NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

بن‌بست برکسیت؛ پیشنهاد دو سناریو از سوی اتحادیه اروپا و موافقت ترزا می

ترزا می در اجلاس اتحادیه اروپا
ترزا می در اجلاس اتحادیه اروپا Copyright Aris Oikonomou/Pool via REUTERS
Copyright Aris Oikonomou/Pool via REUTERS
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

۲۲ ماه مه و ۱۲ آوریل؛ بریتانیا باید موضع خود را دربارۀ آینده رابطه‌اش با اتحادیه اروپا شفاف روشن کند.

آگهی

ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا هر دو تاریخ پیشنهادی از سوی اتحادیه اروپا برای خروج از بن‌بست برکسیت را پذیرفت.

رهبران اتحادیه اروپا عصر پنج‌شنبه در بروکسل در مقابل خواست بریتانیا برای به تعویق انداختن تاریخ خروج این کشور از اتحادیه که بر اساس توافق اولیه ۲۹ مارس (۹ فروردین) بود، دو پیشنهاد را مطرح کردند.

بر اساس طرح رهبران این اتحادیه، چنانچه نمایندگان پارلمان بریتانیا هفتۀ آینده با توافق ماه نوامبر لندن و بروکسل در موضوع برکسیت موافقت کنند، آنگاه تاریخ برکسیت تا ۲۲ ماه مه (۲ ماه دیگر، یک روز پیش از آغاز انتخابات پارلمانی اروپا) به تعویق خواهد افتاد.

اما اگر این توافق برای سومین بار در پارلمان رد شود، آنگاه تاریخ اجرایی شدن برکسیت تا ۱۲ آوریل (تنها ۲۲ روز) به تعویق خواهد افتاد و تا قبل از پایان این فرصت بریتانیا باید بطور روشن اعلام کند که چه تصمیمی در موضوع برکسیت خواهد گرفت.

خبر طرح این دو پیشنهاد، در پیامی توییتری از سوی دونالد توسک رئیس شورای اروپا اعلام شد.

نشست دوره‌ای اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه ۲۱ مارس در بروکسل با تشکیل جلسۀ ویژۀ بحث درباره برکسیت آغاز شد.

پیش‌نویس سندی که اجازه می‌دهد انجام برکسیت به تعویق بیافتد روز پنجشنبه در بروکسل به امضای رهبران کشورهای عضو رسید و بحث‌ها درباره جزئیات تعویق همچنان ادامه دارد.

ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا در جلسهٔ ویژه روز پنج‌شنبه بیش از یک ساعت و نیم با رهبران اروپا گفتگو کرد و گزارش‌ها حاکی از آن است که رهبران اروپا نگرانی خود را درباره این که طرح خانم می برای برای سومین و آخرین بار در مجلس بریتانیا رأی نیاورد ابراز کرده و از وی خواسته‌ بودند موضع خود را در مورد این احتمال روشن کند.

دولت بریتانیا پیش‌تر خواستار آن شده بود که سران اتحادیه اروپا برای انجام برکسیت «سه ماه» بیشتر به این کشور فرصت بدهند.

آخرین واکنش‌های سران اروپا

قبل از اعلام تصمیم نهایی رهبران در اتحادیه اروپا و پیشنهاد دو سناریو به لندن، امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه هشدار داده بود اگر مجلس بریتانیا طرح ترزا می را برای سومین بار رد کند، این کشور بدون توافق با اروپا این اتحادیه را ترک خواهد کرد.

سباستین کورتس، صدراعظم اتریش مسئله تداخل زمانی مهلت خواسته شده توسط بریتانیا (مدت سه ماه) را مساله‌ای مهم دانست و گفت: «مهم است که بریتانیا در انتخابات پارلمان اروپا شرکت نکند. اگر کسی می‌خواهد اتحادیه اروپا را ترک کند چرا باید در انتخابات شرکت کند؟»

مارک روته، نخست وزیر هلند نیز گفت: «توپ در زمین مجلس بریتانیاست. آن‌ها اول باید بله را بگویند. اگر گفتند [...] آن وقت اروپا درک می‌کند که برای اجرایی کردن آن نیاز به وقت هست.»

میشل بارنیه، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در امور برکسیت، گفت تایید خواست تعویق اول منوط به تایید طرح نخست وزیر بریتانیا در مجلس این کشور است

نزدیکی انتخابات پارلمانی اروپا و لزوم انجام برکسیت

انتخابات پارلمانی اروپا ۲۳ تا ۲۶ ماه مه برگزار می‌شود.

پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا نیز در این‌ باره می‌گوید: «دولت بریتانیا باید روشن کند که آیا می‌خواهد در انتخابات پارلمان اروپا شرکت کند یا نه؟»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آگهی
رویترز
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، پیش از آغاز گفتگوهارویترز

ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا نیز تآخیر در تصویب طرح برکسیت را که «خواست ملت» بوده تآسف‌آور خواند، اما گفت طرح تعویق سه ماهه این فرصت کافی را به مجلس می‌دهد تا در این خصوص تصمیم‌گیری کند.

کارشناسان می‌گویند این احتمال نیز مطرح است که اگر طرح نخست‌وزیر برای سومین بار در مجلس رد شود، وی به جای به تعویق انداختن خروجِ روشمند، گزینه خروج بدون توافق را برگزیند.

بیشتر بخوانید:

واکنش‌های داخلی در بریتانیا

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر بریتانیا درباره عملکرد پارلمان گفت: «اولویت ما این است که خروج بدون توافق از روی میز خارج شود و [کشور] گرفتار هرج و مرج نشود.»

آگهی

در همین حال دو اتحادیه کارفرمایان و کارگران بریتانیا در نامه‌ای مشترک، نسبت به اعلام «وضعیت اضطراری» در کشور هشدار داده، از ترزا می خواستند نظرش را درمورد برکسیت تغییر دهد و راه سومی را برگزیند.

همزمان با آغاز جلسه اتحادیه اروپا در مورد برکسیت، هجوم کاربران بریتانیایی برای امضای نامه‌ای روی سایت مجلس این کشور مبنی بر تقاضای لغو خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، عملکرد این سایت را مختل کرد.

نامه تا زمان از کار افتادن سایت توسط ۹۰۰ هزار نفر امضا شده بود.

رویترز
گروهی از مخالفان جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا در بیرون محل اجلاس در بروکسل دست به تظاهرات زده‌اندرویترز

این دوره اجلاس که مصادف با بیست و پنجمین سال تاسیس حوزه اقتصادی یورو است بر تقویت پایه‌های اقتصادی اتحادیه اروپا و برکسیت متمرکز است و در کنار آن موضوعات سیاست خارجی از جمله نشست مشترک آتی با چین و راه‌های مقابله با جعل اطلاعات محور بحث‌ها را تشکیل خواهند داد.

آگهی

نشست بروکسل دو روز ادامه خواهد داشت و روز جمعه با کنفرانس مطبوعاتی روسای کمیسیون و شورای اتحادیه اروپا پایان خواهد پذیرفت.

مطالب یورونیوز را در واتس‌اپ دریافت کنید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

هشدار نسبت به احتمال کمبود مواد غذایی در بریتانیا با خروج از اتحادیه اروپا

پیامد سیاست‌های ضد مهاجرتی بریتانیا؛ صدور ویزا برای دانشجویان خارجی و کارکنان بخش بهداشت کاهش یافت

پیشنهاد کمیسیون اروپا: محدودیت رفت و آمد پس از برکسیت برای جوانان «لغو شود»