هنگامه شهیدی، روزنامه نگار ایرانی از زندان آزاد شد

هنگامه شهیدی، روزنامه نگار ایرانی از زندان آزاد شد
نگارش از Euronews

هنگامه شهیدی، روزنامه نگار ایرانی که در زندان دست به اعتصاب غذا زده بود عصر روز سه شنبه آزاد شد.

مصطفی ترک همدانی، وکیل مدافع هنگامه شهیدی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا خبر آزادی موکلش را اعلام کرد. با این حال وی از ذکر مبلغ وثیقه صادره برای این روزنامه نگار خودداری کرد.
هنگامه شهیدی، روز ۱۹ اسفند سال گذشته در شهر مشهد بازداشت شد. او پس از بازداشت به بند ۲۰۹ زندان اوین تهران منتقل شد.

این روزنامه‌نگار در روزهای آغازین بازداشت خود دست به اعتصاب غذای تر زده بود. بنا به اعلام صفحه اینستاگرام، خانم شهیدی طی شش ماه بازداشت موقت در انفرادی ۱۵ روز را در اعتصاب غذا (هشت روز اعتصاب غذای خشک و هفت روز اعتصاب غذای تر) سپری کرد.

هنگامه شهيدي فعال سياسي اصلاح طلب و روزنامه نگار پس از ٦ ماه بازداشت موقت در انفرادي و ١٥ روز اعتصاب غذا(٨ روز اعتصاب خشك و ٧ روز اعتصاب تر) ساعت ٦ بعد از ظهر امروز از زندان اوين آزاد شد. وي از ابتداي بازداشت خود توسط وزرات اطلاعات در مشهد اعتصاب غذاي خود را آغاز كرده بود و به مدت ١١٠ روز تا عيد فطر اين اعتصاب را ادامه داد كه منجر به صدمات جسماني (قلب، عفونتهاي كليه-مثانه و روده) شده است. خانم شهيدي يك ماه در بازداشتگاه ٢٠٩ نگهداري شده و پس از آن به حفاظت اطلاعات قوه قضاييه تحويل داده شد. در طي اين مدت اعتصابها پنج روز در ٢٠٩، سه روز در زمان انتقال از ٢٠٩ به حفاظت قوه، هفت روز در دوران ١١٠ روزه در حفاظت قوه و هشت روز درانتهاي بازداشت خود در اعتصاب خشك و اعتصاب دارو و باقي زمانها در اعتصاب غذاي تر بوده است . #هنگامه_شهیدی

Une publication partagée par hengameh shahidi (@hengamehshahidi) le

پس از بازداشت هنگامه شهیدی نامه ای انتقادآمیز از او خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران منتشر شده بود. این روزنامه نگار ایرانی پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در ایران به عنوان مشاور مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی انتخاب شده بود. به دنبال ناآرامی های انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری وی به شش سال زندان محکوم شد. با این حال او در سال ۱۳۹۱ با قرار وثیقه از زندان آزاد شد.

چند نهاد حقوق بشری و حامی حقوق روزنامه نگاران، از جمله عفو بین‌الملل ضمن اعتراض به بازداشت هنگامه شهیدی خواستار آزادی او شده بودند.



بنا به گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز که اواخر ماه آوریل (اوایل اردیبهشت) منتشر شد، ایران در میان ۱۸۵ کشور رتبه ۱۶۵ را از نظر آزادی رسانه ها دارد.

مطالب مرتبط