آکادمی «سرباز»؛ فوتبال برای امید در سیستان و بلوچستان
مربی تیم فوتبال سرباز پرشین زحمات زیادی برای این تیم و روستای سرباز کشیده است. روستایی در یکی از دورترین مناطق مرزی ایران با ۱۲۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان. شهرستان سَرباز دارای چهار بخش مرکزی، سرباز، پیشین و پارود و هشتصد روستا است و ۹۹ درصد اهالی این شهر اهل سنت و بلوچ هستند.
سعیدالدین بزرگزاده، مربی تیم فوتبال سرباز پرشین ۲۴ سال پیش مدرسه فوتبالی را با دست خالی پایهگذاری کرد. مدرسهای که به گفته خودش جلوی معتاد شدن خیلی از بچههای روستا را گرفت و به آنها انگیزه داد تا دنبال دود و دم نروند. زمین فوتبالشان در آن زمان در بطن رودخانه شکل گرفت و به همین خاطر به هنگام باران به علت سیل بازیکنان مجبور بودند زمین را پس از هر بارش از نو بسازند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
او با وجود همه این مشکلات هیچگاه دلسرد نشد و فوتبال را کنار نگذاشت. حالا چند سالی است که آقای بزرگزاده تیم خود را به تهران میآورد و در لیگ پرشین کنار بچههای جمعیت امام علی از گوشه و کنار ایران توپ میزنند. بچههایی که اغلب جنس زندگی شان یکی است. تجربه کار از کودکی و احاطه شدن در میان انواع آسیبها. لیگ پرشین، چهار دوره است که با همت جمعیت امام علی با هدف آشنایی کودکان کار و کودکان در معرض آسیب، با ورزش برگزار میشود.
برای سعیدالدین فوتبال یعنی زندگی. مدرسه فوتبالاش را گسترده و حالا از سراسر بخش سرباز، همه کودکان علاقهمندند در آکادمی فوتبال او توپ بزنند. با این حال امکانات این مدرسه فوتبال بسیار اندک است. از زمین چمن در خشکسالی سیستان و بلوچستان خبری نیست. از زمین چمن مصنوعی درب و داغان سرباز هم سهمی ندارند و باید سنگ و کلوخ زمین را وا کنده و سطحاش را صاف کرده و آماده بازی شوند.
بزرگزاده با این همه خوشحال است که بچههای تیم سرباز به خوبی جلوی تیمهای دیگر ظاهر میشوند. تیم او در دورههای مختلف این لیگ توانستند مقامهای نایب قهرمانی و سومی را کسب کنند.
**به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید **
بچههای تیم سرباز سیستان و بلوچستان هم خوشحالند. در اردوگاه شهید چمران سراغشان میرویم. کمی آنسوتر اتاقکهای تلکابین توچال بین زمین و آسمان معلق است. بچهها اینجا به قول خودشان کیف میکنند. یکی از نقاط بالادستی تهران که در کوههای اطراف احاطه شده و هوای خوشی دارد.
بیشتر بخوانید: