دولت هند گزارش های منتشرشده مبنی بر کشته شدن پنج سرباز هندی را تکذیب کرده است.
دولت پاکستان روز پنجشنبه اعلام کرد که سه سرباز این کشور در جریان تبادل آتش در مرز کشمیر کشته شده اند. دولت هند گزارش های منتشرشده مبنی بر کشته شدن پنج سرباز هندی را تکذیب کرده است.
پاکستان روز پنجشنبه ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) را که مصادف با سالروز استقلال هند است، «روز سیاه» خوانده است.
این نامگذاری نماد اعتراض شدید پاکستان به تصمیم اخیر دولت هند مبنی بر بازپسگیری وضعیت حاکمیتی «ویژه» ایالت کشمیر است. تصمیم هند به سرکوب جنبش اعتراضی در کشمیر در یک ماه اخیر و لغو وضعیت «ویژه» این منطقه در تاریخ ۱۴ مرداد، واکنش شدید پاکستان و قطع روابط تجاری و نیز اخراج سفیر هند در اسلامآباد را در پی داشت.
دولت هند که از ده روز پیش تاکنون تمام وسایل ارتباطی از جمله تلفن و اینترنت را در ایالت کشمیر قطع کرده، تصمیم تازه خود درباره حاکمیت کشمیر را یک مسئله «داخلی» خوانده است.
روز پنجشنبه روزنامههای پاکستان به نشانه عزا، نوار سیاهی روی صفحه اول خود منتشر کردند.
خان: اگر هند حمله کند تا آخر میجنگیم
پیش از این عمران خان گفته بود که مردم پاکستان عزادار «برادران کشمیری» خود هستند. نخست وزیر پاکستان با سفر به کشمیر تحت کنترل اسلامآباد در اوج تنش با هند، بار دیگر بر پشتیبانی خود از معترضان کشمیری علیه دولت هند تأکید کرده بود.
او روز چهارشنبه ۲۳ مرداد که مصادف با سالروز استقلال پاکستان (۱۴ اوت ۱۹۴۷) است، با حضور در پارلمان محلی مظفرآباد، مرکز کشمیر تحت کنترل پاکستان گفت: «روز استقلال برای ما فرصتی برای شادی است، اما امروز ما غصهدار برادران کشمیری خود در منطقه اشغال شده جامو و کشمیر هستیم که قربانی ستم هند شدهاند.»
بیشتر بخوانید:
- کشمکش ۷۲ ساله هند و پاکستان؛ ایالت کَشمیر چگونه کانون بحران شد؟
- دهلینو خودمختاری قانونی کشمیر هند را ملغی میکند
آقای خان همچنین نظامیان هند را متهم کرد که اقدام نظامی موسوم به «کشمیر آزاد» را در کشمیر زیر کنترل پاکستان «برنامهریزی» میکنند. او گفت: «ما مصمم هستیم و اگر هند مرتکب هر گونه خطایی بشود تا آخر خواهیم جنگید.»
مودی: یک ملت، یک قانون اساسی
نارندرا مودی، نخست وزیر هند نیز بار دیگر بر لغو حقوق ویژه ایالت جامو و کشمیر در دوره دوم نخستوزیری خود تأکید کرد.
آقای مودی که در انتخابات ماه مه گذشته برای بار دوم به نخستوزیری هند رسید، در جریان کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که وضعیت ویژه حاکمیتی کشمیر را تغییر میدهد. او روز پنجشنبه در جریان سخنرانی به مناسبت سالگرد استقلال کشورش در دهلی نو گفت: «امروز هر فرد هندی میتواند با افتخار بگوید "یک ملت، یک قانون اساسی".»
اشاره نخستوزیر هند به تصمیم دولت برای حذف قوانین کشمیر است که اداره آن تاکنون با مقررات ویژه و متفاوت از قانون اساسی هند انجام میشده است.
۱۵ اوت ۱۹۴۷ تاریخ واقعی استقلال هند است، اگر چه روز ملی این کشور مصادف با آغاز اجرای قانون اساسی در تاریخ ۲۶ ژانویه ۱۹۵۰ اعلام شده است. تاریخ استقلال پاکستان از استعمار بریتانیا نیز روز ۱۴ اوت ۱۹۴۷ است.