فرمانده ارتش با اعلام لغو رژه روز ارتش در استانهای سیل زده گفت که به جای آن، «اقدامات امدادرسانی» به اشکال مختلف تقویت شده و ادامه خواهد داشت.
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران گفت دولت حاضر نیست به خاطر تولید نفت بیشتر سیل را به سوی شهروندان هدایت کند.
آقای زنگنه که برای بررسی وضعیت سیل در خوزستان عازم اهواز شده است، روز جمعه ۲۳ فروردین در یک گفتگوی تلویزیونی شایعه بستن هورالعظیم برای حفظ تأسیسات نفتی را یک «دروغ بزرگ» و «جنگ روانی» خواند و گفت: «هرگز نمیپذیریم که خسارتی به مردم به قیمت تولید چند هزار بشکه نفت بیشتر وارد شود و این موضوع با یک تحقیق قابل اثبات است.»
پیش از این اخباری در فضای مجازی در مورد تصمیم دولت به بستن هورالعظیم و هدایت عامدانه سیلاب به مناطق مسکونی همرسان شده بود.
آقای زنگنه در مورد خسارتهای سیل به مناطق نفتی گفت: «همه چاههای نفت در منطقه غرب کارون در آب محاصره شدهاند و به جز یک محدوده چند صد متری حفاظت شده اطراف چاهها در آب هستند.»
آیا تولید نفت کاهش یافته است؟
وزیر نفت ایران با اشاره به «کاهش تولید نفت» در برخی نقاط درگیر سیل خوزستان گفت: «برای نخستین بار برخی لولهها از نفت خالی شدهاند و امیدواریم شاهد تلفات جانی نباشیم.»
آقای زنگنه در مورد اقدامات پیشگیرانه برای کاهش میزان آسیب رد مناطق سیلزده افزود: «تولید نفت در خوزستان جریان دارد و تنها در مناطقی که خطر زیستمحیطی متوجه مناطق سیلزده بود، تصمیم به بستن چاهها و تخلیه خطوط لوله کردیم تا مشکلی ایجاد نشود.»
وی با بیان این که جریان انتقال نفت از مناطق نفتخیز به پالایشگاهها عادی است، تاکید کرد: «جریان گاز نیز در این مناطق وجود دارد و تنها در ۵۰ روستایی که تخلیه شدهاند، گاز را قطع کردیم تا خطری روستاها و زندگی مردم را تهدید نکند.»
بیشتر بخوانید:
- سیل در خوزستان؛ مقامات ایران به ساکنان استان برای ترک محل سکونت هشدار دادند
- آیا سیل اخیر ایران قابل پیشبینی بود؟ گفتوگویی با امیر آقاکوچک
با این حال استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم لزوم حفظ مسائل زیست محیطی و منافع ملی گفت: «برخی میادین نفتی ما با کشورهای دیگر مشترک است و نباید تولید نفت در آنها تعطیل شود زیرا این خواسته دشمنان برای کاهش چشمگیر تولید نفت است.»
خبرگزاری ایرنا نیز به نقل از یک عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران با اشاره به «توقف تولید» در برخی از میادین و چاههای نفت خوزستان به دلیل سیلاب نوشت: «تولید نفت در خوزستان بدون خللی در جریان است و تمامی تعهدات تولید انجام میشود.»
آخرین خبرها از سیل و بارندگی در ایران
هم اکنون بیشترین میزان آبگرفتگی ناشی از سیل در استان خوزستان گزارش شده است. در دو روز گذشته بسیاری از روستاها در استان خوزستان به دلیل خطر سیل تخلیه شده و جریان آب ناشی از بارندگی شدید به ورودی شهر اهواز رسیده بود.
استاندار خوزستان در مورد دلیل این رویداد گفت: «در یک اتفاق نادر بخشی از آب رودخانه دز و کرخه در نقطه بالادست اهواز به یکدیگر پیوستند و راهی اهواز شدند.»
بارندگیهای شدید و طغیان رودها ابتدا از شمال کشور آغاز شد، اما در استان گیلان مانند دیگر استانها خسارت زیادی بر جای نگذاشت. کارشناسان دلیل این امر را لایروبی مناسب بستر آبراهها در این استان دانستهاند. محمد باقر نوبخت، معاون رئیس جمهوری نیز که به استان گیلان سفر کرده بود، شامگاه پنجشنبه در این زمینه گفت: «یکی از دلایلی که استان گیلان با وجود نزولات جوی اخیر درگیر سیلاب نشد، ساماندهی و لایروبی آببندانها بوده است.»
وی با این حال ضمن یادآوری آسیبهایی که به جاده قزوین رشت در جریان سیل اخیر وارد شد، گفت که تعمیر این جاده آغاز شده است.
با توجه به پیشبینی ادامه بارندگیها در استانهای مختلف ایران، رژه روز ارتش در استانهای سیلزده لغو شد. سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش با اعلام لغو این مراسم در روز ۲۹ فروردین که در ایران روز ارتش نامیده میشود، اعلام کرد که به جای آن، «اقدامات امدادرسانی» به اشکال مختلف تقویت شده و ادامه خواهد داشت.
سازمان هواشناسی در مورد ادامه بارندگیها در کشور اعلام کرد که آسمان نقاط مختلف کشور از امروز ۲۳ فروردین تا چند روز آینده بارانی همراه با رعد و برق و وزش باد خواهد بود. این بارندگیها به ویژه در استان خراسان رضوی روی خواهد داد.