NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

معاون سفیر روسیه در افغانستان به یورونیوز: درباره صلح با طالبان با آمریکا هم نظریم

معاون سفیر روسیه در افغانستان به یورونیوز: درباره صلح با طالبان با آمریکا هم نظریم
Copyright یورونیوز/ مریم شاهی
Copyright یورونیوز/ مریم شاهی
نگارش از مریم شاهی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

«در زمینه صلح طالبان با دولت افغانستان با آمریکا هم فکر هستیم. تماس‌هایی با آمریکایی‌ها داریم و آقای ضمیر کابالوف نماینده خاص رئیس جمهوری با طرف آمریکایی تماس داشته است. در مجموع امیدواریم این هم‌نظری به فعالیت مشترک بیانجامد.»

آگهی

آلبرت خوریف، معاون سفیر روسیه در افغانستان در یک گفت‌وگوی اختصاصی با یورونیوز گفت که مسکو درباره مذاکرات صلح با طالبان با آمریکا «هم‌نظر» است.

وی افزود: «در زمینه صلح طالبان با دولت افغانستان با آمریکا هم فکر هستیم. تماس‌هایی با آمریکایی‌ها داریم و آقای ضمیر کابالوف نماینده خاص رئیس جمهوری با طرف آمریکایی تماس داشته است. در مجموع امیدواریم این هم‌نظری به فعالیت مشترک بیانجامد.»

اخیرا دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده است که کشورش «مذاکرات بسیار قوی» برای برقراری صلح در افغانستان انجام خواهد داد. زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه آمریکا در چند روز گذشته برای دومین بار با نمایندگان طالبان در قطر دیدار کرده است.

اقای خوریف در گفت‌وگو با یورونیوز با اشاره به نشست شورای عالی صلح با طالبان در مسکو افزود: «ما توقع نداشتیم که این پروسه (صلح با طالبان) به زودی نتیجه دهد، یعنی توقع زیادی از این نشست نداشتیم؛ چون بحث صلح و پیشرفت مذاکرات صلح، کار مشکل است. هدف ما راه اندازی شرایط مساعد بین دو طرف (طالبان و شورای عالی صلح افغانستان) بود که با یکدیگر بر سر صلح، مذاکره کنند. برنامه داریم که نشست های رودرروی طالبان و افغانستان را ادامه دهیم اما برای تعیین تاریخ نشست بعدی، باید براساس وضعیت افغانستان تصمیم بگیریم.»

مریم شاهی، یورونیوز
معاون سفیر روسیه در افغانستانمریم شاهی، یورونیوز

نشست هیات طالبان و نمایندگان شورای عالی صلح افغانستان در ۱۸ عقرب/آبان در مسکو انجام شد این اولین نشست رسمی طالبان با شورای عالی صلح افغانستان درباره صلح بود. در این نشست نمایندگان ۱۲ کشور خارجی حضور داشتند و نماینده آمریکا هم به‌عنوان ناظر در این نشست شرکت کرده بود.

«از طالبان در مقابل داعش حمایت نمی کنیم»

معاون سفیر روسیه در کابل همچنین درباره اقدامات این کشور در افغانستان گفت: «قبول می‌کنم که کمربند ضد داعش در خاک افغانستان درست کرده ایم. درباره تهدید داعش از طریق وزارت خارجه با ایران هم تماس‌هایی داری. با ایران درباره تهدید داعش هم نظر هستیم.»

به‌گفته وی، روسیه از سال ۲۰۱۴ بحث حضور داعش در افغانستان را تاکنون زیر نظر داشته است، در ابتدا، مطرح کردن بحث حضور و تهدید داعش زود بود اما حضور داعش در افغانستان آهسته آهسته جدی شد و اکنون مسکو به داعش در افغانستان به‌عنوان یک تهدید جدی برای امنیت روسیه و کشورهای آسیای مرکزی نگاه می‌کند.

