حال و هوای نوروز ۱۳۹۶ در ایران

ایرانیان خود را برای جشن باستانی نوروز آماده میکنند. نوروز از کهنترین جشنهای به جا مانده از ایران باستان و همزمان با آغاز بهار است که ایرانیان هر سال به عنوان بزرگترین جشن ملی خود در برگزاری آئینهای آن میکوشند.
همزمان عید نوروز در بسیاری از کشورهای دیگر مانند افغانستان، تاجیکستان، بخشهایی از ترکیه، جمهوری آذربایجان، شمال عراق، ازبکستان، ترکمنستان، هند، پاکستان و در غرب چین جشن گرفته میشود. براساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۲۱ مارس هر سال به عنوان روز جهانی نوروز شناخته میشود.
علاوه بر جشن چهارشنبه سوری (چهارشنبه پایانی سال)، خریدهای نوروزی، خانه تکانی، تهیه سفره هفتسین و زیارت اهل قبور در آخرین پنجشنبه سال، جزو سنتهایی است که مردم ایران پیش از آغاز سال جدید برگزار میکنند و با آغاز سال نیز بسیاری از مردم راهی سفر میشوند.
دستفروشان در معابر شهر تهران
روزهای پایانی سال، رونق کار دستفروشان است و آنها در اغلب معابر شهر تهران بساط خود را دایر میکنند.
ماهی قرمز
ماهی قرمز سالهاست یک پای ثابت سفرههای هفت سین ایرانیان بوده، گرچه این سنت در عین حال مورد نقد مدافعان حقوق حیوانات و محیط زیست قرار گرفته است.
اجرای نمایش نوروزی در شیراز
در آستانه نوروز سه تن از بازیگران تئاتر شیراز با پوشیدن لباسهای «حاجی فیروز» و «عمو نوروز» و «سیاه» در خیابانهای شیراز به اجرای تئاتر نورزوی پرداختند.
برگزاری آیینهای سنتی پیشواز نوروز
مراسم شادباش و پیشواز نوروزی نیز در برخی شهرهای ایران برگزار می شود.
آیین سنتی «مارمه» در مازندران
در شهرهای مختلف ایران در کنار پاسداشت نوروز، سنتهای خاصی نیز وجود دارد. از جمله در مازندران که آیین سنتی «مارمه» برگزار میشود.
به گزارش ایسنا مارمه یا مادرمه از آیینهای سنتی در مازندران بوده که گذر زمان آن را در زیر گرد و غبار فراموشی دفن کرده است. این آیین سنتی که هدف آن یادآوری گذر زمان، دور ریختن کینه و کدورت گذشته و آغاز دوباره زندگی با پاکی و خیرخواهی و استعانت از خداوندگار یکتا بوده، در سالهای اخیر فقط به نخستین روز سال جدید خلاصه شده است. این تصاویر مربوط به جشن مارمه در روستای فیروزجا از توابع بابل است.