وزارت کشور میگوید که هدف از کارزارهای این چنینی تشویق مهاجران «غیرقانونی» برای بازگشت به کشور زادگاهشان است، با این وجود به این مساله در اعلامیههای این کارزار اشاره نشده است.
تعدادی از کارآفرینان حوزه تکنولوژی با ارسال نامهای به دولت از آنان خواستند که کارزار «بازشگت داوطلبانه» را متوقف کنند چرا که معتقدند این تبلیغ از مصادیق «نفرت پراکنی» است.
در این نامه آمده است که این اقدام دولت سبب گسترش نقرت در میان مردم شده و همچنین بر ورورد نیروی کار متخصص به آلمان اثر منفی دارد.
کارزار «بازگشت از آلمان» که هفته گذشته از سوی وزارت کشور بنیاد نهاده شد و در آن با استفاده از زبانهای مختلف به پناهجویان گفتهاند تا در ازای بازگشت داوطلبانه به کشورشان از دولت آلمان کمک هزینه دریافت کنند.
در بخش فارسی این کارزار آمده است: «در صورت اعلام آمادگی برای بازکشت داوطلبانه تا ۳۱.۱۲.۲۰۱۸ (پایان سال جاری میلادی) میتوانید ۱۲ ماه هزینههای اضافی مربوط به واحد مسکونی در کشور زادگاه خود را دریافت نمایید!»
وزارت کشور میگوید که هدف از کارزارهای این چنینی تشویق مهاجران «غیرقانونی» برای بازگشت به کشور زادگاهشان است، با این وجود به این مساله در اعلامیههای این کارزار اشاره نشده است.
در وبسایت وزارتخانه آمده است: «هدف از این اقدام اطلاع رسانی به مردم در مورد فرصتهای موجود برای خروج داوطلبانه و استقرار مجدد است. این کمپین افرادی را که در آلمان قانونی زندگی میکنند هدف قرار نمیدهد. قانونی بودن حضور آنها در اینجا مورد بحث نیست.»
با این حال حتی مهاجران قانونی به آلمان نیز از این کارزار ناخشنودند و معتقدند چنین افکار تبعیضآمیزی زندگی تمام مهاجران را تحتالشعاع قرار خواهد داد.
بیشتر بخوانید:
طرح آلمان برای ادغام مهاجران در جامعه؛ فعالیت یک ساله در بخش خدمات عمومی
بررسی لایحه مهاجرت در آلمان؛ شرایط گرفتن اقامت برای مهاجران متخصص چیست؟
یان لرتایل، موسس یک استارتآپ که این نامه را تدوین کرده گفت که پس از شروع این کارزار ایمیلهایی از همکاران و مشتریان خارجیاش دریافت کرده که نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کردهاند.
وی افزود: «من این جنبش را با این امید آغاز کردم که دولت فدرال، تاثیرات منفی و شاید حتی فاجعهبار این کارزار را از نظر فرهنگی و اقتصادی درک کند. من از دولت فدرال میخواهم که بلافاصله این کارزار را پایان دهد و این پوسترهای پرنفرت و تبعیضآمیز را حذف کند.»
هورست زیهوفر، وزیر کشور آلمان و عضو حزب اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن تاکنون به این نامه پاسخ نداده است. با ایتن حال وی پیشتر گفته بود که دولت باید به نگرانیهای عمومی نسبت به مهاجران پاسخ دهد.
آلمان از سه سال گذشته و پس از آنکه آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور مرزهایش را بر روی بیش از یک میلیون مهاجری که از فقر و جنگ خاورمیانه گریخته بودند گشود، درگیر بحثهای سیاسی پیچیده در رابطه با مهاجران شده است.