تاثیر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بر روابط کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس

تاثیر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بر روابط کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

همزمان با پوشش اخبار مربوط به رفراندوم بریتانیا درباره خروج یا ماندن در اتحادیه اروپا، هدر کنلی از مرکز بین المللی مطالعات استراتژیک واشنگتن به سوالات یورونیوز پاسخ…

آگهی

همزمان با پوشش اخبار مربوط به رفراندوم بریتانیا درباره خروج یا ماندن در اتحادیه اروپا، هدر کنلی از مرکز بین المللی مطالعات استراتژیک واشنگتن به سوالات یورونیوز پاسخ داد.

یورونیوز: کاخ سفید یکی از جدی ترین مخالفان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است. بریتانیا اغلب در بروکسل به عنوان سخنگوی واشنگتن عمل می کند. اما آیا این یک موضوع قطعی است که ایالات متحده واقعا می خواهد بریتانیا در اتحادیه اروپا بماند؟

هدر کنلی: کاملا واضح است که آمریکا می خواهد بریتانیا در اتحادیه اروپا بماند اما ایالات متحده خواهان یک بریتانیای بسیار فعال در این اتحادیه است. متاسفانه این همه پرسی یک انحراف بسیار بزرگ برای یکی از بزرگترین متحدان ما بود و می تواند منجر به نگرانیهای اقتصادی شود زیرا تصمیم به ترک اتحادیه می تواند اقتصاد جهانی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

یورونیوز: در صورتی که روز ۲۳ ژوئن مردم بریتانیا به خروج این کشور از اتحادیه اروپا را دهند، واکنش ایالات متحده آمریکا چه خواهد بود؟

هدر کنلی: به نظر من در درجه اول بانک مرکزی، رهبران کشورها و وزرای دارایی باید اطمینان پیدا کنند که این اقدام تاثیری منفی بر اقتصاد جهانی نخواهد داشت. پس از آن فکر می کنم مکالمات تلفنی بسیاری میان پرزیدنت اوباما و رهبران اروپا صورت خواهد گرفت زیرا در صورتی که تصمیم بر خروج باشد، روز ۲۴ ژوئن، هم همه چیز تغییر خواهد کرد و هم هیچ چیز تغییر نمی کند و باید نوعی برنامه ریزی در این زمینه وجود داشته باشد.

رهبران اتحادیه اروپا هیچ برنامه ای در صورت خروج یک عضو ندارند. در رابطه با رهبران بریتانیا نیز به همین شکل است. بنابراین نمی دانیم این به چه معنا است. اگرچه غیرممکن به نظر می رسد اما ممکن است با نوعی انتقال قدرت در بریتانیا مواجه شویم. همچنین این اقدام می تواند سبب بروز ناآرامی هایی در اروپا شود و رهبران مخالف بیشتری خواستار برپایی همه پرسی مشابهی در کشورهای خود شوند. بخصوص که تنها ۳ روز بعد، انتخابات اسپانیا را پیش رو داریم. بنابراین کاملا نامشخص است که چه پیش خواهد آمد.

یورونیوز: در این صورت آنچه «رابطه خاص میان آمریکا و بریتانیا» نامیده می شود، چه معنایی پیدا خواهد کرد؟

هدر کنلی: فکر می کنم در برخی موارد شاهد انتقال قدرت باشیم. به نظر من بسیاری در کاخ سفید، برلین را شریکی برابر می دانند که می تواند نقشی اساسی در مدیریت بسیاری از چالش هایی که کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس با آن مواجه خواهند بود، ایفا کند. اما در مورد روسیه چطور؟ در مورد بحران اقتصادی چطور؟ در برخی موارد شاهد تاثیر این تغییرات در روابط میان آمریکا و بریتانیا بوده ایم. اجازه دهید واضح بگویم این رابطه خاص از نظر اقتصادی، تبادل اطلاعات و نظامی بسیار قدرتمند است اما در برخی موارد طی چند سال گذشته درخشش خود را از دست داده است.

یورونیوز: آیا می توان گفت که میان دیدگاه کاخ سفید درباره آینده و آنچه ممکن است رخ دهد با دیدگاه عوام تفاوت وجود دارد؟

هدر کنلی: به نظر من، قدرت شناخت مردم با نزدیک شدن به روز همه پرسی نیز بیشتر شده است. ۲۳ ژوئن روزی است که بریتانیا یک تصمیم تاریخی خواهد گرفت. به نظر من مردم آمریکا این حقیقت را دریافته اند که اروپا در حال یک تغییر بنیادین است. آنها شاهد بحران اقتصادی یونان وبحران پناهجویان بوده اند. به اعتقاد من برای همه مشخص است که اروپا در حال تقلاست اما ممکن است برای مردم آمریکا ارزش روابط میان کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس چه ناتو که برای امنیت است و یا روابط اقتصادی چندان مشخص نباشد. در واقع آنچه ما نمی خواهیم یک شوک در روز ۲۴ ژوئن است. اینکه متوجه شویم که همه کارهای مشترکی که طی سالها با اروپا انجام داده ایم در معرض خطر قرار گرفته است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سوئیس در پی بحث‌های مرتبط با جنگ اوکراین سیاست بی‌طرفی خود را به همه‌پرسی می‌گذارد

جایگاه و مفاهیم زن و خانواده در قانون اساسی ایرلند؛ رای «نه» در صدر آرا همه‌پرسی قرار گرفت

سوئیسی‌ها در یک همه‌پرسی به افزایش میزان مستمری بازنشستگی رای دادند