جلسه محاکمه امروز او در بروکسل تحت تدابیر شدید امنیتی صورت گرفت و حدود ۱۰۰ افسر پلیس در اطراف کاخ دادگستری مستقر شدند.
دادگاه رسیدگی به پرونده صلاح عبدالسلام، یکی از مظنونان اصلی حملات تروریستی نوامبر سال گذشته در پایتخت فرانسه، روز دوشنبه ۱۶ بهمن (۵ فوریه) مجددا در بروکسل از سر گرفته شد.
او در جریان این دادگاه و در برابر پرسشهای قاضی سکوت اختیار کرد و گفت: «من سکوت میکنم. این حق من است. سکوت من به این معنی نیست که مجرم باشم. سکوت من راهی است که از خود دفاع کنم.»
در کیفرخواست به مجازات ۲۰ ساله زندان با شرط گذراندن دست کم دو سوم مدت حبس برای صلاح عبدالسلام درخواست شده است. دادستانی بلژیک مجازات مشابهی را برای سفیان عیاری، همدست آقای عبدالسلام -که به وی برای فرار از دست ماموران پلیس کمک کرده و مانند وی متهم به شلیک به سمت ماموران پلیس بود- درخواست کرده است.
کیفر درخواست شده، اشد مجازاتی است که در بلژیک و برای جرم تیراندازی به سوی پلیس از سوی قوانین پیشبینی شده است. دادستان فدرال بلژیک، صحنه تعقیب و گریز میان ماموران امنیتی و متهمان را به «میدان جنگی» تشبیه کرده است که زنده ماندن پلیسهای حاضر در عملیات به یک معجزه شبیه بوده است.
این جلسه صرفا برای رسیدگی به اتهام تیراندازی صلاح عبدالسلام به سوی ماموران پلیس بروکسل انجام شد. او که تنها متهم زنده حملات مرگبار ۱۳ نوامبر ۲۰۱۵ به شمار میرود، متعقبا در پاریس و برای کشتار بیش از ۱۳۰ شهروند فرانسوی محاکمه خواهد شد.
وی پیشتر نیز در سه جلسه دادگاه حضور یافت اما در برابر سوالاتی که قاضی میپرسید سکوت اختیار کرد.
جلسه محاکمه امروز او در بروکسل تحت تدابیر شدید امنیتی صورت گرفت و حدود ۱۰۰ افسر پلیس در اطراف کاخ دادگستری مستقر شدند.
صلاح عبدالسلام به مدت چندماه پس از این حملات ناپدید بود، اما سرانجام در ماه مارس سال ۲۰۱۶ میلادی در یورش پلیس به آپارتمان محل اختفایش در محله مولنبک بروکسل، پایتخت بلژیک دستگیر و سپس به فرانسه مسترد شد.
صلاح عبدالسلام ۲۸ ساله شهروند فرانسوی متولد بلژیک است که اصالتی مراکشی دارد. وی که یک اسلامگرای افراطی است.
وی همچنین یکی از دوستان دوران کودکی، عبدالحمید اباعود، مغز متفکر حملات تروریستی پاریس است. کسی که در پی حمله پلیس برای دستگیری مظنونان حملات پاریس در روز ۱۸ نوامبر سال ۲۰۱۵ در منطقه سن دنی کشته شد.
به تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
در حملات پاریس ۱۳۰ نفر کشته و بیش از ۴۰۰ نفر زخمی شدند. علاوه بر قربانیان، ۷ نفر از مهاجمان نیز کشته شدند. این حملات خونبارترین حادثه پس از بمبگذاری ۲۰۰۴ قطار مادرید بود که در طی آن ۱۹۱ نفر کشته شدند. شمار زیادی از قربانیان این حملات در سالن کنسرت باتاکلان پاریس کشته شدند.
بیشتر بخوانید: