دونالد ترامپ دولت پاکستان را به «دروغگویی و فریبکاری» متهم کرده است.
دیوید هیل، سفیر ایالات متحده آمریکا در پاکستان روز سهشنبه ۱۲ دی ماه (۲ ژانویه) برای ارائه توضیحات در خصوص توییت دونالد ترامپ، که در آن دولت پاکستان را به «دروغگویی و فریبکاری» متهم کرده بود، به وزارت امور خارجه پاکستان فرا خوانده شد.
صبح روز دوشنبه ۱۱ دیماه (۱ ژانویه)، دونالد ترامپ در اولین توییت خود در سال جدید میلادی خطاب به دولت پاکستان چنین نوشت: «ایالات متحده طی ۱۵ سال گذشته بیش از ۳۳ میلیارد دلار برای کمک به پاکستان پرداخت کرده است، اما آنها چیزی جز دروغ و فریب به ما ندادند و رهبران ما را احمق تصور کردند. آنها پناهگاههای امنی را برای تروریستهایی که ما در افغانستان با اندکی کمک شکار میکنیم ایجاد کردهاند. (کمک مالی) بیشتری در کار نخواهد بود!»
شاهد خاقان عباسی، نخست وزیر پاکستان امروز در جلسه کابینه به بحث در مورد این توییت آقای ترامپ خواد پرداخت و روز چهارشنبه مقامات ارشد کشوری و لشکری برای گفتگو در این باره با یکدیگر ملاقات خواهند کرد.
روابط میان ایالات متحده و پاکستان در چند سال اخیر دچار تنش شده چرا که پاکستان حامی شبهنظامیان حقانی است که از متحدان ستیزهجویان طالبان در افغانستان است.
بیشتر بخوانید:
**کمک های نظامی پنتاگون به پاکستان متوقف می شود **
دیدار رکس تیلرسون از پاکستان در شرایط تنش سیاسی بین دو کشور
ایالات متحده همچنین ادعا میکند فرماندهان ارشد طالبان افغانستان در خاک پاکستان زندگی میکنند. ملا منصور، رهبر طالبان پس از حمله به هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی در سال ۲۰۱۶ درخاک پاکستان کشته شد. اسامه بن لادن، رهبر القاعده، نیز در سال ۲۰۱۱ توسط نیروهای ایالات متحده در شهر ابوت آباد پاکستان کشته شد.
واشنگتن همچنین به اسلامآباد هشدار داده است که در صورتی که کمکهای خود را به گروههای شبهنظامی و افراطی متوقف نکند، سایر اقدامات تنبیهی را علیه این کشور اتخاذ خواهد کرد.
دولت پاکستان این اتهامات را نپذیرفته و اصرار دارد که همواره در پی مبارزه با گروههای افراطی و تروریستی در منطقه است.
روابط پاکستان و ایالات متحده آمریکا در دهه اخیر رو به افت بوده که در چند ماه گذشته با تنشهایی همراه شده است. ایالات متحده از سال ۲۰۰۱ برای پیشرفت برنامههای مربوط به توسعه اقتصادی و انسانی در پاکستان و نیز تقویت مبارزه علیه تروریسم بیش از یک میلیارد دلار به دولت و ارتش و نهادهای امنیتی این کشور کمک میکند.
پرداخت بخشی از این کمک (حدود ۳۰۰ میلیون دلار) یک بار در سال ۲۰۱۱ به دلیل تنشهای حاصل از عملیات فاقد هماهنگی با دولت این کشور برای کشتن اسامه بن لادن و نیز عدم مقابله پاکستان با شبکه تروریستی حقانی، معلق شد اما دوباره در سال ۲۰۱۳ برقرار گردید.
در ماه جولای سال ۲۰۱۷ نیز پنتاگون اعلام کرد که دیگر بودجهای برای «برنامههای مبارزه با تروریسم» در پاکستان تخصیص نخواهد داد چرا که این کشور در این مسیر موفق عمل نکرده است.
خواجه محمد آصف، وزیر امور خارجه پاکستان این توییت رئییس جمهوری آمریکا را ناشی از شکست ایالات متحده درمبارزه با گروه طالبان خواند و افزود که پاکستان به کمک ایالات متحده نیازی ندارد.
وی همچنین در حساب توییتری خود نوشت: «بزودی پاسخ توییت رئیس جمهور ترامپ را خواهیم داد تا جهانیان به حقیقت پی ببرند و تفاوت میان حقیقت و افسانه را بدانند.»
بسیاری از روشنفکران و تحلیلگران نیز این اتفاق را نتیجه بهبود روابط هند و ایالات متحده آمریکا و همچنین نزدیکی روابط نارندرا مودی، نخست وزیر هند و دونالد ترامپ میدانند. تا آنجا که شيخ رشيد احمد، رهبر حزب اتحاد مسلمانان عوامی (به کنایه) این اتفاق را به آقای مودی تبریک گفت.