NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

هشدار مردم روهینگیا به 'تکرار واقعه قتل‌عام سربرنیتسا' در میانمار

هشدار مردم روهینگیا به 'تکرار واقعه قتل‌عام سربرنیتسا' در میانمار
Copyright 
نگارش از Soroush Alavi
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

عدم واکنش فوری جامعه جهانی به کشتار و خشونت علیه مسلمانان روهینگیا ممکن است به «پاکسازی قومی همانند آنچه که در سربرنیتسا بوقوع پیوست» منجر خواهد شد. این هشدار و اعلام خطر مسلمانان روهینگیا در استان راخین میانمار (برمه) است که اخیرا و در پی افزایش خشونتها در استان راخین این کشور آواره شده و با مشقت فراوان به کشورهایی چون بنگلادش پناه برده اند.

شمار مسلمانان روهینگیا که از بیست و پنجم ماه اوت سال جاری از میانمار می گریزند بی سابقه گزارش می شود. این اقلیت دلیل فرار را کشتار وسیع خود توسط نظامیان میانمار ذکر می کنند. آنها می گویند طی دو هفته اخیر حداقل یک هزار نفر از جمله زنان و کودکان به کام مرگ فرستاده شده اند.

براساس آمار و ارقام سازمان ملل متحد اخیرا بیش از ۱۶۴ هزار مسلمان روهینگیا خانه و کاشانه خود را ترک کرده و به بنگلادش گریخته اند یا در مرز بین میانمار و بنگلادش گرفتار شده اند، سرپناهی ندارند و از نیازهای اولیه زندگی محرومند.

جمیلا هنان، کنشگر مستقل حقوق بشر و مدیر کمپین #WeAreAllRohingyaNow از عملیات بی سابقه نیروهای نظامی علیه این اقلیت می نویسد. به گفته وی «روند حذف بُعد انسانی این افراد بی سابقه است. دولت و تبلیغات بودایی مردم روهینگیا را به حشرات و پارازیت و یا بیماری تشبیه می کنند.»

بسیاری از سازمانهای غیردولتی با استناد به روایات پناهجویانی که توانسته اند خود را به بنگلادش برسانند نسبت به خشونتهای بی سابقه و قتل عام هشدار داده و ابراز نگرانی می کنند.

شاهدان عینی از کشتار ۲۰۰ مسلمان روهینگیا در تاریخ ۲۷ اوت در روستای چوت پینگ خبر می دهند. نجات یافتگان از این کشتار شاهد صحنه هایی چون سر بریده شدن برخی قربانیان بوده اند.

دیدبان حقوق بشر نیز از به آتش کشیده شدن روستاهای منطقه پرده برداشته است. با این وجود مقامات میانمار ادعا کرده اند این روستاها عمدا توسط مسلمانان روهینگیا به آتش کشیده شده اند.

As Rohingya surge into Bangladesh, they can look back and see the smoke from Burmese forces burning their homes. https://t.co/tdWppteFuZpic.twitter.com/1vEweze4m7

— Kenneth Roth (@KenRoth) 5 septembre 2017

به گزارش روزنامه گاردین مقامات میانمار دستور ممانعت از ورود سازمانهای غیردولتی و یا نمایندگان سازمان ملل در استان راخین را صادر کرده اند. ارزیابی ها نشان می دهد حداقل ۲۵۰ هزار نفر از دریافت کمک و برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد محروم شده اند.

حضور روزنامه نگاران همچنین نهادهای ناظر بین المللی از جمله کارشناسان کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد به منطقه، به جز بخش هایی که دولت می خواهد، ممنوع است. این کارشناسان از ماهها پیش ماموریت داشتند تا درباره اتهاماتی چون قتل، تجاوز و شکنجه توسط نیروهای انتظامی میانمار تحقیق کنند.

Burma’s Rohingya Need the World’s Attention NOW https://t.co/y3yBFS1MMn

— Human Rights Watch (@hrw) 7 septembre 2017

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ویدئو؛ مراسم بیست و چهارمین سالگرد کشتار سربرنیتسا

آنگ سانگ سوچی: باید از تمام ساکنان میانمار محافظت کرد

آنگ سان سوچی برای نخستین بار از حقوق مسلمانان روهینگیا سخن گفت