اقای خوریف با رد حمایت از طالبان برای مقابله با داعش تاکید کرد: «(برای مقابله با داعش) ما همراه با آسیای مرکزی عملیات نظامی داشتیم. همراه دوستان و همکارانمان کار می کنیم. برای تجدید قوای اردوی ملی افغانستان همکاری می‌کنیم. گروه‌هایی برای تعلیم و تربیت گروه‌هایی از پلیس و ریاست امنیت ملی افغانستان می‌پذیریم و می‌خواهیم همکاری نظامی و تخنیکی/فنی هم داشته باشیم.»

معاون سفیر روسیه در نشست روز پنج شنبه که برای تحلیل نتایج نشست شورای عالی صلح افغانستان با طالبان برگزار شده بود، نیز به سوالات حاضرین پاسخ گفت.

«طالبان تروریست است اما برای استقلال می جنگند»

وی درباره اظهارات یکی از مقام‌های شورای عالی صلح افغانستان که گفته بود «دادگاهی در روسیه، طالبان را تروریست می‌داند، پس نباید در نشست مسکو، به آن ها استیج (فضا) زیادی داده می شد»، گفت: «درست است که در روسیه طالبان به‌عنوان یک گروه تروریستی خوانده می‌شوند اما داعش یک گروه خطرناکتر از طالبان در افغانستان است که از آن سخنی به میان نیامده است. طالبان اعلان نکرده  است که مقصدهای منطقه ای دارند، آن‌ها می‌گویند که برای آزادی و استقلال کشور خود می‌جنگند و این بسیار مهم است. ولی داعش مقاصد منطقه‌ای دارد.»

از کابل تا مکه، از جنگ مشروع تا جنگ فتنه

عطاء الرحمان سلیم، یکی از مقام‌های شورای عالی صلح افغانستان که در نشست مسکو شرکت کرده بود، به تحلیل نتایج نشست با طالبان اشاره کرد: «در یک سال و چند ماه اخیر، ما یک سلسله فعالیت‌هایی در زمینه صلح انجام دادیم و موفقیت‌های چشمگیری داشتیم. تاکیدی که طالبان داشتند بر روی مشروعیت جنگشان در افغانستان بود و این جنگ را جهاد و یک جنگ مقدس می‌خواندند. ما در داخل افغانستان توانستیم ۳۰ هزار فتوا علیه جنگ بر ضد حکومت افغانستان جمع آوری کنیم. نشست‌هایی در اندونزی، جده و مکه مکرمه داشتیم که در آنجا امام مکه، جنگ علیه حکومت افغانستان را یک فتنه و کسانی که بر ضد حکومت افغانستان می جنگند را باغی خواند.»

بیشتر بخوانید:

وی افزود: «ما ۲۰ روز قبل در سفری به پاکستان روی این موضوع صحبت‌هایی داشتیم، اما آنچه که می‌خواستیم و توقع داشتیم از علمای پاکستانی به‌دست نیاوردیم. ۱۸۰۰ طلبه، جنگی که طالبان در پاکستان انجام می‌دادند، را بغاوت خوانده بودند. اما اینکه این فتوا به‌طور مشترک در زمینه جنگ در پاکستان و افغانستان صورت بگیرد، روی آن کاری صورت ندادند و گفتند که این فتوای ما مخصوص پاکستان و وضع پاکستان است و مشمول افغانستان نمی‌شود.»

این مقام شورای عالی صلح نیز به تلاش‌هایشان برای نشست با طالبان در ایران اشاره کرد و افزود که در آخرین لحظات نتیجه مثبت و عملی برای نشست با طالبان در ایران را دریافت نکرد، به همین خاطر برای نشست با طالبان به مسکو سفر کرده است.

آگهی

رسانه‌های افغانستان بارها اعلام کرده‌اند که ایران و روسیه دو کشوری هستند که به شکل‌های مختلف به‌عنوان حامیان طالبان در جنگ با داعش در افغانستان معرفی می‌شوند.

