وزیر خارجه بریتانیا در تهران: آدمهای بیگناه دوملیتی باید آزاد شوند

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا که روز دوشنبه در سفر به تهران از مقامات ایران خواست زندانیان دوملیتی را آزاد کنند.
وزیر خارجه بریتانیا در توییتی که عصر روز دوشنبه ۱۹ نوامبر و پس از دیدار با جواد ظریف همتای ایرانی خود منتشر کرد، آورده است: «شهروندان دوملیتی ایرانی-بریتانیایی که به غلط زندانی شدهاند باید آزاد شوند. امروز شدیدا روی این امر تاکید کردم که آدمهای بیگناه نباید به شکل مهرههای دیپلماتیک درآیند.»
اشاره آقای هانت بیش از همه ناظر به وضعیت نازنین زاغری-رتکلیف، شهروند زندانی ایرانی-بریتانیایی است که پروندهاش در سالهای اخیر به تنش در روابط ایران و بریتانیا منجر شده است.
وی که در آوریل سال ۲۰۱۶ به همراه دختر خردسالش در فرودگاه امام خمینی تهران دستگیر شده بود، در سپتامبر ۲۰۱۶ به اتهام جاسوسی به ۵ سال زندان محکوم شد و اکنون دوران حبس خود را میگذراند.
آقای هانت پیش از ترک بریتانیا نیز با اشاره به پرونده نازنین زاغری، شهروند ایرانی-بریتانیایی که ماههاست در زندان به سر میبرد، گفته بود: «بیش از هرچیز ما باید بازگشت زندانیان دوملیتی ایرانی-بریتانیایی بیگناه را به خانوادههایشان در بریتانیا شاهد باشیم. من ماجراهای تکاندهندهای از خانوادههای کسانی که مجبور به تحمل چنین جدایی وحشتناکی هستند شنیدهام. پس من به ایران میروم با یک پیام واضح برای رهبران این کشور: زندان کردن آدمهای بیگناه نمیتواند و نباید به عنوان اهرمی دیپلماتیک به کار گرفته شود.»
بیشتر بخوانید:
محورهای بحث در تهران؛ از یمن تا برجام
آقای هانت در دیدار با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، از ایران خواست جهت یافتن راه حل برای «فاجعه وحشتناک یمن» از نفوذ خود بر حوثیها استفاده کنند.
وزیر خارجه بریتانیا همچنین در سفر خود به تهران با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، نیز دیدار کرد. به گزارش خبرگزاری ایرنا، آقای شمخانی در این دیدار با انتقاد از رویکرد اروپا در مسئله حفظ برجام اعلام کرد که ایران خود را آماده «بازگشت به شرایط پیش از توافق» میبیند.
آقای هانت در پاسخ، از جدیت اروپا در تاسیس سامانه تبادل مالی مستقل از آمریکا و تلاش برای عملیاتی کردن آن سخن گفته است.
اتحادیه اروپا پیشتر توافق کرده بود که برای مقابله با تحریمهای آمریکا علیه ایران، یک کانال ویژه مالی برای تسهیل مبادلات تجاری تاسیس کند تا ایران بتواند به درآمد حاصل از فروش نفت دسترسی پیدا کند.
با این حال اجرایی شدن این کانال ویژه مالی به دلیل بیم کشورهای اروپایی از وضع تحریمهای ثانویه آمریکا تا کنون به تعویق افتاده است.