علی شمخانی: «آدمی که میگوید تحریم با حداکثر فشار، وقتی به سمینار و کنگره میرسد مفهومش این است که قافیه را باخته است.»
علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران برگزاری اجلاس لهستان به ابتکار دولت آمریکا را که یکی از اهداف آن فشار به ایران عنوان شده است «به معنای باختن قافیه» از سوی واشنگتن ارزیابی کرد.
علی شمخانی در واکنش به برنامه دولت آمریکا برای برگزاری اجلاسی با عنوان «ثبات خاورمیانه، صلح، آزادی و امنیت در منطقه» که قرار است ماه آینده در ورشو، پایتخت لهستان برگزار شود، گفت:«آدمی که می گوید تحریم با حداکثر فشار، وقتی به سمینار و کنگره می رسد مفهومش این است که قافیه را باخته است.»
محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز با انتشار عکسی از اجلاس شرم الشیخ در سال ۱۹۹۶ که هدفش صلح میان اسرائیل و فلسطین بود نوشت: «یادآوری به میزبان و شرکت کنندگان کنفرانس ضد ایرانی: آنهایی که در آخرین نمایش ضد ایرانی آمریکا شرکت کردند یا مردهاند و یا رسوا شده و به حاشیه رانده شدهاند. اما ایران قدرتمندتر از همیشه است.»
ظریف همچنین در این توئیت خود خطاب به دولت لهستان نوشته است: «این ننگ برای دولت لهستان پاک شدنی نیست در حالی که ایران لهستانی ها را در جنگ جهانی دوم نجات داد اکنون لهستان میزبان سیرک مذبوحانه ضد ایرانی است.»
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
از جمله عکس هایی که ظریف در توئیتر خود منتشر کرده است، عکسی از پناهجویان لهستانی در سال ۱۹۴۳ میلادی در اردوگاهی در اصفهان است که اکثریت آنها کودک هستند. ذیل این عکس نوشته است که در این تاریخ ۲۴۵۷ لهستانی که ۲۰۴۳ نفرشان کودک بودند در جریان جنگ جهانی دوم به ایران پناهنده شده بودند.
محمد جواد ظریف همچنین سندی از وابسته نظامی سفارت بریتانیا در تهران را منتشر کرده که نشان می دهد در مجموع حدود ۲۲ هزار لهستانی در جریان جنگ جهانی دوم به ایران پناه آورده بودند.
عکسی دیگری که وزیر خارجه ایران در توییترش منتشر کرده از قبرستان لهستانی ها در تهران است.
عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران نیز در توئیترش نوشته است که ۱۸۹۲ لهستانی در قبرستان لهستانیها در قلب تهران آرمیده اند و با اینکه در ایران قبرستانها بعد از ۳۰ سال قابل جایگزینی هستند اما مردم تهران ۷۷ سال است که احترام میهمانان خود را نگاه داشتهاند.
اجلاس بینالمللی درباره خاورمیانه با محوریت ایران به ابتکار آمریکا قرار است طی روزهای ۱۳ و ۱۴ فوریه (۲۴ و ۲۵ بهمن) با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف خاورمیانه، آسیا، اروپا و آفریقا برگزار شود.