NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مذاکرات در برلین، پایان نبرد شدیدِ در فرودگاه دونتسک

مذاکرات در برلین، پایان نبرد شدیدِ در فرودگاه دونتسک
Copyright 
نگارش از Masoud Imani Kalesar
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دیدار روز چهارشنبه وزرای امور خارجه اوکراین، آلمان، فرانسه و روسیه در برلین برای حل بحران اوکراین با موافقت بر سر عقب کشیدن سلاحهای سنگین طرفین درگیر

آگهی

دیدار روز چهارشنبه وزرای امور خارجه اوکراین، آلمان، فرانسه و روسیه در برلین برای حل بحران اوکراین با موافقت بر سر عقب کشیدن سلاحهای سنگین طرفین درگیر از خط حائل ظاهراً نتیجه بخش بوده است.

فرانک اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان با اعلام خبر این توافق و همسو خواندن آن با موافقتنامه مینسک گفت:«خواهیم دید که آیا به عقب کشیدن سلاح های سنگین جامعه عمل پوشانده می شود یا نه.»

وی در عین حال تحقق این توافق را منوط به خواست روسیه در اعمال فشار به جدایی طلبان در شرق اوکراین کرد.

آتش بس، اساسی ترین مفاد موافقتنامه مینسک که آقای اشتاین مایر به آن اشاره داشت حتی پیش از نبرد شدید جدایی طلبان و ارتش اوکراین برای کنترل کامل فرودگاه دونتسک عملاً بارها شکسته شده بود.

فرودگاه دونتسک که نبرد برای کنترل آن جنبه ای نمادین داشته است اکنون به ویرانه های استالینگراد می ماند.

این فرودگاه حدود دو سال پیش با یک میلیارد دلار هزینه برای میزبانی مشترک جام فوتبال قهرمانان سال ۲۰۱۲ اروپا ساخته شد.

آخرین خبر منتشر شده توسط برخی از رسانه های اوکراین حاکی از آن است که شماری از سربازان و داوطلبان مبارز اوکراین که در فرودگاه مقاومت می کردند یا کشته شده اند یا مجبور به ترک آن شده اند.

این خبر که هنوز به تایید خبرگزاری های مستقل نرسیده است اگر صحت داشته باشد بدان معنی است که فرودگاه دونتسک اکنون در کنترل جدایی طلبان است.

پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین پیش از نشست چهار وزیر در برلین، در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، اعلام کرد که ۹ هزار نظامی روس در شرق اوکراین در کنار جدایی طلبان می جنگند.

مسکو، نه تنها حضور نظامیان روس در خاک اوکراین بلکه اتهام کی یف مبنی بر تجهیز جدایی طلبان هوادار خود با سلاحهای سنگین و خودروهای زرهی را نیز رد می کند.

برلین می گوید با توسل به جنگ نه جدایی طلبان پیروز مناقشه و درگیری در شرق اوکراین خواهند شد و نه کی یف. آلمان، تنها راه حل برون رفت از این بحران را مذاکره و راهکاری سیاسی می داند.

دیدار چهار جانبه این وزیران برای حل بحران اوکراین چهارمین دیدار آنان پس از اولین گفتگویشان در «نرماندی» فرانسه بود؛ جایی که در مراسم هفتادمین سالگرد پیاده شدن نیروهای متفقین در کرانه نرماندی در ۶ ژوئن ۱۹۴۴ حاضر شده بودند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آمریکا؛ طرح صلح روسیه، طرح اشغال اوکراین است

پوروشنکو: بیش از ۹۰۰۰ نظامی روس در اوکراین مستقر شده اند

گزارش حمایت موشکی تهران از مسکو؛ اوکراین تهدید کرد: برای انهدام محموله‌های ارسالی آماده‌ایم