته شدن یک نفر به دست مأموران پلیس در جریان ناآرامیهای روز پنجشنبه در این ایالت واقع در شمال شرقی هند خبر داده است. یکی از مسئولان کالج پزشکی گواهاتی، مرکز ایالت آسام به نام رامن تالوکدار به خبرگزاری رویترز گفته است ۵ نفر که بر اثر برخورد گلوله مجروح شده بودند به بیمارستان منتقل شدند که نفر از آنها به دلیل شدت جراحت در بیمارستان جان باخته است.
گروههایی از مسلمانان معترض از جمله در چند شهر آسام در شامگاه چهارشنبه ۲۰ آذر نیز به خیابان آمده و لاستیک و خودرو آتش زدند و در مواردی با مخالفان مسلمانان درگیر شدند.
دولت هند روز پنجشنبه برای آرام کردن اوضاع هزاران تن از نفرات ارتش را از ایالتهای دیگر از جمله ایالت بحرانزده کشمیر به آسام گسیل داشت.
اعتراضها در هند ساعاتی پس از آن آغاز شد که مجلس سنا اصلاحیه قانون تابعیت را برای تسهیل روند اعطای شهروندی به اقلیتهایی که از کشورهای همسایه به این کشور آمدهاند، تصویب کرد. این قانون شامل باورمندان به ۶ دین یعنی هندو، مسیحی، بودایی، جینز، پارسی (زرتشتی) و سیک است، اما شامل اقلیت مهاجر مسلمان نمیشود.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
دولت هندو و ملیگرای نارندرا مودی، نخست وزیر هند اعلام کرد قانون جدید به منظور حمایت از برخی مهاجرانی است که در افغانستان، پاکستان و بنگلادش تحت نظر و زیر فشار و آزار بوده و تا پیش از سال ۲۰۱۵ به این کشور آمدهاند.
منتقدان میگویند این قانون به دلیل آن که در مورد مسلمانان خارجی تبعیض قائل شده و آنها را شامل نمیشود، ماهیت سکولار قانون اساسی هند را زیر سؤال برده است. اما طرفداران قانون جدید میگویند که در صورت گنجاندن اقلیت مسلمان در این قانون، سیل مهاجران خارجی به سوی ایالتهای شمالی هند سرازیر خواهد شد.
در ایالت چایخیز آسام جمعیتی عمدتا بودایی دارد در دهههای اخیر جنبشی علیه مهاجران مسلمان بنگلادشی که به شکل غیرقانونی وارد هند میشوند، شکل گرفته است. در سالهای اخیر نیز در برخی شهرهای غربی این ایالت، تا کنون درگیریهای خونینی میان «بودوها» و اقلیت مسلمان بنگلادشی در گرفته است.
شامگاه چهارشنبه دولت با اعلام مقررات منع رفت و آمد در شهر گواهاتی تلفن و اینترنت را از بامداد پنجشنبه در ده شهر آسام قطع کرد. اما گروههایی از مسلمانان بدون توجه به مقررات دولتی در این شهر و نیز در بخشهای دیگر آسام مانند مورگاون به خیابان آمده و ضمن شعار دادن علیه مودی، لاستیک خودرو آتش زدند.
از سوی دیگر معترضان به مهاجرت غیرقانونی مسلمانان از بنگلادش به آسام، در طول چهارشنبه شب در گواهاتی به منزل سرباناندا سونوال، سروزیر و نیز خانه دیگر اعضا حزب حاکم بهاراتی آسام حمله کرده و علیه آنها شعار سر دادند. آنها مسئولان این منطقه را به باز کردن درها به روی سیل مهاجران متهم میکنند.
قانون جنجالی هند اکنون پس از تصویب در مجلس سنا برای اجرایی شدن باید به امضای رئیس جمهوری برسد.