بنا به اعلام سازمان ملل متحد در حالی که هم اکنون ساکنان بخشهایی از سودان جنوبی با قحطی دست و پنجه نرم می کنند از ماه ژوئیه (تیر ماه) این وضعیت نزدیک به نیمی از جمعیت این کشور آفریقایی را در برخواهد…
بنا به اعلام سازمان ملل متحد در حالی که هم اکنون ساکنان بخشهایی از سودان جنوبی با قحطی دست و پنجه نرم می کنند از ماه ژوئیه (تیر ماه) این وضعیت نزدیک به نیمی از جمعیت این کشور آفریقایی را در برخواهد گرفت.
جنگ داخلی در سودان جنوبی که منشاء اصلی قحطی فعلی محسوب می شود باعث فرار بسیاری از غیرنظامیان به باتلاق ها و جزایر رود نیل شده است.
سارا دیوید دیت، یکی از آوارگان سودان جنوبی که ۱۰ کودک دارد می گوید: «غذای کافی نداریم. در دوران جنگ به سر می بریم و مشکلات بسیار زیادی در داخل داریم. اکنون به غذای کافی احتیاج داریم تا در آینده بتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم.»
جورج فومینین، هماهنگ کننده برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد می گوید: «آنها به کمک مصرف نیلوفرهای آبی رودخانه زنده هستند. با تغذیه ریشه علف های هرز زنده مانده اند. در بهترین حالت یک وعده غذا می خورند. شرایط واقعا طاقت فرسایی است.»
سودان جنوبی که آخرین کشور استقلال یافته جهان است از سال ۲۰۱۳ میلادی در جنگ داخلی به سر می برد. یک میلیون و پانصد هزار نفر بر اثر درگیری های این کشور محل سکونت خود را ترک کرده اند که حدود نیمی از آنها رهسپار شمال اوگاندا شده اند.
ورود روزانه دو هزار نفر از سودان جنوبی به اوگاندا از سوی سازمان ملل به عنوان بدترین بحران فعلی آوارگان در قاره آفریقا شناخته شده است.
قحطی کنونی در سودان جنوبی طی شش سال گذشته در سطح جهان بی سابقه بوده است.
#SouthSudan Men and women have been forced to flee and struggle to access essential food, water and healthcare https://t.co/61URqbP9BTpic.twitter.com/wgBCYLpUR6
— MSF International (@MSF) February 26, 2017