اقای سلیم در این باره به یورونیوز گفت: «در این شکی نیست که ایرانی‌ها و روس‌ها و همه کشورها به نحوی روابطی با طالبان دارند.  آن‌ها همه معترف به چنین موضوعی هستند و منکر این امر نیستند و شکی هم نیست. ولی از این روابطشان چگونه استفاده می‌کنند؟ ما می‌گوییم که از این روابط به نفع تامین صلح در افغانستان استفاده کنند، بهتر است.»

مریم شاهی، یورونیوز
جلسه تحلیل نتایج نشست مسکومریم شاهی، یورونیوز

به‌گفته وی، «در نشست رسمی با طالبان در مسکو، طالبان در سه مقوله صحبت کرد، یکی صحبت‌های تبلیغاتی درباره خودشان بود، دوم اعلام نگرانی از حضور خارجی‌ها در افغانستان و بحث سوم که برای شورای عالی صلح «دلچسب» بود، از داشتن یک آدرس مشخص تا رهایی اسیرانشان و نوع نظام بعدی که کل افغان‌ها در آن حضور داشته باشند سخن گفتند. طالبان در این مبحث خواستار مشارکتی بودن نظام بعدی افغانستان که همه اقوام و طرف های سیاسی در ان حضور داشته باشند، اشاره داشتند  و جالب اینجاست که اعضای طالبان روی حقوق زنان تاکید کردند.»

یک روز پس از نشست مسکو، طالبان خلاف صحبت‌های رسمی و غیررسمی که با شورای عالی صلح افغانستان داشتند، بر تداوم جنگ در افغانستان تاکید داشتند.

آگهی

صلح بین الافغانی

این مقام شورای عالی صلح با انتقاد از روسیه در زمینه نحوه میزبانی از نشست صلح گفت: «تنها نتیجه این نشست، ایجاد امکان نشست رو در رو با طالبان و بغل کشی (صمیمیت) و صحبت‌های خودمانی بود اما اگر جلسه بعدی نیز به همین کار اکتفا شود و بحث‌های عملی‌تری مطرح نشود، حاضر نیستیم پشت میز مذاکره حاضر شویم. روسیه نیز می‌توانست از حضور دو طرف به خوبی بهره برداری کند اما این کار را نکرد.» این سخن با اظهار تاسف مقام روسی شرکت کننده در نشست همراه بود.

وی حضور نماینده آمریکا را فعالانه دانست و تاکید کرد که نماینده آمریکا تلاش داشت تا این نشست مثمر ثمر برای صلح باشد.

در نشست تحلیل نتایج نشست مسکو نیکولای پلوتنیکف، رئیس مرکز مطالعات در مسکو نیز از طریق ویدیو کنفرانس حضور داشت. وی نشست مسکو را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: «ما می‌خواهیم این صلح بین الافغانی باشد و خارجی‌ها در این باره دخالت نداشته باشند. تاریخ نشان دهنده این است که وقتی بین دو جناح، جناح سوم بیاید؛ آن حرکت خراب می‌شود. هیچ راه حلی جز گفت‌وگو امکان پذیر نیست. بدبختانه، آمریکا فقط سفیر خود را در این نشست فرستاده بود که نقش ناظر داشت و در نشست شرکت نکرد و امیدوارم این نشست، حرکت اول و آخر نباشد و ادامه یابد.»

**مطالب یورونیوز را در واتس‌اپ دریافت کنید
**

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مسکو نسخه جدید «مجاهدین» را دشمن نمی‌داند؛ چرا روسیه با طالبان سرناسازگاری ندارد؟

دو مقام سابق امنیتی، سرپرست وزارتخانه‌های کشور و دفاع افغانستان شدند

آخرین میخ طالبان بر تابوت زنان در «زندانی به نام افغانستان»؛ هیچ کس کاری نمی‌کند، همه سکوت کرده‌اند