کشف یک سیاره غول پیکر در مدار ستاره ای بسیار کوچک، که براساس تئوریهای علم نجوم غیرممکن است محاسبات اختر شناسان و تئوریهای مربوط به شکل گیری سیاره ها در کیهان را زیر سئوال برده و موجب شگفتی دانشمندان شده است.
انجمن سلطنتی اخترشناسان بریتانیا (RAS) روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای این خبر شگفت انگیز را درباره سیاره NGTS-1b منتشر کرد. این سیاره توسط مجموع تلسکوپهای مربوط به برنامه «تحقیق و جستجوی سیاره های خارج از منظومه شمسی» کشف شده است. دوازده تلسکوپ این سیاره را که حدود ۶۰۰ سال نوری با کره زمین فاصله دارد در صحرای آتاکاما واقع در شیلی رصد کرده اند.
براساس نظریه های مربوط به شکل گیری سیاره ها، این اجرام آسمانی از ابرهای گرد و غبار و گاز به مرور زمان و با چرخش در مدار یک ستاره تشکیل می شوند. براین اساس ستاره های بسیار کوچک می توانند موجب تشکیل سیاره های سنگی شوند. اما این ستاره ها قادر نیستند اجرام زیادی را بدور خود جمع کنند و بنابراین سیاره هایی غول پیکر بسازند. اندازه سیاره کشف شده معادل سیاره مشتری بزرگترین سیاره منظومه شمسی تخمین زده شده است.
دانیل بایلیس، محقق از دانشگاه واریک بریتانیا می گوید: «کشف این سیاره ما را بشدت شگفت زده کرده است. سیاره هایی با این اندازه و حجم قاعدتا نباید در مدار ستاره های بسیار کوچک شکل بگیرند.»
سیاره کشف شده به ستاره خود بسیار نزدیک است به نحوی که حرکت انتقالی آن بدور ستاره تنها دو روز و نیم طول می کشد.
با پیشرفت تکنولوژی، برنامه های کاوشگری و تحقیقاتی با کمک تلسکوپهای بسیار پیشرفته گسترش یافته است. پروژه موسوم به «جستجوی هوش فرازمینی Searching for Extra-Terrestrial Intelligence یا SETI» از جمله مهمترین و مشهورترین برنامه های کاوشگری در فضا است.
هدف از اجرای این پروژه که در آن تلسکوپهای عظیم و رادیوتلسکوپها نقش مهی دارند، جستجوی تمدنهای هوشمند فرازمینی در کهکشان راه شیری و در دیگر کهکشانها است. بسیاری از دانشمندان اعتقاد دارند موجودات فرازمینی بسیار هوشمندی با پیشرفتی غیرقابل مقایسه با ساکنان زمین در کیهان وجود دارند. براین اساس کشف این موجودات و برقراری احتمالی ارتباط با آنها می تواند سرنوشت و تاریخ بشریت را دستخوش تحولی باورنکردنی کند.
A la découverte de NGTS-1b, une #exoplanète géante dans
RTScqfd</a>. Explications de Stéphane Udry, directeur <a href="https://twitter.com/obsge?ref_src=twsrc%5Etfw">
obsgehttps://t.co/xmgNGTVKo2pic.twitter.com/FYdE3Hqp8T— Université de Genève (@UNIGEnews) 1 novembre 2017
Nice piece on NGTS-1b in the
Independent</a> <a href="https://t.co/gnOzFzFaSp">https://t.co/gnOzFzFaSp</a></p>— Next Gen Transits (
NextGenTransits) 1 novembre 2017